Az ilyen PUA csajozási tanfolyamok beválnak?
Én sem ítélkezem. De:
Ez nem az álkeresztény, vagy a Viktor-féle családmodellnek mond ellent, hanem az evolúciónak. Megfigyelhető az állatvilágban sokféle fajfenntartási trükk. Egyes állatok csoportosan, háremben élnek, másoknál a különböző nemű egyedi csak ivarzáskor találkoznak, mások megint mások csak az utódnevelés időszakára választanak párt, és vannak, akik egy életre. Ez nem az anyatermészet játékos kedve miatt alakult így, hanem azért, mert adott fajnak ez a módszer biztosítja leginkább a túlélést. Az viszont minden fajnál megfigyelhető, hogy a leginkább rátermett, életrevaló egyedekre hegyeződik ki a dolog.
Azt talán nem kell külön ecsetelnem, hogy az ember azért választ párt magának, hogy általa örökítse tovább a génjeit. Csakis a saját génjeit! Azért is kezelik minden kultúrában sokkal megengedőbben a férfiúi hűtlenséget, mert ott ez az elv nem sérül, sőt szerencsés esetben úgy veti el a magot, hogy később, semmi dolga vele. A nők esetében egy félrelépés súlyosabb következményekkel járhat. Ha teherbe esik, a gyanútlan férj egy életen keresztül dolgozik azért, hogy egy idegen egyed génjeit segítse tovább. Teszi ezt a saját génjei rovására, vagy urambocsá’ (ha nem vállalnak több gyereket) a saját génjei helyett.
Most persze lehet ágálni, hogy az ember feltalálta a fogamzásgátlást, így esetében az idegen gének nem játszanak. Készséggel aláírom. De azt nekem ne mondja senki, hogy egy SZERELMES ember, lett légyen bármilyen nemű, jó szívvel elnézi azt, hogy a párja idegenekkel hentereg. Az evolúció azért „gyártotta” le nekünk a szerelmet, hogy annak önzősége révén akadályozza meg az efféle kisiklásokat. Aki volt már igazán szerelmes, az tudja, miről beszélek. MINDENT a párunknak akarunk adni, és MINDENT tőle várunk.
Persze, amikor (és amíg) valaki kapcsolatban él, azt hiszi, hogy ő igazán szerelmes. Többször elmondtam, de most még egyszer megteszem: a szerelmet előre felé éljük, és visszafelé ítéljük. Ez bővebben kifejtve annyit jelent, hogy amíg benne vagyunk, nem látjuk, hogy mennyire erős, mennyire tartós, és egyáltalán mit jelent nekünk. Azt hisszük, ez az igazi, a nagy Ő, és soha többé nem fogunk mást szeretni. Aztán, amikor elmúlt, visszanézve rájövünk, hogy felejthető momentum volt csupán az életünkben. Mint amikor a hullámzó tengerben úszunk. A hullámoktól nem tudjuk, merre is tempózunk, csak később, a partról nézve látjuk, mit is kellett volna tennünk.
Nem akarok letenni senkit, és nem akarom mérlegelni senki érzelmeit. Saját tapasztalatomból mondom ezt. Közel 50 kapcsolatom volt, és ezalatt számtalanszor öntött el a világmegváltó szerelem érzése. Most, tizenévnyi boldog házasságból visszanézve mindössze kettő(!) volt ezekből említésre érdemes. Korábbi házasságomból született gyerekeimet is mindig arra biztattam, hogy ne ragadjanak le az elsőnél. Mostanra kiderült, jó döntés volt, ők is megtalálták azt az embert, akivel érdemes
Na, jó, ez már nem tartozik a tárgyhoz. Csak arra akartam rámutatni, hogy amit szabad szerelemnek hívnak, az valójában nem szerelem. Vagy legalábbis nem az a fajta szerelem, amire érdemes alapozni egy életet.
40:
Örülök hogy jó életed van és te is örülj neki. Mert az van. De a legtöbb nő nem olyan mint a tiéd és a legtöbb férfi is sokkal viráglelkűbb nálad.
Ha megengedsz egy megjegyzést, te azért nem tudnál jó tanácsokat adni a férfiaknak a csajozásban, mert neked ez magától megy. Mert ha te önmagadat adod, arra repülnek a nők. De 10-ből 7-8 férfinak nem mondhatod azt tanácsként, hogy legyél önmagad. Mert ha ők az alap, eredeti önmaguk, azzal mindent csinálnak, csak jó nőt nem találnak maguknak.
Szóval a lényeg, hogy az a tanács hogy legyél önmagad, nem vonatkoztatható mindenkire, sőt a legtöbb férfire inkább nem. Neked lehet olyan a csajozás, mintha a barátaiddal lógnál, de a legtöbbeknek nem. Nekik vannak források (mert saját maguktól 100-ból 1-szer teszik meg az első lépéseket), hogy elinduljanak valamilyen úton, ha akarnak valamit az életben a nőktől és a legtöbbet akarják kihozni magukból.
42:
Jó összefoglaló.
"De 10-ből 7-8 férfinak nem mondhatod azt tanácsként, hogy legyél önmagad. Mert ha ők az alap, eredeti önmaguk, azzal mindent csinálnak, csak jó nőt nem találnak maguknak."
hát de miért? milyen az átlag fiú? mi az ami így kapásból taszítja a lányokat? na meg ebben azért van ellentmondás, hiszen ha nem magukat adják, hanem eljátszanak egy szerepet, na az sokáig nem fog működni sztem.
42: nem, ez tényleg nem szerelem, ez már az, ami azután jön, azaz a szeretet. amiben az is benne van, hogy nem leszek olyan önző, hogy elveszem tőle a természetes örömöket, ha egyszer rákattan egy srácra. a szerelem sztem mindenképpen egy átmeneti állapot, és annak is kell lennie, aztán szépen lecseng és átmegy szeretetbe. nagy baj lenne a világgal, ha egy szerelmes állapot egész életre fennállna ... Ugye van egy olyan mondás, hogy "a szerelem is egy komplett elmebetegség (pszichózis), csak azért nem gyógyítják, mert úgyis elmúlik". Hát igen, valahogy így. ha viszont tényleg szeretem, és nem csak a szerelem mámora varázsol el, akkor meg nem fogok megtiltani neki olyat, amire vágyik, na meg ő se nekem. sztem elég nagy szemétség lenne tőlem, ha pl elmegyünk egy házibuliba, és látom, hogy nagyon rákattant egy menő arcra, és látom rajta, hogy akarja nagyon, de én csak azért is megtiltom, mert az enyém. Ez egy tök jó út ahhoz, hogy ne legyen tartós egy kapcsolat, hiszen rengeteg vágyát csak miattam fojtaná el, és fordítva. A másik meg hogy lehet h ő pl 2 hónapig távol van, és ráadásul olyan fiúkkal, akik nem hagyják hidegen. Most akkor el kéne várnom, hogy legyen apáca, és csak azért is fogja vissza magát? Vagy a másik: úgyis megteszi, csak nem mondja el, mert így gondolkodik esetleg, ahogy te is írtad, hogy jaj mit is szólna a párom. Na nem, én ezért írtam h ezerszer többre tartom h mi őszinték vagyunk egymáshoz, és hát ha elmondja, hogy fú milyen jó volt a Józsival mert egy igazi vadállat az ágyban, akkor most miért haragudjak? Hát oké ... ő jól érezte magát, és aztán meg őszinte is hozzám. és persze nem befolyásolja a kettőnk kapcsolatát Józsi, ő csak sima szex, semmi több. Ebben nem látok problémát.
Annyi igazság van a dologban, hogy az első, kezdeti, úgymond szerelmes időszakban, vszínű én is rossz szemmel nézném, ha mással is kavarna, na de amikor már megállapodtunk egymás mellett, és van annyira erős a kapcsolatunk, hogy tudom róla és ő is rólam, h 1-1 szexkaland nem fogja elvenni egyikünket se a másiktól, ellenben nagyon vacakul érezné magát, ha kihagyta volna, nos így ez teljesen rendben van, és nem tudok rá haragudni.
44:
Milyen az átlag? Béna, kezdeményezésképtelen, visszafogott, visszahúzódó, szégyenlős, kedves, udvarias, bújós, érzelgős, nem tudja mit mondjon, stb. (mindezt a lányok felé mutatja)
Ezen tulajdonságokból lehet választani és ha nem is mindet, de igen sokat ráhúzni a legtöbb férfira, ami egyrészt taszítja a legtöbb nőt (tudat alatt), másrészt az ismerkedést, barátnőszerzést sem könnyíti meg.
" na meg ebben azért van ellentmondás, hiszen ha nem magukat adják, hanem eljátszanak egy szerepet, na az sokáig nem fog működni sztem"
Ezt már magyaráztam itt egy korábbi válaszadónak is.
Meg kell változni. Nem szerepet kell magunkra ölteni ha valami baj van, hanem tudatosan megváltozni. Nem el kell játszani hogy magabiztos vagyok, ha nem vagyok az, hanem magabiztossá válni egy idő után. Ugyanez igaz minden más pozitív tulajdonságra, dologra is. Az ember képes arra hogy változtasson a személyiségén hónapok, évek munkájával. Nem el kell játszani, hogy magabiztos, önbizalommal teli, stílusos, jó beszélőkés, stb. ember vagyok, hanem olyanná kell válnom. Jobbá kell válni a rosszabból.
45:
Mindenki maga dönti el, hogy mit enged meg önmagának és a nőjének egy kapcsolatban. Te olyan vagy, hogy leszarod, ha megcsal és te is megcsalod. Én olyan vagyok, aki nem tűri a megcsalást, de önmaga szívesen kielégíti a szexuális igényeit más nőkkel is (miért? a 42-es leírta). Ha neked így jó ahogy van, akkor csináld így.
Rákerestem Zsedényire és találtam pár érdekes cikket tőle. Én viszont arra kérlek, hogy te is olvass bele egy kicsit a mostani tiedtől eltérő gondolkodású anyagokba.
Közvetlenül sajnos nem engedi linkelni a gyk.hu, ezért egy google keresésen keresztül szúrom be. Itt a legelső találat.
Kérlek szánj erre a nagyon érdekes cikkre 10 percet, aztán reagálj rá ha gondolod.
Na, akkor elmondom a véleményem. A PUA-tananyagok marketingjében az van belefoglalva, hogy a csajozás mindenkinek megy, csak meg kell tanulni, és akinek problémái vannak, az ne forduljon orvoshoz, mert a pszichológusoknak sincs csajuk. Holott ez nem igaz, egy elmebetegnek, vagy skizofrénnek igen is szakemberhez kell fordulni, képzeld egy ilyet rászabadítani a csajokat leszólítani... Tudok róla, hogy egy mentálisan sérült embernek Max deluxe visszafizette a tábordíjat, ez mondjuk fair volt tőle.
Mystery, aki ezt az egészet kitalálta, nagy koponya lehetett, de ezek a magyarok csak őt majmolják. Max, Hirsch Attila, Jimmy, Nicholas Victor, mind elismerik magukról, hogy looserek voltak, de megváltoztak, csajozógépek lettek, de nekem az a benyomásom, hogy ezek továbbra sem komplettek, csak ilyen tréningekkel akarnak pénzt keresni, kíváncsi vagyok, hogy volt-e komoly kapcsolatuk néhány hónapnál túl. Én Zsedényivel értek egyet, de ő nem is tartja magát PUA-nak. Egyébként, ha ezek az emberek tényleg segítenek másoknak, akkor jó, hogy vannak, de olvasom a hírleveleiket, csomó hazug marketing.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!