Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Szerintetek az normális, hogy...

Szerintetek az normális, hogy a mai 10-18 éves lányok már-már nem akarnak utcára lépni smink nélkül?

Figyelt kérdés
Tisztelet a kivételnek! De mindig ledöbbenek hogy hova fajult a világ amikor egy 11-12 éves szembejön velem az utcán és úgy csinál mintha felnőtt lenne. Ki van sminkelve (de nem szolid módon), úgy mint egy utcalány a ruhái is hasonlóak. Megpróbálja kirakni amije nincs is. Káromkodik, sok esetben cigizik. Ráadásul amiben a kérdésre is utaltam sokan nem mernek utcára menni smink nélkül, mindenki úgy akar kinézni mint az agyonsminkelt szupermodellek, akik ők maguk sem úgy néznek ki a valóságban. Szerintetek normális hogy az emberek nagy része próbálja elérni azt a tökéletesnek mondott külsőt ami nem is létezik?
2013. dec. 28. 19:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Én 15 éves korom óta használok szinte minden nap alapozót.

Mentségemre szól, hogy ez gyógyalapozó, sajnos problémás a bőröm, és enélkül szégyellem. Úgyhogy én meg tudom érteni azokat a kamaszlányokat, akik szolidan sminkelnek.

És igazad van abban, hogy a kevés smink is megváltoztatja az arcot, de szerintem csak pozitív irányba.

Én úgy viselem a sminket, mint pl. az ékszereket, szebbnek érzem magam tőle.

2013. dec. 28. 19:31
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt nézik meg az utcán, aki feltűnő. Ez lehet feltűnően szép, feltűnően ronda, lehet hogy rikítózöld a haja, hogy miniszoknyát vett fel pedig 100 kilós, hogy óriási melle van, hogy hiányzik egy karja, hogy kopasz vagy épp annyira erősen és rondán van kifestve, hogy nem lehet nem észrevenni (tegnap pont láttunk egy ilyet). Egyáltalán nem csak azt nézik meg, akit szépnek találnak.
2013. dec. 28. 19:33
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nem 10 éves korban kezdődik. Van már pár 12 éves lány, aki agyonsminkeli magát. De (nálunk) nem túl sok. Inkább 14-15 éves korban kezdenek sminkelni, de akkor se túl vastagon. Mondjuk én nem budapesti vagyok, de nem is falusi, de nálunk ez nem így működik, hogy a 11 évesek nem mennek smink nélkül utcára...
2013. dec. 28. 19:45
 14/22 A kérdező kommentje:
11. válaszoló: Nem azzal van a baj, hogy gyógykrémet használsz, hanem azzal hogy sokan vannak úgy hogy szebbnek érzik magukat, egyre több smink kerül az arcukra, és a végén mivel ők maguk is többet látják magukat sminkben,úgy érzik hogy az a normális, alap állapot és egyre inkább csúnyának gondolják magukat smink nélkül. Senki sem tájékoztatja az embereket a smink veszélyeiről... Ez komoly önbizalom problémákat, önképzavart is okozhat bizonyos esetekben...
2013. dec. 28. 19:51
 15/22 anonim ***** válasza:
20%

Engem is elegge zavar amikor ezzel kell szembesulnom. Hala Istennek nalunk az egyetemen ritkan latni ilyet, nincs idonk sminkelni, max szempillaspiralt teszunk vagy ajakapolot(de csak ha nagyon unatkozunk XD ).

Viszont van egy baratnom akivel mikor neha talalkozok olyankor kotelezo kisminkeljem magam. Hath elegge idegesito....meg az is amikor a sminkelos lanyok azt probaljak elhitetni hogy ok szebbek, pedig smink nelkul egyformak vagyunk.

2013. dec. 28. 20:42
 16/22 anonim ***** válasza:
85%
Mi férfiak tehetünk róla. Ha hanyagolnánk a szétkent lányokat,nagyon hamar leszoknának róla!
2013. dec. 29. 09:13
 17/22 anonim ***** válasza:
48%
Hát igen, ez szerintem is elég durva :/ Én sose sminkeltem magam, és nem is tervezem, max. különleges alkalmakra (pl. esküvő). A smink, főleg a alapozó eltömíti a bőr pórusait, így nem jut levegőhöz, ráadásul ronda is. Most már odáig is eljutott a társadalom, hogy engem szóltak le általánosban amiért nem sminkelem magam. Szerencsére ez középiskolában megváltozott, ide a normálisabb réteg jár :)
2013. dec. 29. 13:30
 18/22 anonim ***** válasza:
82%
NEM NORMÁLIS!!!!
2013. dec. 29. 20:45
 19/22 anonim válasza:
100%
Szeretnek tisztazni valamit a sminkelesröl. En nem vagyok egy cicababa, egy ket eve kaptam ra a sminkelesre (azelött kb alapozot es spiralt hasznaltam, ugy 15-16 eves koromtol). Alapvetöen azt nem ertem, hogy miert kell a sminkelöket lenezni, butapi.sanak, önertekelesi zavarosnak tartani. Nyilvan nem egy olyan esetet lattam mar, amikor valaki ijesztöen tulzasba viszi az alapozot, rajzol maganak ket es fel meter szemöldököt, es huz egy teljesen idetlen pirositovonalat talalomra valahova es gyönyörunek erzi magat töle, holott inkabb szanalmat ebreszt az emberekben. En leginkabb a no make up - make up kategoriat (vagyis amikor nem latszik, hogy ki vagy smineklve, egyszeruen szep a borod, ude az arcod) kepviselem es higgyetek el nem nezek ki ugy, mint egy cirkuszi majom, egyszeruen kiemelem, ami szep, es elrejtem a hibakat. Ehhez persze sokfele termekre van szukseg, de az alapelv az, hogy ne latszodjon tulzottan. Ezzel nem valtoztatom meg gyökeresen az arcom szerkezetet, egyszeren csak picit megszepitem. Ebben a vilagon semmi rossz nincs.
2014. jan. 15. 12:42
 20/22 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Nem azt írtam hogy baj van vele ha valaki sminkel, de egy kis alapozó vagy korrektor, leheletnyi szempillaspirál is már rengeteget számít.Olyan tokéletes bőrt lehet csinálni az alapozóval mint a reklámokban. Persze mindenki törekedjen a legjobbra, de lassan az emberek már magukat is becsapják, hogy ki van az álarc alatt. Itt most én nem a durván és csúnyán sminkelő nőkre gondoltam.

2014. jan. 15. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!