Egy srácot hátráltat a személyiségfejlődésben, ha sokáig szűz marad?
Azért fogant meg bennem a kérdés, mert ma egy ilyen mondásra bukkantam:
"...Gyerekként csak vágyni tudsz..."
A lényeg az volt, hogy a szüzesség együtt jár a plátói szerelemmel, és hogy mennyivel "gyerekebb" egy olyan srác, aki még nincs túl rajta, és a vágyait csak maszturbálással tudja levezetni, elképzelt képekkel.
Én is sokszor belegondolok, mennyivel "felnőttebbek" azok a kortársaim, akiknek partnerük van, akik már a felnőtt, házas életre "gyakorolnak", akik mögött már áll valaki, ami egy folyamatos pozitív megerősítés és önbizalomforrás, akik felelősek valakiért, akik alkalmazkodnak valakihez, akik bármikor megkaphatják a szexet, mint a legnagyobb testi élményt... szerintem ez végül is hatalom. És szerintem sok minden múlik a szüzességen. Nemcsak arra gondolok, hogy egy szűz fiú gátlásosabb is, kevésbé mer lépni, mert fél az ismeretlentől, a "próbatételtől", hanem arra is, hogy valahol a férfi-lét, a férfi-való beteljesítése. Ez végül is minden férfi törekvése, ez a fölös energiák lecsapolása, levezetése, ami, ha nem történik meg, akkor az feszültséget teremt. Szerintetek jól látom? Valahogy az az érzésem, hogy a szüzesség elvesztése valami olyan életesemény, ami által az ember a fejlődésben egy új szintre lép, ahol már nem az anyja az elsődleges női szereplő az életében, ahol a férfi-energiáit már képes valahova átvezetni...
Mi a véleményetek erről?
21/F
Azt hiszem, igazatok van, valóban a szüzességbe képzelem bele a párkapcsolat adta tapasztalás, érettség jelentőségét.
Azért még várok válaszokat!
Egyébként az első válasza kapcsán merült ez fel bennem: ha valóban így van, akkor ezek szerint egyre esélytelenebbé válik a párkapcsolat...
...Mit gondoltok, ilyen esetben vajon nem szerencsésebb fogni egy prostit, és azzal túllenni az ügyön? Nem igazán tetszik ennek a megoldásnak a gondolata, de sokszor komolyan elgondolkodom rajta...
Bla bla bla. NEeee. Az a baj veletek, hogy túl sokat agyaltok.
Az idézet meg pont félre lett értelmezve. Attól hogy gyerekként csak vágyni tudsz, még felnőttként is tudsz vágyni.
Igen, a személyiségfejlődéshez kell a szex is. Ennyi. Csináld már, aztán kész. Az agyalásban fogtok elsorvadni.
21 éves vagy, nem maradtál le semmiről. A barátom most lesz 20, és nemrég esett át velem az első alkalmon. Nagyon kiábrándító lenne, ha pl. róla kiderülne, hogy volt előttem egy prostival.
Szerintem csak legyél kicsit türelmesebb, és eljön majd a te időd is. Ráadásul ha egy kapcsolatot komolyan veszel, hamar "beletanulsz" a játékszabályokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!