Ti mit szolnatok ha megtudnatok hogy a 14 eves lanyotok mar reg nem szuz?
Nem szeretném az egész viccet elmesélni.
Móricka meggyónja a bűneit a templomban.
Egyszercsak felkiált a gyóntatópap:
Móricka,te dicsekszel!
Tudod kérdező, a Te korodban még nagyon korai a szexuális játék. Meg lehet külsőre érettnek látszol, de belsőleg még fejletlen vagy- de épp így lelkileg is.
Nem egészséges ilyen korán a tested egészségét veszélyeztetni. Minden ilyen kapcsolatnak az a veszélye hogy túl korán terhes maradhatsz amire még mint nő nem vagy elég fejlett belsőleg. Vagy is tönkre teheted magad!
43/f
Nekem olvasva soraitokat ez a bibliai gondolat jutott eszembe:
"Az vesse rá az első követ, aki maga is bűntelen".
Vagyis addig elítéljük a másik szülőt, míg nem a mi gyerekünkkel történik hasonló dolog. Onnantól meg sárdobálunk a gyerekünkre, az iskolára, a tévére, rádióra?
Valahol a társadalom szerveződött át az utóbbi 30 évben nagyon és nem feltétlenül jó irányban. Ami engem illet, én sajnálom ezt a kislányt, mert talán túl korán adta oda legdrágább kincsét. Ám az is lehet, hogy nem méltatlannak, ennyi információból nem szabad általánosítani.
Egy biztos: a hasonló korúak bár testileg érettek a szexre, de gyakran fejben még nincsenek erre felkészülve.
Ezt a mondatot teljes értelmében én sem értettem meg tini koromban, csak jóval később. Ezért azután nem is bántanálak meg, ha én lennék édesapád és egyszer beállítanál a hírel.
Leginkább féltenélek ha én lennék a felmenőd. Féltenélek a csalódástól, féltenélek a kiszolgáltatottság érzésétől, aggódnék az egészséged és ha esetleg valami maradandó gyümkölcse is lesz a kapcsolatnak, akkor az egész jövőd, életed miatt.
Ezért tartja úgy az emberek zöme, hogy 19...21 éves korban is ráér az ember elveszteni szüzességét. Tudom, nem ez a divat és meg is értem, akik nem szeretnék kivárni kíváncsiságból, vagy egyszerűen a többi fiatal nyomására, de az, hogy mások kútba ugranak, még nem kell, hogy mindenkit erre ösztönözzön.
Ám ha én lennék az édesapád, ezeket a dolgokat valamikor 9...10 éves korodban, szépen apródonként elmondtam volna neked és utána tiéd a döntés. Egy tinit már nem lehet kényszeríteni semmire, legfeljebb példát mutatni neki...
Az intelligens ,és lényeges választ Te mondtad 43/f.
Ne aggódjatok,ez az üzenet.A kerék mindig mozgásban van.
Az alapkódok nem változnak azonban,mert ez a létezés alapja.
Ha valaki ezen túlmegy,az “visszarendeződik“.
Pontosan úgy mint egy társasjátékban.
Köszönöm,hogy leírhattam.
Hat, ugye Romeo es Julia sem igen voltak tobbek 14-nel....Szoval nem most fordult igy a vilag hirtelen, hanem megint erre fordult.
Mondjuk, majd' 10 evem van, hogy ezen kelljen gondolkodnom (most mult 5 a lanyom), de nem tudom elkepzelni, hoyg eccercsak "kiderul". Valoszinuleg azert elotte mar elmondana. Es nem tiltanam, csak felhivnam a figyelmet a testi/lelki veszelyekre.
amugy 43, ferfi vagyok.
Bizom benne,hogy rövidesen megismered a gyerekvállalás minden
szépségét,és nyügét.
Miért mondod,hogy "régen"nem vagy szüz,amikor te sem
élsz régen.Ez egy troll kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!