Szerintetek nagyon gáz, ha lefekszem egy barátommal azért mert nagyon kívánom már a szexet?
Elolvastam a hozzászólásokat, mindenki osztja az észt ezerrel, hogy attól függ milyen életkorban vagy...
Lényegtelen, ha van igényed a szexre, akkor csináld... ...csak akkor tudasd az illetővel, hogy csak szex és más semmi, így a tisztességes!
Amúgy meg maszturbáljál sokat, és csináld jól, nem muszáj másokat kihasználnod! :-)
Egyetértek Dowddal... kiegészítve azzal, amit a 11-es írt.
Ha magadban rendbe raktad a dolgokat, és kellően érett, és nyitott vagy hozzá, nincs vele semmi gond, amíg a másik fél is tudja, hogy csak a szexről szól a dolog.
Akkor tisztázzunk pár dolgot: a "gáz" kifejezés alatt a gyakorit olvasó emberek erkölcsi nézeteiből próbálsz valamilyen objektivizált átlagot készíteni, hogy ahhoz in concreto hozzámérhesd az általad megvalósítani készült cselekményt?
Ha igen, akkor mégsem vagy érett, hiszen hülyeség más ember morális nézetei, értékítélete szerint alakítani a saját életedet, ha te másképpen gondolod.
Erről át is térnék az érettség kérdéskörére. Tisztelt válaszadók! Az a tény, hogy valaki szubjektíve azt gondolja, hogy ő érett (jelen kontextusban: tisztában van tettei következményeivel, meggondoltan cselekszik), nem feltétlenül jelenti azt, hogy objektíve is az. Példának okáért: rengeteg 12-14 éves lány hiszi azt magáról, hogy ők nagyon érettek, holott nem ez a helyzet.
Én nem kívánok véleményt nyilvánítani az adott ügyben: azt csinálsz, amit akarsz. Ha nem múltál el 18, akkor pedig -- tetszik, nem tetszik: a hatályos jog alapján -- a szüleidnek is van némi beleszólása.
"Ha nem múltál el 18, akkor pedig -- tetszik, nem tetszik: a hatályos jog alapján -- a szüleidnek is van némi beleszólása."
Már miért is?
Magyarországon a hatályos jog alapján 18 év felettivel a beleegyezési korhatár 14 év!
18 év alattival meg tavaly vitték le 12 évre... (mondjuk ez szerintem kőkeményen korai... még a 14 is...)
én így biztosan nem szeretném elveszíteni a szüzességem, hogy csak barátok vagyunk. de ha nagyon bensőséges a kapcsolatotok, akkor szerintem belefér.
21f
"Nem is büntetőjogi kategória, drágám (ott ugyanis irreleváns lenne a szülők akarata, méghozzá az officialitás elve miatt), hanem polgári jogi. A szülő felügyeleti joga kiterjed arra, hogy a gyerek hol tartózkodhat, mit csinálhat, stb."
Nem tudom, de én anno soha nem szaladtam haza egy buliból sem, hogy megkérdezzem, xy-nal lefeküdhetek-e? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!