Milyen példákat tudnátok felhozni a "defektes" szóra?
Mert te emberek között akarsz szexelni? o.O Azt kettesben kell félre vonulva... Minek ahhoz eljárni?
2013. szept. 12. 23:09
12/24 A kérdező kommentje:
Nem arra gondoltam. :D
Hanem arra, ha nem ismerkedek (pedig nem szoktam) akkor molyfingnyi esélyem sincs egy kapcsolat kialakítására.
biztos nincs szociális fóbiád vagy valami, hanem egyszerűen csak ilyen vagy és kész?
2013. szept. 13. 01:11
A defektek jellemzően gyermekkorból, a családi szocializáció zavarából származnak. Ugyanakkor nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy minden tökéletesen működött a családjukban, hogy hibátlan viselkedési és párkapcsolati mintákat kaptak. Egyénfüggő, hogy ki milyen megküzdési stratégiákkal rendelkezik, illetve képes-e felülírni a hibás "kódokat". Azt kellene tudomásul venni, hogy a személyiségfejlődés nem zárul le felnőttkorban, hanem folyamatosan és állandóan dolgozni kell érte, hogy fejlődjünk - akár segítséggel is. Defektje mindenkinek van. A kérdés az, hogy mit kezdünk vele: beletörődünk, vagy próbálunk változtatni.
2013. szept. 13. 12:15
15/24 A kérdező kommentje:
13. válaszoló:
Amiket leírtam azokat figyeltem meg. Azt nemtom, hogy miért alakult ez ki nálam, de ha lehetne választásom nyitottabb lennék az emberek felé, csak férfi létemre naiv, és eléggé buta is vagyok élőbeszédben. Írásban valamennyivel jobban megtudom/megtudtam fogalmazni a mondani valóimat de ez nagyon kevés egy kapcsolat kialakításához mert egyszer úgyis kell beszélni élőben.
14. válaszoló:
Én mindig csak egyedül próbáltam változtatni a dolgokon. Mástól nem szoktam segítséget kérni mert úgyis tudom, hogy a fülem mellett elengedném a tanácsaikat. Nagyon makacs személyiségem van, és többször kell rám szólni, hogy végre hasonlóképpen végezzem a dolgaimat mint a másik.
Szerintem, nem haragudjál meg, de nem normális dolog az, hogy 26 évesen nem tudsz kommunikálni...
Ha meg még makacs is vagy, szóval segíteni sem engeded, hogy valaki megpróbáljon, akkor a reménytelenség határán vagy.
2013. szept. 13. 14:09
Nem vetted még észre, hogy a makacsság stb eddig nem vezetett jó útra?! Változtatni kell. Különben sosem lesz nőd... És 1-1 jó tanács aranyat érhet. Azért adják, hogy segítsenek. Fogadd meg. Látod magadtól úgysem megy, akkor mi veszíteni valód van, ha úgy cselekszel ahogy mondják?
2013. szept. 13. 14:48
# 15: A tanácsok nem is érnek sokat, mivel a gyerekkorban berögzült dolgokon nem lehet csak úgy változtatni. Szakember segítségére gondoltam. Saját magamon tapasztaltam, hogy mennyire képes megváltoztatni a hibás beidegződéseket, anélkül, hogy észrevenném, mert tudat alatt történnek meg a változások.
2013. szept. 13. 19:10
19/24 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok 26 éves (szerencsére).
Még csak 22 vagyok, de attól függetlenül így vagyok ezzel. No friends, és nincs aki segítsen/motiváljon a változásra. A szüleimmel élek, azok meg csak azt hajtogatnák, hogy menjek el ismerkedni, de ha nem bírok ismerkedni, meg alapból stresszelős típus vagyok így hát nagyon nehezen megy a kommunikáció. Ha meg kinyitom egyáltalán a szám, akkor meg vagy hülyeséget mondok akaratomon kívül, vagy olyan dolgot ami nem annyira érdekli az embert.
20/24 A kérdező kommentje:
A tanácsokra visszatérve: Amiket meg tudok csinálni azokat megpróbálom megcsinálni (pl. közmunkán mondják hogy így kell megcsinálni akkor egy pár rám szólás után megpróbálom hasonlóan csinálni), de a csajozós tanácsoknál ott kell valamifajta kommunikációs érzék (normális beszédforma), és valami közös téma, ja meg maga az önbizalom is, ami valamiért eltűnt belőlem, és nem tudom miért. Lehet a túl sok basztatás miatt, amiket lenyeltem életemben, és soha nem támadtam vissza elég hatékonyan. Lehet én testesítem meg azt az embert, aki tényleg alkalmatlan párkapcsolatra.
Kapcsolódó kérdések: