#9. Honnan tudod ránézésre hogy ki művelt és honnan tudod, hogy egy szerinted művelt ember nincs-e kivarrva a ruha alatt?
máj. 7. 13:42
Figyelj. Biztos akad egy nagy réteg aki egyet ért veled a gyűlölködésben. Hitlert is egy egész ország éltette. Viszont egy fodrász, műkörmös, focista, (tetovált ember) nem egyenlő a “proli” szóval, ami értelmes ember szájából amúgy sem bugyog föl csak úgy. Nincs mit magyarázni.
máj. 7. 13:44
13/63 A kérdező kommentje:
11-es, mert egy csomó sportnap is van, mikor pólóban, rövidnadrágban vannak. Vagy akár nyáron, strandokon, stb.
Egyébként ránézésre is sokszor meg lehet állapítani hogy ki művelt, de mivel járok fodrászhoz is, meg focimeccsekre így állapítom meg. Meg bárhonnan szerezhetsz infókat, közösségi médiában is, nem feltétlen élőben csak.
14/63 A kérdező kommentje:
12-es, én a tetkóra értem a proli jelzőt, nem az emberre. Azért van művelt fodrász, focista is.
Nagyrészt prolikon van, igen.
máj. 7. 13:55
A proli, mint kifejezés inkább egyfajta életstílus, nem külső jellemző. Emiatt is hangzik furcsán ha egy tetkót vagy akármit annak hívsz. Ráadásul szerintem az a réteg, akikre a proli szót aggatták régebben, már nem is létezik abban a formában.
máj. 7. 13:55
A kreatívabb, nyitottabb embereknél nyilván jellemzőbb a tetoválás. Ezt a mintázatot egybemosni az alvilági, vagy buta emberek tetováltságával már más téma. A proli szó használata meg mindent elmond. Egyébként tudod egyáltalán mi a proli szó etimológiája, jelentése ? Egyébként kedves kérdező.Neked mi a szakmád?
máj. 7. 13:56
Hogyne létezne. A tanulatlan, igénytelen, káromkodós, veszekedős, alkoholt/drogokat/cigit nem megvető társadalmi réteg, akiknél nem ritka a börtönviseltség vagy legalábbis a rendszeres rendőrségi ügyek megléte sem.
máj. 7. 13:58
19/63 A kérdező kommentje:
Miért, egy kutató, orvos, nem eléggé nyitott, kreatív ember? Vagy csak mondjuk nem érzi fontosnak azt hogy tetkót csináltasson.
Persze hogy tudom a proli jelentését, a kevésbé művelt társadalmi réteget jelenti.
Most nagyon divatos, de én kimondottan taszítónak találom. Valamikor régen a bűnözőkre, börtönviseltekre meg általában az aljanépre volt jellemző. Ma már csaknem státusz szimbólummá vált.
máj. 7. 14:04
Kapcsolódó kérdések: