Hogy lehet minőségi nőt hatékonyan bevonzani?
Nem sok ötletem van. Nem elég hozzá az, hogy csak élem az életemet.
Mivel emelni szeretnék a saját életem színvonalán fontos, hogy minőségi személy érdekel. A szónak általam vett értelmezése magában foglalja a magas önértékelést.
(Tehát nem azt, amikor az illetőnek nulla az önbecsülése, és felpuffad az egója, mert védekezik ez ellen. )
Nem sok esély van rá, de talán valakinek van tapasztalata etéren amelyet meg tudna osztani.
Ha nincs akkor legalább szórakozok egyet.
Az én tapasztalatom az, hogy ha állandóan ismerkedek (tehát kb minden egyes alkalmat megragadok) akkor olyan 8 évente jön egy darab személy, akivel megéri hosszú távú kapcsolatot kezdeni. Elég őrülten hangzik, de ez az empirikus adat. Ennyi sikerért meg egyszerűen nem éri meg átúszni ezt a szennyvízcsatornát.
Elsősorban férfiak véleményét várom. A vernyogós libák, akik nem bírják elviselni a valóságot, inkább válaszoljanak egy másik kérdésre.
29F
Amikor az egyik hozzászóló - ha nem is túl udvariasan megfogalmazva, de őszintén kimondva a véleményét - megírta neked azt, hogy milyennek tartja az önzetlen szeretetre felhozott példáidat, ebben a formában fogalmazva:
"Azok a dolgok amiket pedig te összeirkáltál az általad önzetlennek tartott szeretetről, egy jókora adag baromság. ", te így reagáltál:
"Pedig elég Jézusi cselekedet odafordítani a másik orcámat és lemondani a saját érdekeimről mások javára, nem?"
Többek között ezzel példálóztál:
"Ha mondjuk meg akarják erőszakolni a feleségem és nem védem meg, hanem a húgomat is odacibálom, hátha esetleg őt is meg szeretné erőszakolni az elkövető, az is elég önzetlen dolog."
Mikor ezt olvastam korábban, bennem az fogalmazódott meg, hogy neked finoman szólva "érdekes" elképzelésed lehet az önzetlen szeretetről.
Ha a saját meglátásodból indulunk ki, miszerint "elég Jézusi cselekedet odafordítani a másik orcámat és lemondani a saját érdekeimről mások javára, nem?", ebben a (meglehetősen extrém példának felhozott) esetben te VALÓBAN úgy érzed, hogy ha a feleségedet nem védenéd meg a szexuális erőszaktól, és még a "húgodat is odacibálnád", akkor te azzal a SAJÁT érdekeidről mondanál le?
Én nem mocskolódtam, csak az általad minőséginek leírt jellemre írtam, hogy számomra ez nem minőség. És tényleg szívből kívánom neked, hogy találj egy ilyen jellemet, de hiszen te magad írtad, hogy nem hiszel az önzetlen szeretetben és ott az egó meg az önzés.....hát akkor nyilván olyan nő illik hozzád aki ebben is kiegészít.
Ami a koldust és a gyerekedet illeti: a gyerek nem a tulajdonod hanem rád lett bízva Isten által, hogy teljes szíveddel, lelkeddel szeresd, neveld fel, támogasd, hogy értékes ember váljék belőle. Neked nem hobbid hanem KÖTELESSÉGED a gyerekedet előnyben részesíteni ha erről van szó. Igen, ez valóban nem önzetlen szeretet,mert a te gyereked, de akkor is ez a feladatod.
Fordítsd oda a másik orcádat: a saját orcádat a téged ért sérelemért. Nem a nejedet ért gyalázatért.
"Ha a saját meglátásodból indulunk ki, miszerint "elég Jézusi cselekedet odafordítani a másik orcámat és lemondani a saját érdekeimről mások javára, nem?", ebben a (meglehetősen extrém példának felhozott) esetben te VALÓBAN úgy érzed, hogy ha a feleségedet nem védenéd meg a szexuális erőszaktól, és még a "húgodat is odacibálnád", akkor te azzal a SAJÁT érdekeidről mondanál le?"
Igen. A hozzám közelállókat azért értékelem sokra, mert az én életem minőségét javítják. Már csak azzal is, hogy részesei annak. Ezért akarok minőségi nőt.
Nem Te írtad, hogy Neked nem jó akárki, csak aki megfog a gondolataival?
Ugyan ez áll tőlem a lehető legtávolabb, de hadd idézzem fel már az erkölcsi alapkönyv idevágó roppant bölcs passzusait.
Ezek szerint Ábrahám unokaöccse, Lót, Sodoma városában élt. Amikor két, számára ismeretlen vándort meghívott a házába és a városbéli férfiak a helyi szokás szerint "meg akartak ismerkedni" az idegenekkel, Lót ekképp oldotta meg a helyzetet:
Mózes I. könyve, 19.
"7. És monda: Kérlek atyámfiai, ne cselekedjetek gonoszságot.
8. Ímé van énnékem két leányom, a kik még nem ismertek férfiat, kihozom azokat ti hozzátok, és cselekedjetek velök a mint néktek tetszik, csakhogy ezekkel az emberekkel ne csináljatok semmit, mivelhogy az én hajlékom árnyéka alá jöttenek."
Miért van akkora különbség aközött, hogy egyes szám harmadik személyben kezeled magad, vagy egyes szám első személyben? Egy ismeretlen idegennel szemben illemtudónak kell lenni, meg ilyesmi, de saját magaddal szemben nem?
Miért nem vagy fontos saját magad számára?
Látod már, hogy mi a problémám. Úgy érzed Te is, hogy értéktelen vagy, mert beléd lett nevelve.
Ez a kultúra "összetörte" a nőket.
De erről már írtam korábban.
Az meg hogy volt aki megpróbált rábeszélni arra, hogy mondjak le az igényeimről, mert csúnya dolog ítélkezni... lol, pfff.
Kíváncsiam várom, hogy az első adandó alkalommal vajon be fog-e menni a legközelebbi hajléktalanszállóra, hogy egy büdös, koszos csöveshez hozzámenjen és a házába invitálja, puszta önzetlen szeretetből, hogy együtt éljenek.
Feladtam. Nem fogom többet olvasni ezt a topikot, szerintem a regisztrációmat is törlöm.
Kösz a hozzájárulásokat.
"Miért nem vagy fontos saját magad számára?"
Miből gondolod, hogy nem vagyok fontos a magam számára? :-) Én ennek az ellenkezőjét gondolom.
"Látod már, hogy mi a problémám. Úgy érzed Te is, hogy értéktelen vagy, mert beléd lett nevelve."
Nem, egyáltalán nem érzem úgy, és fogalmam sincs, hogy Te miből vontál le ilyen következtetést.
Se belém nem lett nevelve, se később, felnőtt fejjel nem kezdtem el így gondolkozni magamról. Értékes embernek tartom magamat is, és másokat is. Szerintem egészséges önbecsülésem van, de nem érzem magam se felsőbbrendűnek, se másoknál különb, más "minőségi" kategóriába tartozó embernek.
"... Kíváncsiam várom, hogy az első adandó alkalommal vajon be fog-e menni a legközelebbi hajléktalanszállóra, hogy egy büdös, koszos csöveshez hozzámenjen és a házába invitálja, puszta önzetlen szeretetből, hogy együtt éljenek."
Te - aki egy minőségi nőt szeretnél bevonzani az életedbe - tényleg csak ezt a két végletet tudod elképzelni? Ha valaki - veled ellentétben - bele tud szeretni, és egy életre a társául tud választani egy olyan embert, aki nem ért el nemzetközi viszonylatban is figyelemreméltó eredményeket a szakmájában, akkor már valóban csak az a lehetőség marad, hogy egy általad a fenti mondatban jellemzett személyhez menjen hozzá, akihez nem vonzódik?
(Ezt már akkor is nagyon furcsának találtam, amikor korábban leírtad ezt a mondatot:
"Te talán egy elitta-a-hangját-is hajléktalannal szeretnéd tölteni az idődet az életedből?"
Aki szerinted nem a tiédhez hasonló elvárásokat támaszt a leendő párjával szemben, az mind ilyen társat választott?
Én úgy látom, hogy ebben az országban több millió olyan ember él úgy, aki úgy talált társra, és alapított családot, hogy nem ebben a két végletben gondolkodott.
Az általad belinkelt képről pedig csak annyit, hogy - bár a gondolkodásmódodat és egyik-másik érvedet elég szokatlannak találtam, ezt még így ismeretlenül sem feltételeztem rólad.
Én ahhoz szoktam, hogy egy vita során érveket hozunk fel, és tiszteletben tartjuk a másik véleményét, akkor is, ha nem értünk egyet vele.
Meglepni nem lepett meg az a kép, mert elég kevés dolog tud meglepni.
Szerinted egyébként a vitapartneredről mond el valamit, vagy rólad?
Kérdező, te az ószövetségből idézgetsz és halál komolyan elvárod, hogy bárki is így gondolkozzon? Ezt a gondolkodást nem csak a kereszténység haladta meg (innen a név: Ó szövetség) hanem még a judaizmus is a rabbinikus kultúrával és a kabbalisztikus hagyománnyal.
Ez egy történelemkönyv példázatokkal. Nem azzal van a gond, hogy neked nem tetszik, hanem hogy te nem az adott vitapartnereiddel vitatkozol, hanem te akarod megteremteni még az ellenvéleményt is hogy legyen amire reagálhass, most pedig megsértődtél, mert ellentmondtunk neked. Semmi gondolkodásbeli flexibilitás? Törlöd magad? Hidd el, valahogy túléljük azért....
Hidd el, nem akartunk mi bántani. Nyugi, olyan nőt fogsz bevonni az életedbe, amilyet megérdemelsz, hiszen mindnyájan így vagyunk ezzel. Az önismeretre és önvizsgálatra pedig minden halandónak szüksége van, még a hozzád hasonló minőségi zseniknek is, tehát ne a tükröd törd össze, ha nem tetszik a kép....
Arra gondoltam, hogy mégse törlöm ki a regisztrációmat, hanem lehetőséget biztosítok rá, hogy ha egy hasonló ember erre jár tudjon üzenetet küldeni nekem.
Azt akarom igazolni magamnak, hogy soha az életben nem fog ilyen történni.
(Ez kicsit olyan, mint James Randi 1 millió dolláros kihívása. )
"Te - aki egy minőségi nőt szeretnél bevonzani az életedbe - tényleg csak ezt a két végletet tudod elképzelni? "
Igen. Én ezt a két végletet tudom elképzelni.
Valaki vagy olyan kapcsolatba lép ami személy szerint *neki* megéri vagy lemond az érdekeiről.
Azt is el tudom képzelni, hogy aki emberileg nem elég erős ahhoz, hogy megtehesse, hogy őszinte legyen saját magával szemben, az nem fogja követni a beszélgetés menetét és akadékoskodik; úgy tesz majd, mintha nem tudta volna felfogni, hogy mit miért írtam le.
"Aki szerinted nem a tiédhez hasonló elvárásokat támaszt a leendő párjával szemben, az mind ilyen társat választott? "
Igen. Megéri vagy sem. Ez bináris.
"Én ahhoz szoktam, hogy egy vita során érveket hozunk fel, és tiszteletben tartjuk a másik véleményét, akkor is, ha nem értünk egyet vele. "
Én ahhoz szoktam hozzá, hogy ahhoz, hogy végletekig elmenő szolidaritást mutassak, minden egyes esetben arra volt szükség, hogy állandó fenyegetésben, közvetlen megtorlástól való félelemben tartsanak engem.
Szerintem ha valaki horogkeresztes karszalaggal megy végig az utcán az ne csodálkozzon, ha szarral fogják megdobálni.
Egy csomó embert kb totál értelmetlenül lemészároltak egy selejtes ideológia miatt.
Ugyanakkor az az érzésem, hogy ha valaki katolikus papnak öltözve végigmegy az utcán akkor azt (ilyen és hasonló okokból kifolyólag) maximum én dobálnám meg a kaksi-maksival.
"Szerinted egyébként a vitapartneredről mond el valamit, vagy rólad? "
Szerintem azt mondja rólam, hogy engem nem érdekel álszent, hazug, képmutató emberek rólam alkotott véleménye.
A beszélgetést azért fejeztem be, mert nem éri meg nekem folytatni, mivel úgy találtam, hogy nem vagytok elég erősek hozzá; csak az önértékeléseteket akarjátok helyreállítani és ez minden.
Ezt ingyen most is meg tudom tenni: igazatok van, mindenben.
Egyikőtök elolvasta egy könyvben, hogy hogyan kell viselkedni és a megfelelési vágy vezérli, amit gyerekként belevertek.
A másikótok pedig "felnőttként gondolkodva" egyenlőnek érzi magát a többiekkel. Minden élőlény számára a saját élete a legfontosabb, kivéve Téged.
Most jön majd a vernyákolás, hogy ez nem is így van, meg ezt meg azt nem is úgy kell értelmezni és érthetetlen, hogy ezt én hogyan következtettem ki.
"... lehetőséget biztosítok rá, hogy ha egy hasonló ember erre jár tudjon üzenetet küldeni nekem.
Azt akarom igazolni magamnak, hogy soha az életben nem fog ilyen történni."
Ha Te valóban szereted önmagadat, akkor miért gondolkozol erről a számodra fontos kérdésről ennyire pesszimistán, gyakorlatilag azt "programozva" magadba, hogy amire Te vágysz, az nem teljesülhet?
"Te - aki egy minőségi nőt szeretnél bevonzani az életedbe - tényleg csak ezt a két végletet tudod elképzelni? "
"Igen. Én ezt a két végletet tudom elképzelni.
Valaki vagy olyan kapcsolatba lép ami személy szerint *neki* megéri vagy lemond az érdekeiről."
Ha tudsz szöveget értelmezni, és a memóriád is jó, akkor nyilván emlékszel, hogy én nem erről a két végletről írtam.
"Aki szerinted nem a tiédhez hasonló elvárásokat támaszt a leendő párjával szemben, az mind ilyen társat választott? "
"Igen. Megéri vagy sem. Ez bináris."
Nyilván mindenki olyan társat választ, akiről úgy gondolja, hogy "megéri".
De ha emlékszel, itt sem a "megéri vagy nem" kérdésről volt szó, hanem arról, hogy - szerintem legalábbis - meglehetősen széles a skála a nemzetközi szinten szakmai eredményt felmutató "minőségi nők" és a hajléktalanok között.
"Én ahhoz szoktam hozzá, hogy ahhoz, hogy végletekig elmenő szolidaritást mutassak, minden egyes esetben arra volt szükség, hogy állandó fenyegetésben, közvetlen megtorlástól való félelemben tartsanak engem."
Nem tudom, milyen életed lehet, de ez nem hangzik valami jól.
"Szerintem ha valaki horogkeresztes karszalaggal megy végig az utcán az ne csodálkozzon, ha szarral fogják megdobálni."
Ez hogy jön szerinted ehhez az eszmecseréhez?
Ugyanakkor az az érzésem, hogy ha valaki katolikus papnak öltözve végigmegy az utcán akkor azt (ilyen és hasonló okokból kifolyólag) maximum én dobálnám meg a kaksi-maksival.
Ennél több értelmi és érzelmi intelligencát feltételeznék valakiről, aki állítása szerint egy minőségi nőt szeretne bevonzani az életébe.
De ha így vagy ezzel a kérdéssel, akkor miért hoztál fel egy ószövetségi idézetet érvként egy vitában?
"Szerinted egyébként a vitapartneredről mond el valamit, vagy rólad? "
Szerintem azt mondja rólam, hogy engem nem érdekel álszent, hazug, képmutató emberek rólam alkotott véleménye.
Nagyon bölcs és ember lehetsz, ha az alapján, amit mi a másik (75%-os) hozzászólóval írtunk, úgy érzed, hogy reális képet alakítottál ki rólunk. :-)
A beszélgetést azért fejeztem be, mert nem éri meg nekem folytatni, mivel úgy találtam, hogy nem vagytok elég erősek hozzá; csak az önértékeléseteket akarjátok helyreállítani és ez minden.
Te mennyire érzed magad erősnek, és mennyire érzed úgy, hogy a saját önértékelésed rendben van, hogy ha kihívás számodra higgadt, tágyilagos hangon válaszolni a neked feltett kérdésekre, illetve reagálni a hozzáállásoddal kapcsolatos észrevételekre, ehelyett átmész személyeskedésbe, és másokat olyan információk alapján próbálsz megítélni, amik nem állnak a rendelkezésedre?
Ezt ingyen most is meg tudom tenni: igazatok van, mindenben.
Ebben a kérdésben se neked, se nekünk nem lehet "igazunk", mert nem fekete-fehér tényekről folytattunk eszmecserét.
Egyikőtök elolvasta egy könyvben, hogy hogyan kell viselkedni és a megfelelési vágy vezérli, amit gyerekként belevertek.
Szerinted kinek, minek akarna bármelyikünk azzal "megfelelni", hogy időt szántunk a saját életünkből arra, hogy elmondjuk a meglátásainkat az itt feltett kérdéseddel kapcsolatban?
A másikótok pedig "felnőttként gondolkodva" egyenlőnek érzi magát a többiekkel. Minden élőlény számára a saját élete a legfontosabb, kivéve Téged.
Miből vontad le azt a felettébb meglepő következtetést, hogy én vagyok ezen a bolygón az egyetlen élőlény, aki számára mások élete fontosabb a sajátjánál?
"Most jön majd a vernyákolás, hogy ez nem is így van, meg ezt meg azt nem is úgy kell értelmezni és érthetetlen, hogy ezt én hogyan következtettem ki."
Nem jön a vernyákolás, mert semmi kifogásom az ellen, hogy így ismeretlenül bármilyen tulajdonsággal felruházz a képzeledben, pusztán csak intellektuális kíváncsíság részemről, hogy miből jutottál erre a következtetésre.
Megpróbáltatok rávenni, hogy mondjak le az érdekeimről.
Merthogy szerintetek (gondolom én legalábbis) túl nagy elvárásaim vannak. Gondolj bele, hogy a lányod (ha van) hogyan érezné magát, ha megmagyaráznád Neki, hogy önzetlenségből menjen feleségül ahhoz, akihez nem szeretne.
Aztán csodálkozva megkérdezted, hogy hogy lehet az, hogy én úgy érzem, hogy a saját érdekeimet védem, ha megvédem a feleségem egy támadástól. Ez úgy lehet, hogy nem érzem áldozatnak, hogy meg kell védjem a feleségem.
Mégis mi zajlott le a fejedben amikor ezt kérdezted?
Te a hozzád közelállókat áldozatnak érzed? Mindegyiktől undorodsz, de azért elviseled őket, mert az egy szép gesztus? .....
"De ha így vagy ezzel a kérdéssel, akkor miért hoztál fel egy ószövetségi idézetet érvként egy vitában? "
.....szerintem hagyjuk. Azért kösz a válaszaidat.
Akkor valószínűleg abban sem voltam érthető, hogy mit kifogásoltam a keresztény értékrendszerben.... nem nagyon tudom érthetőbben leírni. Olvasd vissza amiket eddig írtam és rakd össze a képet.
"Szerinted kinek, minek akarna bármelyikünk azzal "megfelelni", hogy időt szántunk a saját életünkből arra, hogy elmondjuk a meglátásainkat az itt feltett kérdéseddel kapcsolatban? "
Az értékrendszeretek irracionális. A gyerekeket úgy nevelik fel, hogy a szüleik, a tanárok, stb. elvárásainak kell megfelelniük. Ez az értékrendszer megmarad felnőttkorra is. Csak akkor már nem lesznek szülők, se tanárok, se egyéb. A felnőtt tehát keres valami mást aminek megfelelhet. A többiek elvárásai. Isten elvárásai.
Bármi a saját elvárásain kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!