Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Egy srácot hátráltat a személy...

Egy srácot hátráltat a személyiségfejlődésben, ha sokáig szűz marad?

Figyelt kérdés

Azért fogant meg bennem a kérdés, mert ma egy ilyen mondásra bukkantam:

"...Gyerekként csak vágyni tudsz..."

A lényeg az volt, hogy a szüzesség együtt jár a plátói szerelemmel, és hogy mennyivel "gyerekebb" egy olyan srác, aki még nincs túl rajta, és a vágyait csak maszturbálással tudja levezetni, elképzelt képekkel.

Én is sokszor belegondolok, mennyivel "felnőttebbek" azok a kortársaim, akiknek partnerük van, akik már a felnőtt, házas életre "gyakorolnak", akik mögött már áll valaki, ami egy folyamatos pozitív megerősítés és önbizalomforrás, akik felelősek valakiért, akik alkalmazkodnak valakihez, akik bármikor megkaphatják a szexet, mint a legnagyobb testi élményt... szerintem ez végül is hatalom. És szerintem sok minden múlik a szüzességen. Nemcsak arra gondolok, hogy egy szűz fiú gátlásosabb is, kevésbé mer lépni, mert fél az ismeretlentől, a "próbatételtől", hanem arra is, hogy valahol a férfi-lét, a férfi-való beteljesítése. Ez végül is minden férfi törekvése, ez a fölös energiák lecsapolása, levezetése, ami, ha nem történik meg, akkor az feszültséget teremt. Szerintetek jól látom? Valahogy az az érzésem, hogy a szüzesség elvesztése valami olyan életesemény, ami által az ember a fejlődésben egy új szintre lép, ahol már nem az anyja az elsődleges női szereplő az életében, ahol a férfi-energiáit már képes valahova átvezetni...

Mi a véleményetek erről?

21/F

2013. nov. 15. 23:43
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
A szex jó dolog, de ennyire nem kell túlmisztifikálni. Amikor elveszted a szüzességed másnap felkelsz és nem változol, csak nem stresszelsz már rajta tovább. Az a baj, hogy minél jobban rápörögsz a dologra, annál inkább kibszol magaddal :)
2013. nov. 15. 23:46
 2/32 anonim ***** válasza:
Az elsőnek maximálisan igazat adok. Nem attól leszel érett(ebb). A jelenlegi barátomnak én vagyok az 1., de mégis a legtöbb dolgot hihetetlenül éretten kezeli.
2013. nov. 15. 23:49
 3/32 anonim ***** válasza:
A szüzesség nem annyira érdekes, az első párkapcsolat vagy párkapcsolatok jelentenek sokat szerintem.
2013. nov. 15. 23:49
 4/32 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, igazatok van, valóban a szüzességbe képzelem bele a párkapcsolat adta tapasztalás, érettség jelentőségét.

Azért még várok válaszokat!

2013. nov. 16. 00:01
 5/32 A kérdező kommentje:

Egyébként az első válasza kapcsán merült ez fel bennem: ha valóban így van, akkor ezek szerint egyre esélytelenebbé válik a párkapcsolat...

...Mit gondoltok, ilyen esetben vajon nem szerencsésebb fogni egy prostit, és azzal túllenni az ügyön? Nem igazán tetszik ennek a megoldásnak a gondolata, de sokszor komolyan elgondolkodom rajta...

2013. nov. 16. 00:03
 6/32 anonim ***** válasza:

Bla bla bla. NEeee. Az a baj veletek, hogy túl sokat agyaltok.

Az idézet meg pont félre lett értelmezve. Attól hogy gyerekként csak vágyni tudsz, még felnőttként is tudsz vágyni.

Igen, a személyiségfejlődéshez kell a szex is. Ennyi. Csináld már, aztán kész. Az agyalásban fogtok elsorvadni.

2013. nov. 16. 00:15
 7/32 anonim ***** válasza:
Nagyon sok ismerősömön észrevettem, hogy valamennyire tényleg megváltoztak, nyilván, hiszen egy plusz dolog jön az életedbe. Viszont egy idő után tényleg nehezebben veszi rá magát az ember az első alkalomra, ha túl sokáig húzza a dolgot. Az egyik barátom akárcsak te nagyon rápörgött a témára, vagy száz könyvet elolvasott, elméletben mindent tudott, és éppen emiatt nem bírt spontán lefeküdni a barátnőjével. Persze a csaj továbblépett, aztán szegény srác 30 éves korában bírt először lefeküdni valakivel. Egy másik barátom 25 éves, ő is szűz még. Ő éppen az ellentéte: mindenáron erőltetni akarja a dolgot, hogy végre túlessen más rajta, és ez sem jó, pont a két szélsőség. :) Szerintem ez az egész majd spontán jön magától, ha lesz egy arra alkalmas barátnőd, fölösleges túlgondolkodni a dolgot. :)
2013. nov. 16. 00:15
 8/32 anonim ***** válasza:

21 éves vagy, nem maradtál le semmiről. A barátom most lesz 20, és nemrég esett át velem az első alkalmon. Nagyon kiábrándító lenne, ha pl. róla kiderülne, hogy volt előttem egy prostival.

Szerintem csak legyél kicsit türelmesebb, és eljön majd a te időd is. Ráadásul ha egy kapcsolatot komolyan veszel, hamar "beletanulsz" a játékszabályokba.

2013. nov. 16. 00:16
 9/32 A kérdező kommentje:
De hogyan legyek türelmesebb? Az egész eddigi életem magánéleti dolgok terén kudarcok halmaza volt. Barátaim is kevesen vannak, nem tudom megvalósítani magamat, a legtöbb időt itthon töltöm, mélázva meg ágyban. Baromi befelé fordult, gátlásos és frusztrált vagyok. Pszichológushoz járok, gyógyszereket szedek depresszióra. Tudjátok, nem agyalnék ezen ennyit, ha ez csak egy mellékes kellemetlenség lenne, de amúgy minden rendben lenne az életemben. Akkor elhinném, hogy jön majd a csaj magától is. De így nem igazán tudok benne hinni. Érzem, hogy sok minden nincs rendben velem, és nem természetes, ahogy élek. Ráadásul már olyannyira nem hiszek benne, hogy igazából a reménykedést se engedem meg magamnak. Ha azt látom, hogy egy csajnak valamennyire bejövök, direkt nagyon óvatos vagyok, hogy nehogy beleéljem magam, de sokszor már amúgy se működik. Úgy érzem, a nemi vágyam is kisebb egyébként. Mintha feladtam volna a játszmát.
2013. nov. 16. 00:23
 10/32 A kérdező kommentje:
Egyébként azt látom, hogy olyan barátaimnak se jön össze, akik nálam jobb felépítésűek fizikailag, és ráadásul egészségesebbek lelkileg. Nem akarok ilyen módon élni, változást akarok.
2013. nov. 16. 00:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!