Hívő keresztények mind szüzek maradnak házasságig?
Akik konfirmáltak, gyakorolják a vallásukat stb.
Én ilyen vagyok, és úgy döntöttem, hogy szűz maradok.
nem mind, egyéni döntés, és akarat kérdése.
Bár jó kérdés minek akarni, mert gyakorlati haszna zéró, probléma meg sok lehet belőle.
Ilyen kérdésre egyszer írtam már.
Most ne azt hidd én téged agitálni akarlak, csak leírom a véleményem. Mert szép és nemes az elhatározásod, de én látásom szerint nem biztos, hogy okos a mai világban.
Mert először is találkozol életed nagy szerelmével, mi van ha ő nem osztja a te nézeted. Mert lehet, hogy tart egy évig is a jegyesség. Kevés az a mai fiú (de írhattam volna akár lányt is) aki hajlandó lenne ennyit várni.
Másrészt, tegyük fel össze jön minden. A nászéjszakán meg esetlegesen olyan béna leszel, hogy a párodnak akkor megy el az egésztől a kedve.
Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy a mai világban a házasság előtt elvesztett szüzesség már nem bűn. És nem is biztos a későbbiek miatt, hogy célszerű őrizni minden áron.
De mondom persze ez az én magán véleményem.
A mai világban? A Biblia írásai örök törvényűek.
Páromnak hasonló gondolkodású embert választok természetesen. :) Ezért tettem fel kérdésem, mert megismerkedtem egy hasonló fiúval.
Jó akkor válaszolok másképpen a kérdésedre.
Manapság már kévés igazán hívő keresztény van nálunk az országban, menj csak el a templomba misére és meglátod milyen korosztályból vannak ott és hányan.
Éppen ezért a biblia tanításai szerinti szüzesség megóvása a házasságig felejtésbe merült.
Az szép és jó ha találtál egy szintén vallásos párt magadnak, aki osztja a nézeteid. Semmi gond legyetek boldogok.
És így a jó szex sem fog hiányozni mert majd azt sem tudjátok mi az.
Egy nagy fenét :D Alapból úgy indul a történet, hogy kézzel szerkesztették össze. És a mai kereszténység köszönő viszonyban sincsen a koraival, sem szokásban teológiájában, stb... Még az ünnepei is totál mesterségesek.
Nézd te tudod, de alaposan rá lehet fázni. Előző bölcsen megfogalmazta: amíg nem tudod mi a jó szex leéled nélküle az életedet. Ha ugyan így lesz. (lutri nem kicsit)
Szóval értem én a vallásosságot, de amikor egy dolgot látni kell!
NEM NEKED ÍRTÁK! Amikor keletkezett és vallás alapjává tették azt kinek írták? Annak az írástudatlan sivatagban tevegelő embernek akinek meg kellett magyarázni a világot, és szabályokat adni úgy, hogy lövésük sem volt azokról a tudományokról amik ma már körülvesznek. Más kor, más tudás szint, más szemlélet, más emberek.
Aki azt hiszi, hogy a 21. század nyugati világában úgy kell kötelezően gondolkodnia mint a 2000 évvel ezelőtti írástudatlan jeruzsálemi átlag polgárnak az nem vallásos, hanem buta mint a föld!
Ez ugyanis 8 általánossal is világos, hogy nem működhet. Max magadra kényszeríted.
Ettől még hihetsz benne, te dolgod. Nincsen kőbe vésve hogy mindenkinek boldognak kell lenni. De ha esetleg gigszer lesz a nemiségetekben akkor már késő lesz házasként.
Nem hül*eségből nem ajánlja a szexológia tudománya ezt a megoldást.
Dowd hoz kis kiegészítés:
lásd az Iszlám Államot! ők is a szerint élnek, ahogy szerintük a Korán leírja, és szerintük ugyan úgy kellene élni, ahogy ez előtt 1400 évvel Mohamednek megnyilatkozott az Ő istene.
Te mennyire értesz velük egyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!