Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló feliratása -...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló feliratása - hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés
Nem vagyok kiskorú már, de a szüleimmel (főleg anyámmal) elég speciális kapcsolatunk van. A lényeg, hogy nem tudhatja meg, hogy fogamzásgátlót szeretnék szedni megint. Régebben szedtem, arról tudott, és ő írattatta mindig fel a háziorvosunkkal, akivel ő elég jóban van. Én az orvost csak sokévente egyszer látom, nem vagyok beteges típus. Gondolom hozzá kéne megint visszamennem és az előzményekben ott lesz a gyógyszer, gondolom ugyanarra adna megint receptet. Viszont félek, hogy anyám megtudja. Az orvosi titoktartás elvileg kötné, de az orvosnak sem akarom megmondani, hogy nem tudhatja meg anyám. Ha meg anya legközelebb megy magának receptért, tuti szóbakerülne valahogy és elmondanák. Szóval ilyenkor mit tegyek? Mehetek másik, idegen háziorvoshoz is? Vagy nőgyógyászhoz kéne? Elég a nőgyógyász, ő kiadja a receptet? Vagy mindkettőhöz kell? Nem is nagyon tudom, hogyan működik. Nőgyógyászhoz sem akarnék ahhoz, akihez anya is jár. Nekem meg nincs sajátom. Egyszer voltam régen anyámmal az övénél és ennyi. Ha máshoz megyek, akkor ugyanúgy felírná, látná valahol, hogy én máshoz jártam alapvetően?
2020. szept. 26. 09:38
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
94%
Keress egy másik nőgyógyászt, és ő írja fel.
2020. szept. 26. 09:42
 2/33 A kérdező kommentje:

Egy idegen nőgyógyásznak ha elmondom, hogy XYZ gyógyszert szedtem és ugyanazt szeretném, szó nélkül kiadja? Megvizsgál vajon előtte? Még sosem vizsgált meg ténylegesen nőgyógyász.

Ha ad receptet, utána mindig nála kell majd új receptet kérnem, mikor elfogy a gyógyszer?

Ez valamiféle úton-módon nem jelenik meg a háziorvosnál? Nincs valami rendszer, amiben láthatja a háziorvosunk, hogy nekem fel lett írva fogamzásgátló?

Bocsi, lehet kissé paranoiás vagyok.. :D

2020. szept. 26. 09:46
 3/33 anonim válasza:
59%

Sajnos ez nem úgy működik, hogy csak úgy megkapsz egy régebbi receptet. Nőgyógyászhoz kell fordulni, elmondhatod, hogy régebben ilyet szedtél, általában jobbat tudnak ajánlani, sőt ugye nem mindegy, hogy milyen az egészségi állapotod sem. Mivel már nem vagy kiskorú, bátran menj el egy sztk-s nőgyógyászhoz és kérj fogamzásgátlót. Háziorvos nem erre szakosodott és azért nem mindegy milyen és mennyi hormont tartalmaz.

Nem tudom, hogy látja e a házi dokit a felírt recepted, de smemi köze hozzá pláne nem úgy, hogy elkotyogja anyukádnak, hogy hihi láttam a lányodnak írtak fel bogyót.

Ezer betege van, nem pont veletek fog törődni. Alapból nem nézegeti a doki a páciensek "adatait" hisz van elég gondja, akkor fog csak ránézni, ha mész hozzá, hogy lássa az előzményeket és felvigye az új dolgokat. Egyébként nem hinném, hogy este lefekvés előtt a páciensek dolgait olvasgatja XD

2020. szept. 26. 09:51
 4/33 anonim ***** válasza:
92%
Vizsgálat nélkül felelőtlenség fogamzásgátlót felírni. Menj el egy nőgyógyászhoz, úgyis időszerű nàlad a rákszűrés. Majd ő megmondja, hogy melyik tabletta való neked, remélhetőleg vérvizsgálat és alapos kikérdezés után.
2020. szept. 26. 09:54
 5/33 anonim válasza:
87%
Ez úgy működik, hogy évente el kell menni nőgyógyászhoz, a rákszűrés alap dolog. Gyógyszert is felír, ha kéred (van amelyik akár 1 évi adagot is), hozzá is mehetsz utána felíratni, mindnek van SZTK-s rendelése, de utána a háziorvos is felírhatja, akár telefonon is meg lehet beszélni. Nálunk írsz egy emailt, felrakja a felhőbe a receptet, bemész a gyógyszertárba és kiváltód, ennyi
2020. szept. 26. 09:55
 6/33 anonim válasza:
98%
Fel kéne nőni...
2020. szept. 26. 10:01
 7/33 anonim ***** válasza:
81%

Valószínű kérnek majd egy vervetelt és utána írnák fel.

De amúgy mi ez a sok kérdés, hogy elmondaná anyámnak az orvos? Könyörgöm. Amikor en orvoshoz megyek soha nem kerül szoba, hogy a férjemnek milyen gyógyszert irt vagy nem irt fel az orvos. Nem véletlen van a titoktartás. Nem mondhatja el. Nem beszélhet róla. És nem is szoktak. Az egész családom régen ugyanahhoz a dokihoz járt mégse tudtuk soha kinek mit írtak fel.

2020. szept. 26. 10:15
 8/33 A kérdező kommentje:
Nálunk máshogy megy. Nem járok sűrűn orvoshoz, de amikor régebben voltam, anyám vitt el, és persze mindig bejött velem, függetlenül attól, mit akarok. Ott az orvos egyből köszöntötte és elkezdte sorolni a gyógyszereket, hogy akar-e anyám receptet erre-arra, ha már itt van. Szóval előttem simán sorolta anyám gyógyszereit, és ez frodítva is így volt, mikor szedtem a fogamzásgátlót, anyám ment az orvoshoz, és megkérdezte tőle, hogy kell-e nekem most, írjon-e receptet. Volt, hogy a testvérem (idősebb) dolgairól is elkezdtek beszélni, mikor a tesóm ott sem volt. Az egész családnak ő az orvosa és elég jó viszonyban van mindenkivel, mindenkivel mindent megbeszél. Ráadásul nem csak az orvos, az asszisztense is.
2020. szept. 26. 10:26
 9/33 anonim ***** válasza:
71%

Amugy igen, fel kéne nőni. Felnőtt nőként tudnod kell azt is, hogy évente járunk rákszűrésre, és igen, a fogamzásgátló előtt felelős orvos csinál vérvételt és vizsgálatot. Még egy dolgot tisztába teszek, ha esetleg nem mered megkérdezni:

A vizsgálat úgy történik, hogy bemész, és elmondod, hogy mit szeretnél. Kérdezik az utolsó menstruációd kezdetét, lehetőleg ez fejből menjen, ne akkor kelljen keresgélni a telefonban. Aztán mondja a doki, hogy vetkőz le. Bemész az öltözőbe, leveszed a bugyit, gatyát, harisnyát (én mindig szoknyában megyek, mert az maradhat fent) stb. Ha van kirakva papucs, felveszed, ha nincs, én cipőben megyek vissza. Felfekszel, felhelyezi a kacsát, leveszi a mintát, megnyomogatja a hasad, benéz a méhszájadhoz. Kész a vizsgálat, felöltözöl, visszamész. Szerintem itt fogja mondani, hogy menjél vérvételre, ad beutalót. Két hét múlva citologia, vérvétel után másnap megvannak eredmények. Visszamész, megnézni, felírja a gyógyszert, elmondja, hogy hogyan kell szedni. Megköszönöd és eljössz.

2020. szept. 26. 10:28
 10/33 anonim ***** válasza:
69%

A fogamzásgátlót nem a háziorvos szokta felírni, jó esetben!

Menj el nőgyógyászhoz! Ha szexelni meg gyógyszert szedni nagylány vagy, akkor egy 2 perces nőgyógyászati vizsgálatot is kibírsz! Ő fogja tudni eldönteni, hogy neked melyik a megfelelő gyógyszer. Amúgy is lehet egy csomó negatív hatása a gyógyszernek, én biztos nem szedném csak úgy, mert a háziorvos szerint az jó lesz🤔

2020. szept. 26. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!