Egy srácot hátráltat a személyiségfejlődésben, ha sokáig szűz marad?
Azért fogant meg bennem a kérdés, mert ma egy ilyen mondásra bukkantam:
"...Gyerekként csak vágyni tudsz..."
A lényeg az volt, hogy a szüzesség együtt jár a plátói szerelemmel, és hogy mennyivel "gyerekebb" egy olyan srác, aki még nincs túl rajta, és a vágyait csak maszturbálással tudja levezetni, elképzelt képekkel.
Én is sokszor belegondolok, mennyivel "felnőttebbek" azok a kortársaim, akiknek partnerük van, akik már a felnőtt, házas életre "gyakorolnak", akik mögött már áll valaki, ami egy folyamatos pozitív megerősítés és önbizalomforrás, akik felelősek valakiért, akik alkalmazkodnak valakihez, akik bármikor megkaphatják a szexet, mint a legnagyobb testi élményt... szerintem ez végül is hatalom. És szerintem sok minden múlik a szüzességen. Nemcsak arra gondolok, hogy egy szűz fiú gátlásosabb is, kevésbé mer lépni, mert fél az ismeretlentől, a "próbatételtől", hanem arra is, hogy valahol a férfi-lét, a férfi-való beteljesítése. Ez végül is minden férfi törekvése, ez a fölös energiák lecsapolása, levezetése, ami, ha nem történik meg, akkor az feszültséget teremt. Szerintetek jól látom? Valahogy az az érzésem, hogy a szüzesség elvesztése valami olyan életesemény, ami által az ember a fejlődésben egy új szintre lép, ahol már nem az anyja az elsődleges női szereplő az életében, ahol a férfi-energiáit már képes valahova átvezetni...
Mi a véleményetek erről?
21/F
Szeméylfüggő, engem pl hátráltat. Sose voltam nővel, és nem is birok idegen de néha ismerős nővel is felhőtlenül beszélgetni. kb mint Raj a Big bang theoryban.
25F
Pedig hidd el, ha nem foglalkoznál vele ennyit, jönne magától. Tudom, hogy nehéz lehet, de ez van.
Ezért még nem kellene gyógyszereken élni, meg pszihológushoz járni...
Holnap, illetve ma már szombat van. Menj el este sörözni bárkivel, akivel tudsz. Kapcsold ki magad a ge..ibe. :)
Ilyen szintű agyalással én sem tudnék nyugodtan élni.
"Pedig hidd el, ha nem foglalkoznál vele ennyit, jönne magától. Tudom, hogy nehéz lehet, de ez van."
Nem látom be, hogy miért jönne. Nem logikus. Az a tapasztalatom, hogy az életben küzdeni, tenni kell a kitűzött célokért. Nyilván van, akinek magától jön, de miért jönne magától egy csúnyább vagy félénkebb fiúnak? Szerintem bennem van a hiba, és ezt helyre kell tenni. Pl. nyáron lett volna egy csaj, akivel eljuthattam volna idáig (már elég sok mindent csináltunk), de túl nyálas voltam, és aztán nem akart látni.
"Ezért még nem kellene gyógyszereken élni, meg pszihológushoz járni... "
Nyilván nem csak ezért járok.
én 24f vagyok.
Soha sem érdekeltem senkit. Már nagyon nagy volt bennem a szorongás és a düh. Pár hónapja, elmentem egy igényes prostihoz, ( 15e/óra ) és nem bántam meg. Sokkal jobb érzés volt utána, hogy már nem éreztem magam annyira lemaradva. Nagy változás nem lesz, de te tudod, hogy végre voltál valakivel és legalább kipróbáltad milyen.
Most is utálom azokat akik bárkit megkapnak, csak mert szerencséjük volt és jó a genetikájuk. Én meg akármit csinálok leszarnak. Totál átlagos vagyok, nem vagyok kiemelkedően ronda sem, van Bmw-m is, de még a kocsira sem buknak.
Hát ha egész nap otthon ülsz az ágyon, persze hogy senki nem vesz észre.
Ha meg mindent elóvatoskodsz, nem leszel férfiasan vonzó a nőnek. Én úgy vélem nem azt szeretjük, ha porcelánbabaként kezelnek, meg nem mernek lépni, udvarolni, kezdeményezni. De meg kell tanulni a helyes módon csinálni, pont hogy Nagy Gondolkozások nélkül, élvezve az életet - mert akkor hisszük el mi is, hogy a pasi mellett boldogok lehetünk. Ezért szeretik a "laza - bunkó csávókat"... Nem, nem annak kell lenni, még egyszer mondom. De ha depressziós vagy, nem a nőtől kell várni, hogy kihúzzon onnan, meg "felnevelje" egy lelki sérült lelkét. Neked kell tenned érte, talán a csajozás előtt, pl. az ágyban ülés helyett sportolj ezerrel(!), tanulj, olvass, dolgozz (közösség-emberek)?? Mit csinálsz?
Utolsó előtti: megtudlak érteni, és gratulálok a döntésedhez, és ahhoz, hogy ezek szerint már valamennyire meg tudtad valósítani önmagad (a kocsira gondolok).
Utolsó: ezeken rég túl vagyok, megjegyzem hamarabb is kijózaníthatnák az embereket, hogy a nőknek nem az kell, amiket a gyerekmesékben hallunk. Ilyen jellegű kijózanításra gondolok: [link]
Engem baromira idegesít az, hogy az emberekben hamis fogalmakat alakít ki a társadalom a nőkkel való bánásmódra vonatkozólag. A gyerekmesékkel, erkölccsel elhitetik velünk, hogy a nők a "lovagiasságot", az érzékenységet, a tapintatosságot stb. szereti, amikre természetesen rátesz egy lapáttal, hogy maguk a nők is ezt állítják magukról - hát hogyne, csak hát az a baj, hogy a nők nem következetesek abban, amit ilyen téren állítanak, és nem ismerik magukat (lásd a fentebbi linket). Tehát simán megtörténik, hogy a nő azt mondja, hogy "légy önmagad", "legyél udvarias", aztán elküld a pi*ba, ha udvarias vagy, és lefekszik az első román vendégmunkással. Én erre már egy ideje rájöttem, de nagyon megköszöntem volna, ha ezt mondjuk 16 éves koromban valaki szépen elmagyarázza, sok kellemetlenségtől és fáradságtól kímélt volna meg.
Igyekszem tehát azon dolgozni, hogy nő nélkül is kiegyensúlyozott legyek, és megérje velem lenni. De van egy nagy gond, ami engem baromira zavar: én pontosan olyan érzékeny és romantikus alkat vagyok, amire állítása szerint sok nő bukik. Viszont nem engedhetem meg magamnak, hogy ezt kimutassam, mert ettől a lányok sikítva menekülnek. Én egyből valami mélyet szeretnék, valami olyan komoly kapcsolatot, ahol mély bizalom van. Sokszor elgondolkodtam ezen, és úgy érzem, az ennek a helyzetnek az oka, hogy az én fejemben túlságosan rögzültek azok a minták, amiket a szüleimtől látok. Ők már idősebbek, és normális házasságban élnek nagyon régóta, és nyilván tudat alatt ezt akarom lemásolni. Csakhogy ez majd valamikor 30 környékén lesz reális, nem most. Most a szoknyapecér korszakban vagyok, amikor a csajoknak még a nőfalók kellenek. Majd 10 év múlva nyilván benő a fejük lágya, amikor már nem szexipasit, hanem potenciális, felelős apajelöltet keresnek, de az nem most lesz. Asszem ez a baj, hogy ezt a felnőtt kapcsolati modellt akarom megvalósítani félig gyerekként.
Megint túlkombinálód. AHHH. Mindenféle nő van, van aki korábban is az "igaz" párját keresi, nem csak szexelni akar. Ti se általánosítsatok már!!!!!!!!!!!!
Nem is mondtam, hogy legyél nyálgép, romantikus. Mindenben megvannak a határok. Ezt kellene megérteni. A cikk is ezért idegesítő. Na mind egy, gondoljon mindenki amit akar, max. nem lesz párja mert nagyon el van tévedve. Felesleges ilyen emberekkel foglalkozni, mert csak a problémázás megy.
"Én egyből valami mélyet szeretnék, valami olyan komoly kapcsolatot, ahol mély bizalom van." Hát figyelj drágám, a kapcsolat nem lesz egyből mély, ahogy belekezdesz, SOHA. Ezért dolgozni kell, és időnek kell eltelnie. Nem kezdhetsz rögtön úgy egy nővel, hogy ő lesz a feleségem. Ja, ettől menekülni is fog.
A legelső válaszoló vagyok, most visszaolvastam mi történt azóta és legszívesebben jól megráználak, hogy térjél már észhez. Ha túl sok időt töltök otthon a semmittevéssel én is elkezdek beforogni a nagy jó dolgomban, helyette ha kimennél sportolni, elkezdenél tanulni valamit, tanfolyamra járnál, diákmeló akármi máris kevesebb időd lenne szenvedni.
Te a férfitől nem a szüzesség miatt állsz távol, hanem emiatt a rinyálás miatt. Ismerek ilyen srácokat, mint te, az egyik haverom is ilyen és nem csodálkozom, hogy nem talál magának barátnőt.
Ha találkozol egy nővel, és rögtön azt mutatod h Ő életed párja, pedig még nem is ismered jó, hogy elhajt a francba, hiszen neked kb bárki jó csak legyen... hát erre senki sem vágyik, hacsak nem olyan kétségbeesett, mint te. A kapcsolat éppen attól lesz mély, hogy sok időt töltöttetek már el együtt, közös élmények stb. Normális esetben megismersz valakit és arra vágysz, hogy vele legyél, nem ilyen GYIK-es forever alone stílusban naponta mindenkit leszólítva csak nő legyen és hátha valamelyiknek kellek, mindegy milyen...
A másik ami feltűnt, hogy te csak magaddal vagy elfoglalva, az egész napodat az tölti ki, hogy szenvedsz azon, hogy neked milyen rossz. Nem tudom, hogy otthon laksz-e de ilyenkor pl miért nem mész ki segíteni a szüleidnek a szobádban fetrengés helyett?
23N
"gratulálok a döntésedhez, és ahhoz, hogy ezek szerint már valamennyire meg tudtad valósítani önmagad (a kocsira gondolok). "
áááááááááááááááááááááá......tehát az autó önmagunk megvalósításának a része? Akinek esetleg nincs autója, mert nincs rá szüksége, az nem férfi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!