Fiúk! Miért vagytok sokan előítéletesek a tehetős lányokkal szemben?
Szia kérdező lány!
Sajnos fiúként sem könnyebb, mert sok lány emiatt azt hiszi, hogy csak egyéjszakás kalandra kellene.
Emiatt sok olyan lánnyal nem tudtam összejönni,
akinél kizáró ok az egyéjszakás kapcsolat.
Én fiúként hiába bizonygattam, hogy tartós kapcsolatot
(hónapokra akár) szeretnék velük.
De valahol megértem őket, mert egyik haverom is tehetős,
(igaz, ő nem a saját erejéből lett gazdag), és ő tényleg csak dugja és dobja őket.. Tehát ezeknek a lányoknak valószínű rossz a tapasztalatuk a tehetős fiúkkal.
Szerintem minden kisugárzás kérdése.
Nekem is van pénzem a bankban, mellette jól keresek, több vállalkozásban is érdekelt vagyok, de sosem éreztetem senkivel, hogy kevesebb lenne, ne merjen közeledni. Nem dörgölöm senkinek az orra alá, hogy éppen mit vettem.
Most karácsonyra például kifejezetten szolid ajándékokat vettem, mert egyszerűen amit szeretnék, azt év közben is meg tudom venni és meg is veszem. Többnyire nem villantok, hanem normálisan élek, igényesen öltözködöm, igényes helyeken eszem. Nem töltöm fel facebookra, hogy a barátnőmmel merre töltöttük el a hétvégét, nem töltöm fel a kávéimat, amiket megveszek, mert rengetegszer vagyok kávézóban, eszem étteremben, nem check-inelek be a színházból/moziból, mert ezek természetes dolgok.
Szerintem amíg nem villogni akarsz, hanem élvezed, hogy pénzed van, megdolgozol érte, tisztában vagy az értékével, tisztelsz másokat, addig nem fognak utálni miatta. Aki flancol, felvág, azt mutatja kifelé, hogy a pénz határozza meg azt viszont utálni fogják. Nekem a pénz nem az életcélom, hanem csak annak a mellékterméke, amit szeretek csinálni. Élvezem az új dolgok megvalósítását, a problémák leküzdését és ezért meg is fizetnek/van rá kereslet, azzal én csak jól járok.
Nem előítéletesek csak előre,látják a problémákat amik felmerülhetnek és a családod hozzáállásáról még nem is beszéltünk...egy após vagy anyós nagyon keresztbe tud tenni ha akar na meg a gazdag barátnőid is a gazdag pasijaikkal!
Nincs ezzel semmi baj, de a legtöbb ember nem azért ismerkedik, hogy utána szét stresszelje magát és X ideig pengeélen táncoljon, hiszen kiszolgáltatottá válik NEKED!
Ha pedig megunod és elhagyod jöhet a depresszió..akkor mi volt a jó? Az elje? - szeret ez a csaj?- a közepe? - utálnak a szülei, barátai..és éreztetik, hogy nem vagyok odavaló - a vége? Elhagytál! Jobb ezt nem megkockáztatni és mindenki válogasson a saját köreiből!
Nos, én egy kicsit más témát érintenék, de kapcsolódik részben.
Inkább egy saját élettörténet részletet mesélnék most el.
Hátha valaki le tud szűrni belőle valamit.
Van egy elfogadhatóan fizető állásom.
Nem keresem magam halálra, de nincs problémám, ha valamit kell hogy vegyek fizetés előtti héten.
Jelenleg nincs kapcsolatom, de nem is villogok a pénzzel.
Senkinek sem mondom mennyit keresek és nem is élek luxusban.
Egy egyszerű kis 1,5 szobás kispesti panel lakást bérlek.
Nem étteremben eszek, boltba járok én is és eszem amit főzök esetleg néha egy pizzát rendelek.
Beosztom a pénzt, holott járhatnék éttermekbe, meg költhetnék havi több tízezret is amire akarok.
Nem járok bulizni, szórakozni, viszont nincsenek is igazi BARÁTAIM.
Akad pár haver, rendes kolléga, de nem tudnék olyat felmutatni, akiért tűzbe tenném a kezem, aki ott van velem ha baj van és én sem tudnék egyikükhöz így viszonyulni.
Nincs kocsim, még jogsim sem.
Nem is vágyok rá.
BKV-zom, és bérletet veszek minden hónap közepén.
Mégsem érzem magam boldogabbnak vagy sikeresebbnek az átlagnál.
Annyi a különbség, hogy nem panaszkodom a pénz és megélhetési dolgok miatt.
Nem tudom meddig marad ez az állásom és nem érzem magam megnyugodva, hogy ha esetleg más állást kell néznem, könnyű dolgom lesz, de igyekszem tartalékolni arra az esetre is.
Volt már olyan párom, aki minimálbértől alig keresett 10-15 ezerrel többet és folyton azon parázott, hogy nem illik hozzám és párszor el is akart hagyni.
Kérdezem én, hogy most akkor mi a jobb vagy rosszabb?
Mit kéne másként csinálnom?
jöhetnek tanácsok akár PM-ben is.
Köszi és kellemesebb ünnepeket mindenkinek!
Kedves Utolsó!
Nem megbántani szeretnélek. De a gondolkozásmódodon, a pénzhez való viszonyodon, görcsösségeden látszik, hogy miért nem vagy sikeres. Ha görcsösen éled az életed, nem adod meg azt a luxust magadnak, amit megadhatnál, akkor hiába van pénzed, teszel félre havi néhány tízezret.
Ha igazán jól akarod befektetni a pénzed, ne bankba tedd. Tanulj valami újat, képezd magad, esetleg vállalkozz (megtakarításod mértékének a függvényében), esetleg sportolj.
Amit én látok az írásodból, az az, hogy belekényelmesedtél ebbe az életmódba, talán nem akarsz igazán kitörni belőle. Magad előtt leküzdhetetlen problémákat látsz, nem könnyen megoldható feladatokat. A hozzáállásodon, pozitivitásodon, életszemléleteden, értékrendeden kell változtatni először. A pénz nem az ellenséged, de nem is az életed célja. A pénz egy eszköz, amit használhatsz, de önmagában nem rossz/jó. Ha görcsösen ragaszkodsz hozzá, akkor pont a boldogságot veszíted el és élhetsz középszerű életet. Annál pedig szerintem semmi sem rosszabb, mint középszerűnek, átlagosnak lenni.
#29 ez érdekes hozzászólás.
szerintem marhára félreismertél.
kíváncsi lennék egy privát beszélgetésre veled, hogy utána miben és hogyan változna a jelenlegi "jellemzésed"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!