Vannak még ilyen férfiak?
Hol laksz kérdező?
Mi az a kicsit husis?
Hány éves vagy?
Nem akarok sértő lenni, csak a megfigyeléseimet írom le.
A jelen kori nőideálról szeretnék írni (akikért 20-as és 30-as férfiak a legtöbben odavannak), de előbb fair dolog lesz, ha a nők férfiideálját vázolom fel.
A nők számára az ideális férfi részben fedi az általad leírt igényeket, jóképű, ápolt, szőrtelen, magas, sportos, erős alkat, ami jól látszik is rajta, magas, intelligens, jól kereső, már rendelkezik lakással (nem panellel), autóval (de nem egy öreg rozzanttal), bármikor tettre kész (igen, olyan értelemben), volt már hosszú kapcsolata (5 évnél hosszabb), vagy volt már házas. Ezek minimális igények, majdnem minden szingli nőtől ezt hallom, olvasom.
Az ideális nő szép, vékony, vagy sportos, ápolt, mindig kellemes illatú, nincs szájszaga, igényesen öltözködik, lehet vele beszélgetni, vidám, van humora, kedves, aranyos, nem feminista.
Kevesen ugyan, de szeretnék, ha a nőnek is lenne lakása (legalább bérelt) és autója (mindegy milyen, csak legyen).
Az igénylistákból látszik, hogy a férfiaknak lényegében könnyebb megfelelni, mint a nőknek. De a nőknek is igyekezniük kell.
Azok a férfiak, akikre a legtöbb nő hajt, válogathatnak kedvükre a nők közül és hamarabb választják a fenti ideálnak megfelelőt, mint azt, aki kicsit is eltér ettől (a nőkre is igaz ez).
Oda akarok kilyukadni, hogy ha kicsit husis vagy, akkor bizony bele kell fognod egy kemény diéta és sport programba. Durván hangzik, de én nem szoktam kertelni. Meglátod, ha egyébként tényleg szép vagy, ha eléred az ideális alkatot, akkor azt a férfit kapod majd meg, amelyiket akarod.
Kedves utolsó, nem voltál sértő. Valóban nem felelek meg a jelenkori nőideálnak, de ettől függetlenül már volt több komoly kapcsolatom is, ahol nem jelentett gondot a "husi", sőt. Csak velük az értékrendünk nem egyezett .
Abban igazad van, hogy az "ideális férfi" CSAK részben fedi az általam leírt igényeket.
A jóképű egy relatív fogalom, az ápoltság szerintem alapvető dolog, a szőrtelen pasasoktól undorodom, a magasság abszolút mindegy, ha nem alacsonyabb nálam, a sportos, erős alkat pedig egyáltalán nem kritérium, csak annyit szeretnék, hogy ne legyen vékony az illető. Az anyagi dolgok számomra abszolút mellékesek, felőlem a szüleivel is élhet az illető, a kocsi lényegtelen, mindössze legyen jövőképe, és fogalma a komoly kapcsolatok működéséről.
Rám a leírtakból a "vékony, vagy sportos" részen, és a saját lakás/kocsi részen kívül mind igaz. Komolyan ennyire felszínesek az emberek? Aki nem egy topmodell, aki önálló, ugyanakkor befolyásolható, azt észre sem veszik? Szerintem ez nagyon szomorú.
Magamról nem teszek fel képet, de körülbelül ilyen alakom van (egy kicsit vékonyabb), és az öltözködésem is nagyjából ilyesmi.
Elnézést, kicsit hosszúra sikerült.
Akkor te még a 20-as éveidben járhatsz. A 30-as nők között azoknak is előjön az anyagias mivolta, akiknek ez még 20-on évesen nem annyira volt szempont.
Azt írtad, hogy nem sértődsz meg, de biztosan bántott egy kicsit a sportosabb életmód ajánlgatása. Kb. ilyennek képzeltelek, mint a képen. Nem vészes. Ha úgy érzed jól magad, ahogy vagy és olyan embert keresel, akinek így tökéletesen megfelelsz, akkor ne változtass.
Én férfi vagyok és voltam már a jelenlegi állapotomnál sokkal nagyobb darab. Akkor elhatároztam, hogy leadom a kilókat, mert meg voltam róla győződve, hogy az idő előre haladtával még rosszabb lesz. A szőrtelenségről amit írtál, az ritka, általában nincsenek oda a nők a szakállért, vagy az állandó borostáért. Mármint én erre gondoltam, máshol ha szőrtelen valaki, arról nem tehet. Az is egy pozitívum, hogy nem vagy anyagias. Általában az érzelemmentes nők a leganyagiasabbak. Csak ezt a tulajdonságodat nem fogják látni a férfiak, mert minden ember először a másik külseje alapján ítél. Így működik az ember. Bele lehet szeretni a bennsőbe is. Csak mint külsőségekben, úgy a bennsőségekben is nehéz megfelelni a másiknak.
Nézd meg a "her", magyar címén "A nő" című 2013-as filmet. Bár engem nem a romantika érdekelt a filmben, hanem a technológia, érdekes, hogy akár a valóságban is megtörténhetne.
Szerintem magas a léc. Ezt azért gondolom, mert elvárod, hogy legalább veled egyenértékű pasit találj hosszú távú kapcsolatra. Ez általában úgy működik, hogy egy-éjszakás kapcsolatra nálad jobb pasit találhatsz, viszont hosszú távú kapcsolatnál a nők alacsonyabbra tehetik a lécet. Ez már ilyen, valahogy így vannak tervezve a pasik.
Persze a kérdés inkább az hogy van e olyan pasi aki neked elég jó lenne és hajlandó lenne veled járni? Ahhoz, hogy erre választ kapjál egy kicsit többet kellene irjál arról, hogy milyen vagy?
#26. Nem bántott, adta magát a dolog, szóval nem sértődtem meg. :) Egyébként jól érzem magam a bőrömben.
Én is így értettem a szőrtelenséget, ha pl. valaki borotválja a lábát/hónalját, ilyesmik. Köszi a filmajánlatot, utána fogok nézni.
#27. Ez a "magas a léc dolog"... Tényleg úgy érzem, hogy nincsenek nagy igényeim, és ahogyan már írtam, ha ennél lejjebb adnám, már nagyjából bárki megfelelne.
Mire vagy kíváncsi velem kapcsolatban, ami segítene a pontosabb képalkotásban?
A leírás elég általános, nagyon sok csajra ráillene, ezért mondtam, hogy többet kellene tudni rólad. Amúgy így erre csak azt mondhatnám, hogy biztos van ilyen férfi valahol, csak hát meg kell találni.
Ami a lécet illeti, annyira lent lenne, hogy ha egy picit lejjebb hoznád, szinte bárki megfelelne? Ez nagyon alacsony önértéklesre vall, gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!