A nők miért undorodnak az építőiparban dolgozó kétkezi melós férfiaktól?
A sztereotípia miatt. Én egy kormányzati épületben dolgozom, előtte most 3 építkezés, megyek, rajtam a kis kártyám a nyakamban és olyan szöveget eresztenek meg, hogy 1. felháborít, 2. kiborít és sírni tudnék, hogy mennyire ostobák, bunkók és végtelenül primitívek. És nem egy miniszoknyás 16 éves kishölgy vagyok, aki ennek örül...
Az egyetemnél a rektornak kellett az építésvezetővel beszélnie, mikor felújították előtte a teret, hogy ne zaklassák a lányainkat a munkások, mert konkrétan azt csinálták...
Na ezért. Lehet, hogy te itt vagy egyedüli kivételként, de nem vagytok sokan. Egyébként a koszt senki sem szereti.:D
Az ilyen munkások különböznek pl. egy esztergályostól, rólatok az a sztereotípia, hogy nem értetek semmihez, csak a kiosztott feladat megcsinálásához, mint egy segédmunkás mondjuk.
25L
figyu, ennek a jelenségnek a hátterében nem az építőipar, a kosz stb áll. Egyszerű statisztika a lényeg. Az elmúlt 20 évben úgy alakult, hogy a nők nagyobb létszámban vannak jelen a felsőoktatásban. Ennek az lett a kimutatható következménye (ha kell linket is csatolok), hogy 2 rétegnek nehéz társat találni. A magasan képzett nőknek (kevesebb a magasan képzett férfi), és az alacsonyan képzett férfiaknak (kevesebb az alacsonyan képzett nő). Tehát ez a 2 réteg nagyon nehéz helyzetben van. Legkönnyebb helyzetben a magasan képzett férfiak vannak, és az alacsonyabb képzettségű nők (őket a magasabban képzett férfiak is szeretik). Sajnos ez a helyzet. Szóval amit tapasztalsz az a realitás. De ez nem feltétlen az építőiparnak szól kizárólag. Minden kétkezi szakmunkás férfi nehéz helyzetben van, mert sokan vannak, de a hasonló nő kevés....
Remélem tudtam segíteni.
1. a mai fiatal lányoknak semmi sem elég jó!
2. a pénzre mennek!
3. büdös a munka!
Igen,az igaz,hogy a legtöbb(!)ilyen munkás szánalmasan próbál szót váltani a nőkkel, máskor lefütyülik, kiabálnak, és ez valljuk be,nagyon taszító.
Lehet,hogy te kivétel vagy,nem mondom,hogy nem,de a többség miatt kialakult egyfajta kép az ilyen munkásokról.Valószínűleg ezért riasztó számukra,ha kiderül hogy mi a munkád,mert hirtelen ez a kép ugrik be.
Próbáltam egy ilyen munkással ismerkedni, gondoltam egye-fene nem nézek le senkit, lehet egy tök normális ember. Beszéltünk párszor,de már ez idő alatt elment a kedvem.A helyesírása borzalom, minden második szavában hiba volt.És nem félre gépelés,hanem pl "szija, kijödtél, hej, fudtam ..."
Aztán a megfogalmazása a mondatoknak, azok a betanult szövegek,bármit mondtam legtöbbször az a válasz:"na az jó ha...".
Az ilyenek miatt tartózkodunk....
Pontosan az ilyen "büdös a munka" mentalitású férgekkel nem kezdünk. nem, nem büdös, csak sokuk nem bírja felfogni, hogy van aki többre vitte, és sokszor nem tudják elfogadni, hogy a nőnek jobb állása van és többet keres. ilyenkor jön az öntudatos hiszti, és 10-ből 9 melós ilyen, arra meg senki sem kiváncsi.
meg hát nem az lenne az első gondolatom egy ilyen férfiról, hogy több esze van egy amőbánál.
én írtam, hogy a nőknek "büdös a munka"!
bocs, de én sem fizikai munkát végzek, diplomám van! ennek ellenére az a tapasztalatom, hogy a nők bizony jobban szeretik a kész dolgokat minthogy megdolgozzanak értük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!