Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Hívő keresztények mind szüzek...

Hívő keresztények mind szüzek maradnak házasságig?

Figyelt kérdés

Akik konfirmáltak, gyakorolják a vallásukat stb.

Én ilyen vagyok, és úgy döntöttem, hogy szűz maradok.

2014. szept. 26. 14:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ha ez a meggyőződésed, és ha találsz valakit, aki elfogadja ezt, szeret. Ellenkező esetben a szexről szólna a dolog. Én is csak egy férfival szeretnék lefeküdni.
2014. szept. 26. 14:16
 2/18 anonim ***** válasza:

nem mind, egyéni döntés, és akarat kérdése.

Bár jó kérdés minek akarni, mert gyakorlati haszna zéró, probléma meg sok lehet belőle.

2014. szept. 26. 14:17
 3/18 csabika1971 ***** válasza:

Ilyen kérdésre egyszer írtam már.

Most ne azt hidd én téged agitálni akarlak, csak leírom a véleményem. Mert szép és nemes az elhatározásod, de én látásom szerint nem biztos, hogy okos a mai világban.

Mert először is találkozol életed nagy szerelmével, mi van ha ő nem osztja a te nézeted. Mert lehet, hogy tart egy évig is a jegyesség. Kevés az a mai fiú (de írhattam volna akár lányt is) aki hajlandó lenne ennyit várni.

Másrészt, tegyük fel össze jön minden. A nászéjszakán meg esetlegesen olyan béna leszel, hogy a párodnak akkor megy el az egésztől a kedve.

Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy a mai világban a házasság előtt elvesztett szüzesség már nem bűn. És nem is biztos a későbbiek miatt, hogy célszerű őrizni minden áron.

De mondom persze ez az én magán véleményem.

2014. szept. 26. 14:26
 4/18 A kérdező kommentje:

A mai világban? A Biblia írásai örök törvényűek.

Páromnak hasonló gondolkodású embert választok természetesen. :) Ezért tettem fel kérdésem, mert megismerkedtem egy hasonló fiúval.

2014. szept. 26. 14:29
 5/18 anonim ***** válasza:
48%
Ha csúnya vagy ez jelenthet megoldást!
2014. szept. 26. 14:31
 6/18 csabika1971 ***** válasza:

Jó akkor válaszolok másképpen a kérdésedre.

Manapság már kévés igazán hívő keresztény van nálunk az országban, menj csak el a templomba misére és meglátod milyen korosztályból vannak ott és hányan.

Éppen ezért a biblia tanításai szerinti szüzesség megóvása a házasságig felejtésbe merült.

Az szép és jó ha találtál egy szintén vallásos párt magadnak, aki osztja a nézeteid. Semmi gond legyetek boldogok.

És így a jó szex sem fog hiányozni mert majd azt sem tudjátok mi az.

2014. szept. 26. 14:38
 7/18 anonim ***** válasza:

Egy nagy fenét :D Alapból úgy indul a történet, hogy kézzel szerkesztették össze. És a mai kereszténység köszönő viszonyban sincsen a koraival, sem szokásban teológiájában, stb... Még az ünnepei is totál mesterségesek.

Nézd te tudod, de alaposan rá lehet fázni. Előző bölcsen megfogalmazta: amíg nem tudod mi a jó szex leéled nélküle az életedet. Ha ugyan így lesz. (lutri nem kicsit)

Szóval értem én a vallásosságot, de amikor egy dolgot látni kell!

NEM NEKED ÍRTÁK! Amikor keletkezett és vallás alapjává tették azt kinek írták? Annak az írástudatlan sivatagban tevegelő embernek akinek meg kellett magyarázni a világot, és szabályokat adni úgy, hogy lövésük sem volt azokról a tudományokról amik ma már körülvesznek. Más kor, más tudás szint, más szemlélet, más emberek.

Aki azt hiszi, hogy a 21. század nyugati világában úgy kell kötelezően gondolkodnia mint a 2000 évvel ezelőtti írástudatlan jeruzsálemi átlag polgárnak az nem vallásos, hanem buta mint a föld!

Ez ugyanis 8 általánossal is világos, hogy nem működhet. Max magadra kényszeríted.

Ettől még hihetsz benne, te dolgod. Nincsen kőbe vésve hogy mindenkinek boldognak kell lenni. De ha esetleg gigszer lesz a nemiségetekben akkor már késő lesz házasként.

Nem hül*eségből nem ajánlja a szexológia tudománya ezt a megoldást.

2014. szept. 26. 15:05
 8/18 anonim ***** válasza:

Dowd hoz kis kiegészítés:

lásd az Iszlám Államot! ők is a szerint élnek, ahogy szerintük a Korán leírja, és szerintük ugyan úgy kellene élni, ahogy ez előtt 1400 évvel Mohamednek megnyilatkozott az Ő istene.

Te mennyire értesz velük egyet?

2014. szept. 26. 15:12
 9/18 Költőnő? ***** válasza:
nem azt mondom h ész nélkül, válogatás nélkül kell házasság előtt, de a jó kapcsolat egyik alapja a jó szex. Namármost ez csak a gyakorlatban tud eldőlni. Ha köztetek vmiért nem működik majd a kémia és ez csak házasság után derül majd ki, az már sajnos eső után köpönyeg lesz
2014. szept. 26. 15:12
 10/18 A kérdező kommentje:
Elolvastátok egyáltalán, mi is a kérdésem? Teljesen más válaszokat adtok! Kérlek ne térjetek el a tárgytól!
2014. szept. 26. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!