Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Miért baj az, ha csak házasság...

Miért baj az, ha csak házasság után akarom elveszteni a szüzességemet?

Figyelt kérdés
19 vagyok, szűz, és eldöntöttem, hogy csakis egyetlen embernek fogom magam odaadni, az Igazinak. Az ismerőseim emiatt tiszta hülyének tartanak, lenéznek, és nem értem, miért. Mi rossz van ebben?
2009. jan. 15. 11:33
1 2 3 4 5 6
 31/60 A kérdező kommentje:

Nekem megvan rá az okom, hogy miért gondolom így, ahogy neked is megvan rá az okod, hogy miért gondolod másképp. Ennyi. Csak azt akartam tudni, miért kell cseszegetni a másikat, ha máshogy gondolkodik. Különbözőek vagyunk, nem kéne lenézni azokat, akik nem azt csinálják, amit "szokás", hanem azt, ami nekik jó.

Egyébként meg nem pontoztam senkit. De szívesen megteszem, ha akarod.

2009. jan. 15. 20:12
 32/60 anonim ***** válasza:
62%
AZ Igazat megvallva, én nagyon is becsüllek emiatt! Ne foglalkozz h a többiek mit mondanak neked, a TE saját életed! Egyáltalán nincs benne semmi rosz, sőt... ÉN is valah így gondolom, hogy vagy az igazinak adom magam oda, vagy pedig a páromnak:) (csak én pasi vagyok, 21 éves:)) és remélem, az igazi és a párom egy és ugyonazon személy lesz:P
2009. jan. 15. 20:26
 33/60 anonim ***** válasza:
97%

"Azért ez egy kicsit sántít. A szex a szeretet kifejezésének egyik módja. Ha "kicsit kihűlnek az érzelmek", miért is csinálnánk egyáltalán? Hogy mi magunk élvezzük? Nem a társunk boldogsága a lényeg az egészben?"

Mert felnőtt emberek vagyunk, és minkét nemnek szüksége van rá bilológiailag.

Nincs semmi rossz az "ötletedben", kiívánom, hogy ezerencséd legyen.Mások valószínűleg azért piszkálnak, mert tapasztaltabbak nálad, és naívnak tartanak (kicsit az is vagy). Engedd el a megjegyzéseket a füled mellett ha zavarnak. Egyébként akár hiszed akár nem, kell passzolni az ágyban, mert nem vagyunk egyformák. És ha egyszer rossz lóra teszel,és esküvő volt, akkor egy életen át szenvedhetsz. Esetleg majd megcsal, mert mások az igényei. Ez zsákbamacska, akár honnan nézzük.

2009. jan. 15. 20:35
 34/60 anonim ***** válasza:
100%

Nem piszkálunk, hanem a kérdésedre válaszolunk. Ami pedig az volt, hogy miért rossz az álláspontod. Hát ezért...

Azért ez egy kicsit sántít. A szex a szeretet kifejezésének egyik módja. Ha "kicsit kihűlnek az érzelmek", miért is csinálnánk egyáltalán? Hogy mi magunk élvezzük? Nem a társunk boldogsága a lényeg az egészben?

Ha csak a társunk boldogsága a lényeg az egészben, az már régen rossz. Mind2 egyformán számít hosszú távon! Persze ez is tapasztalat kérdése, jól írta az előttem válaszoló, úgyse fogod megérteni, amíg nem éled át. Néha belemehetsz akkoris a szexbe, amikor ő nagyon akarja, de neked nincs kedved hozzá, csak hogy boldoggá tedd (vagy fordítva) De ez csak ritkán működik, különben az egésznek semmi értelme sincs. Ez egy kölcsönös dolog és ha egy kapcsolatban nem tud az lenni, mert egyszerűen nem jó egymással, mások a vágyak, a gyakorisági igények, akkor nincs meg a kölcsönösség. És egy idő után teher lesz az egész. Mert magad alatt vágod a fát, ha egy idő után már csak azért fekszel le vkivel, mert hát szeretet meg hogy örüljön aztán csá...

2009. jan. 15. 21:28
 35/60 A kérdező kommentje:

Jó, akkor kicsit félreértettétek a kérdést. Vagy én fogalmaztam rosszul. Na mindegy.

Én nem mondtam, hogy az én álláspontom rossz, sem azt, hogy jó. Szerintem mindkét féle módon lehet élni.

A kommentjeimben nem azt mondtam, hogy mindenki csinálja azt, amit én, mert csak így jó, hanem sokan mondták, hogy így nem fog nekem menni, ezért magyaráztam, hogy igenis lehet így.

A kérdésem lényege az, hogy miért nem fogadják el mások, hogy én ezt a fajta életmódot választom, nem azt, amit a többség, és miért szekálnak vele, de asszem, így már meg is kaptam a választ; azért, mert azt hiszik, hogy csak úgy működik, ahogy ők csinálják.

2009. jan. 15. 21:51
 36/60 anonim ***** válasza:
95%

Nincs még semmi tapasztalatod, majd 30-40 év házasság után kekk így gondolnod, nemcsak most.

A kérdésre a választ megkaptad, elég világosan leírtuk. Ennek ellenére, lehet, hogy mákod lesz, és pont kifogsz egy olyan vkit, aki "az igazi" lesz és minden jó lesz vele.

Csak azt mondd meg, miért olyan fontos az a papír vagy az a nap ebben a kérdésben?? Attól még egyáltalán nem biztos, hogy ő a nagy Ő és nem fogtok elválni vagy mittudomén. A szex nem ettől függ.

2009. jan. 15. 23:35
 37/60 anonim ***** válasza:
64%

Naív még szegény!!! Várja a herceget fehér lovon! Pár év és rájön, addig meg hadd érezze úgy, hogy igaza van...

Tessék ha ettől neked jobb: Ne is foglalkozz mással, neked van igazad, meg a melletted szóló mennyi embernek is? A sok ellened szóló azért van, mert ők a tapasztalatlanok, te 19 évesen és szexuális párkapcsolat nélkül is jobban tudod a dolgokat és látod azt is mit is jelent a szex egy nő és egy férfi életében. ... Azért szorítok neked! Egyébként a fiúnak is szűznek kell majd lennie??? :))) Na lépek, mert már unom nagyon... Szólj ha jött a herceg a lóval!!!

2009. jan. 16. 08:34
 38/60 anonim ***** válasza:
8%

Ez az egész vita már nem a Kérdező szüzességéről szól, hanem tanulságos példa arra, hogy az emberek nem tudják elfogadni a másságot, azt, ha valaki nem úgy gondolkodik, mint ők. A Kérdezőnek semmivel sem kevesebb az esélye arra, hogy boldog lesz, mint annak, aki másképp él. Persze én arra se vágnám rá az igent, hogy több esélye lenne. Az ellene érvelők közül azokkal egyetértek, akik felhívják a figyelmet, hogy régen nem azért volt kevesebb a válás, mert az emberek jobban szerették egymást, hanem mert nem lehetett, vagy szégyen volt.

Nem hiszem, hogy jó a régi kort felértékelni, a mait meg le - Te egy így és így gondolkodó mai lány vagy, és kész! :)

2009. jan. 16. 10:14
 39/60 A kérdező kommentje:
Én nem azért gondolkodom így, mert régen is így volt és az milyen jó, megvannak rá az okaim, egy párat fel is soroltam. Mellesleg van párom, aki elfogadta ezt és megértett. Na mindegy. Amit akartam, már megtudtam, annál meg úgyse fogok jobb tanácsokat kapni, hogy ne foglalkozzak vele, mit mondanak mások, meg hogy hagyjam rájuk.
2009. jan. 16. 10:51
 40/60 anonim ***** válasza:
Sziasztok!Én egy mélyen vallásoslány vagyok. A Tisztelendő atyával beszélgettem erről a témáról és ajánlott egy könyvet. Szent Gellért Kiadótól Louis Évely Szerelem és házasság a címe. Még ebben is azt írják, hogy igenis kell a szexuális kapcsolat házasság előtt.
2009. jan. 16. 12:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!