Hívő keresztények mind szüzek maradnak házasságig?
Akik konfirmáltak, gyakorolják a vallásukat stb.
Én ilyen vagyok, és úgy döntöttem, hogy szűz maradok.
Igen elolvastam és meg is válaszoltam rá. A mai keresztény világban a "hívők" már nem igazán foglalkoznak a házasságig őrizendő szüzességgel.
De ha rányitod a szemed a világra ennek a kérdésnek a válaszára saját magadtól is rájössz.
Csak közben a fától nem látod az erdőt. Mert csak a választ hajszolod egy teljesen felesleges kérdésben. De rád nézve az ebből és a választásodból fakadó következményeket nem.
Az igazi válasz a kérdésedre az, hogy a hívők is már belátnak dolgokat, egyre többen egyre több mindent.
Ha úgy tetszik a tanítások megélése folyamatosan változott a világgal most sincsen ez másképp. Szóval egyre erősebben szortíroznak, hogy mit érdemes megfogadni és mi bődületes marhaság már. (mivel ugye eltelt némi idő azóta, hogy írták a világ nem kicsit haladt előre) Ez legyen neked is a fő fonalad. Előbb használd a fejedet, hogy van e értelme és csak aztán bólogass, ne fordítva.
Van olyan aki vár házasságig, nem is egy, de nem meglepő módon egyre ritkább.
akkor pontosan a kérdésedre válaszolva:
van ismerősöm, aki kivárt, és van aki nem.
ahány ember annyi féle. :-)
Ha eszük is van, akkor természetesen nem.
Nem kell fűvel-fával, de azért illik lefeküdni azzal, akivel együtt tervezed leélni az életed, hisz lehet, hogy szét is mentek a szex miatt.
De te tudod, max. x év házasság (=szenvedés) után válsz el/k.rsz félre.
Olvastam múltkor egy kimutatást, hogy Amerikában a magukat fundamentalista keresztyénnek tartó emberek több, mint 80%-a nem szűzen házasodik.
Mo.-n szerintem ennyire nem rossz a helyzet, de szerintem itt is 50% felett van. A probléma szerintem sokrétű, de főleg a nem hívőkkel való párkapcsolat az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!