Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Bűn ha az ember egyszer...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bűn ha az ember egyszer fiúval is szexel?

Figyelt kérdés
Természetesen fiú vagyok.Egyszer,tényleg csak kiváncsiságból,rengeteget gondoltam rá,és azért nem tettem,mert katolikus vagyok.
2009. júl. 7. 12:49
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Úgysem fogunk egyet érteni, mert szerintem én is ugyanúgy hihetek mint egy hetero.

És még hogy nem utálják? Azt te sem gondolod komolyan...pfff?!

2009. júl. 7. 21:42
 32/39 anonim ***** válasza:
60%
ha 2000 éve lett volna internet az is főben járó bűn lenne
2009. júl. 7. 22:02
 33/39 anonim ***** válasza:

Hát higgy ugyanúgy, de ne szexelj pasival, ha kereszténynek vallod magadat. A vonzalom nem bűn, a tett a bűn. Mind mondtam, nem az a baj, ha elrepül a fejed felett egy fecske, hanem ha hagyod, hogy fészket rakjon rajta.

Amúgy meg Isten képes rá, hogy elvegye tőled a homoszexuális vonzalmat és heteroszexuálisat adjon helyette. Megtörtént már sokszor, sokakkal.

Mint ahogy a visszája is: sokan indulnak heteroként, és végül homoszexuálisokká válnak.

2009. júl. 7. 22:28
 34/39 anonim ***** válasza:
65%
ne reagald tul a dolgot. ha a katolikus egyhaz nem modernizálja az elveit nagyon gyorsan, akkor csak a szentfazekak maradnak majd. és Istenben hinni nem annyit jelent h görcsösen ragaszkodni a Bibliához ( amit mellesleg emberek irtak ), hanem nem megbantani masokat, imadkozni esetleg. en igy élem meg a hitet. és miert ne hihetne egy homoszexualis? ő is Isten teremtménye, és úgy szereti ezt a hivét is, mint azt aki sánta, vagy fogatlan, vagy 0 az iq - ja.
2009. júl. 7. 23:35
 35/39 anonim ***** válasza:
0%

Ez a te hited, te alkottad magadnak, mert neked így felel meg.

Miért ne hihetne egy homoszexuális? Hihet, persze. De ha összhangban akar maradni a Biblia Istenével, akkor nem szexelhet azonosneművel, ennyi. Nem értem, miért nem lehet ezt felfogni. Olyan ez, mint pl elgondolhatod, hogy embert ölsz. Vágyhatsz is rá. Akár el is képzelheted. De ha egy jogállam keretei között bűntelen akarsz maradni, akkor ezt nem viheted át tettekbe. Ha mégis megteszed, akkor szembekerültél a jogállammal, annak szabályaival és mindenki mással, aki azokat betartja. És hiába mondod, hogy embert ölni nem ellenkezik a jogállamisággal, amikor mégis. A homoszexualitás meg ellenkezik a Bibliával és a Biblia Istenével, ez megcáfolhatatlan tény. A Bibliában nem találni egyetlen szót sem, ami szerint Isten megengedné, vagy akár csak eltűrné a homoszexualitást. De mondom neked is: ha végigolvasod és találsz benne ilyet, meghajtom a fejemet előtted.

Isten tényleg szereti minden teremtményét, akár sánta, akár szellemi fogyatékos, akár homoszexuális. De magát a homoszexuális aktust gyűlöli, ez van. A gylkost is szereti, míg a gyilkosságot elítéli.

Bár nem vagyok katolikus, de annak nagyon örülök, hogy a katolius egyház nem "modernizálódik" olyan gyorsan, mint a társadalom, és még kiáll az olyan értékek mellett, mint a család, a hűség, a magzati élet. bezzeg a modernizált ember a maga fogyasztói szemléletével kidob mindent, ami pillanatnyilag haszontalannak tűnik, mert majd lesz helyette másik, legyen az autó vagy házastárs... Az is baromira modern szemlélet, hogy évente 40.000 magzatot tépnek darabokra érzéstelenítés nélkül csak Magyarországon, amikor mindenki számára elérhető és megfizethető a fogamzásgátlás. És ezt nevezik fejlődésnek meg haladásnak.

2009. júl. 7. 23:51
 36/39 anonim ***** válasza:

A kedves 23:35-ös válaszoló jól fogalmazta meg! De én sem tartom mindig rossznak az Egyház maradiságát, nem értek vele mindig egyet, de attól még nem rossz.

Szerintem rossz hasonlat, ha a homoszexualitást a gyilkossággal hasonlítod össze, mert míg az egyik szándékos addig a másik nem. Mert az az egyén döntése, hogy gyilkol-e, de arról, hogy valaki meleg, arról nem dönt és nem választja.

És jó, a homoszexualitás bűn...tessék! Akkor nekem ez a bűnöm, neked meg más; mert neked is ugyanúgy van és nem kell magadat átlatnod azzal, hogy nincs.

2009. júl. 8. 14:01
 37/39 anonim ***** válasza:

Nem áltatom: ugyanúgy bűnös vagyok, mint bárki más. A legtöbb bűnömet pontosan tudom, a maradékot meg úgyis a fejemre olvassák. :-)

A gyilkosság is és a homoszexuális AKTUS (nem a hajlam!) is szándékos döntés eredménye, ilyen szempontból a hasonlat megállja a helyét. Figyeld meg: végig a tettről (azaz magáról az aktusról) beszéltem, nem a hajlamról!

Feletted és a többi homoszexuális felett nem akarok ítélkezni. Hogy magatokkal mit tesztek, az teljesen a ti dolgotok, rátok tartozik, nekem semmi közöm hozzá.

A kereszténység a szent iraton alapuló vallások közé tartozik, mint a zsidóság vagy az iszlám, ellentétben pl az animista hiedelmekkel vagy a sámánkultusszal. Így a keresztény hitre/vallásra nem lehet azt mondani, hogy "a magam módján", mert mindig a szent iratból, a kereszténység esetében a Szentírásból KELL kiindulni. Az alapkérdés is a következő volt: összefér-e a homoszexualitás és a keresztény hit. A választ a keresztény vallás esetében a Biblia adja meg. Ha a kérdező muzulmán lenne, akkor meg a Koránt kellene elővenni. Azt hiszem, világos, hogy nem a válaszolók ilyen-olyan, egyéni istenhitéről beszélünk, amibe bármi feleférhet, a homoszexualitás is, hanem a kérdezőéről, ami bevallottan katolikus, ergo a Biblia alapján a homoszexualitás kizárva. Pont.

A válaszaimban sehol nem volt értékítélet, lesajnálás, lealázás, megvetés vagy hasonló, kérem, egyik meleg se vegye magára.

2009. júl. 8. 14:19
 38/39 anonim ***** válasza:
Ja, és lehet lepontozni, nem egyetérteni, de ettől még a tény tény marad.
2009. júl. 8. 14:21
 39/39 anonim ***** válasza:
nem bűn csak undorító hülye divat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2009. júl. 10. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!