Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló feliratása - hogyan oldjam meg?
Egy idegen nőgyógyásznak ha elmondom, hogy XYZ gyógyszert szedtem és ugyanazt szeretném, szó nélkül kiadja? Megvizsgál vajon előtte? Még sosem vizsgált meg ténylegesen nőgyógyász.
Ha ad receptet, utána mindig nála kell majd új receptet kérnem, mikor elfogy a gyógyszer?
Ez valamiféle úton-módon nem jelenik meg a háziorvosnál? Nincs valami rendszer, amiben láthatja a háziorvosunk, hogy nekem fel lett írva fogamzásgátló?
Bocsi, lehet kissé paranoiás vagyok.. :D
Sajnos ez nem úgy működik, hogy csak úgy megkapsz egy régebbi receptet. Nőgyógyászhoz kell fordulni, elmondhatod, hogy régebben ilyet szedtél, általában jobbat tudnak ajánlani, sőt ugye nem mindegy, hogy milyen az egészségi állapotod sem. Mivel már nem vagy kiskorú, bátran menj el egy sztk-s nőgyógyászhoz és kérj fogamzásgátlót. Háziorvos nem erre szakosodott és azért nem mindegy milyen és mennyi hormont tartalmaz.
Nem tudom, hogy látja e a házi dokit a felírt recepted, de smemi köze hozzá pláne nem úgy, hogy elkotyogja anyukádnak, hogy hihi láttam a lányodnak írtak fel bogyót.
Ezer betege van, nem pont veletek fog törődni. Alapból nem nézegeti a doki a páciensek "adatait" hisz van elég gondja, akkor fog csak ránézni, ha mész hozzá, hogy lássa az előzményeket és felvigye az új dolgokat. Egyébként nem hinném, hogy este lefekvés előtt a páciensek dolgait olvasgatja XD
Valószínű kérnek majd egy vervetelt és utána írnák fel.
De amúgy mi ez a sok kérdés, hogy elmondaná anyámnak az orvos? Könyörgöm. Amikor en orvoshoz megyek soha nem kerül szoba, hogy a férjemnek milyen gyógyszert irt vagy nem irt fel az orvos. Nem véletlen van a titoktartás. Nem mondhatja el. Nem beszélhet róla. És nem is szoktak. Az egész családom régen ugyanahhoz a dokihoz járt mégse tudtuk soha kinek mit írtak fel.
Amugy igen, fel kéne nőni. Felnőtt nőként tudnod kell azt is, hogy évente járunk rákszűrésre, és igen, a fogamzásgátló előtt felelős orvos csinál vérvételt és vizsgálatot. Még egy dolgot tisztába teszek, ha esetleg nem mered megkérdezni:
A vizsgálat úgy történik, hogy bemész, és elmondod, hogy mit szeretnél. Kérdezik az utolsó menstruációd kezdetét, lehetőleg ez fejből menjen, ne akkor kelljen keresgélni a telefonban. Aztán mondja a doki, hogy vetkőz le. Bemész az öltözőbe, leveszed a bugyit, gatyát, harisnyát (én mindig szoknyában megyek, mert az maradhat fent) stb. Ha van kirakva papucs, felveszed, ha nincs, én cipőben megyek vissza. Felfekszel, felhelyezi a kacsát, leveszi a mintát, megnyomogatja a hasad, benéz a méhszájadhoz. Kész a vizsgálat, felöltözöl, visszamész. Szerintem itt fogja mondani, hogy menjél vérvételre, ad beutalót. Két hét múlva citologia, vérvétel után másnap megvannak eredmények. Visszamész, megnézni, felírja a gyógyszert, elmondja, hogy hogyan kell szedni. Megköszönöd és eljössz.
A fogamzásgátlót nem a háziorvos szokta felírni, jó esetben!
Menj el nőgyógyászhoz! Ha szexelni meg gyógyszert szedni nagylány vagy, akkor egy 2 perces nőgyógyászati vizsgálatot is kibírsz! Ő fogja tudni eldönteni, hogy neked melyik a megfelelő gyógyszer. Amúgy is lehet egy csomó negatív hatása a gyógyszernek, én biztos nem szedném csak úgy, mert a háziorvos szerint az jó lesz🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!