Más lány is úgy van vele ahogy én hogy 100 ezret simán elköltene smink cuccokra vagy csak én vagyok enyire smink imádo?:D
Ez a mérce arra, hogy ki milyen szinten fogadja el önmagát, és ki nem mer kimenni se a kapuig nehogy meglássa valaki hogy hogy néz ki natúron.
A leghalványabb önbizalom sincs meg nálad, csak szólok.
Ja, anyukád jobban tenné ha idejében felkészítene a nagybetűs életre, mert ha 160at kapsz majd kézhez a melóért elég ciki lesz a maradék 60.
Ez a média átka hogy minél többen bedőljenek az új csábításának, ne elégedj meg azzal ami van és bevált, folyton újakat vásárolj és vásárolj és vásárolj...
El kellene egy buddhista könyvet olvasnia a kérdezőnek, ráébredne hogy valóban szükségem van nekem ezekre?
Utolsó két maradi komentelőnek csak anyit fűznék hozzá, hogy lassan 8 hónapja nem sminkelem magam, úgy megyek ki az utcára és bárhova ápolom a böröm de nyilván egy két patti mindig lesz hiszen emberek vagyunk, nem a média miatt sminkelek hanem mert imádom a folyamatát és kisérletezni vele :) amugy nem vagyok elkényesztetve mert ha nincs anyi akkor nem vásárolok semmi olyat ami nem létfontosságu. Ez hogyha valaki azért sminkel mert rögtön nulla önbizalma van ez kb úgy 2010 ben lejárt beszólás kicsim 😘 nem utánzok senkit amire büszke is vagyok, és edig bárki beszolt nekem bármit a külsőmmel leperget rolam ez is nyilván egy "önbizalom"hiányos ember csinálja ugyebár.
Nem ismertek személyesen szóval maradi és elég korlátolt gondolkodás módra vall ha egyből elitélitek az embert és hamis következtetéseket vontok le szép napot nektek, utolso neked meg olyan könyvet kéne olvasgatnod hogyan legyünk befogadóbbak.
Hát igen, aki magabiztos annak oldalakat kell magyarázkodni meg flegmázni:)
Az utolsó kapaszkodó, hogy nem ismertek.
Hát nem is szeretnélek megismerni.
"Nem vásárolok olyat ami nem létfontosságú" ez ugye a 100ezerbe belefér.
8 hónapja nem sminkelem magam. Össze-vissza írogatsz vedd már észre. Kicsim:))))
Egyáltalán nem kötözködni szeretnék, de ez a kérdés mindössze két hónapos, de 8 hónapja nem sminkeltél. Hm...
A másik pedig, hogy minden sminkterméknek van szavatossága, ami fel van tüntetve a csomagolásán (kis tégely szimbólum, amibe egy szám, és egy “m” betű van írva).
Ez azt jelenti, hogy onnantól kezdve, ahogy felbontod (lehet szó csak egy sima, kezdeti kipróbálásról) - ketyeg az idő.
Ebből kifolyólag, ha túl sok sminkcuccod van, az örökkévalóságban sem fogod tudni elhasználni őket a szavatosság lejártáig.
Oké, “ha van pénz bőven, akkor veszek egy csomó olyan dolgot is, ami tetszik, nem létfontosságú”, de ez még mindig nem erről szól: mi értelme megvenni egy szekérderéknyi kihasználatlan sminkcuccot, amik alig használt állapotukban végzik majd a szemétben?
Ez nem csak pazarlás, hanem brutális környezetszennyezés, ami nem csupán egy sminkimádó pénztárcáját terheli, hanem az egész bolygónkat a rengeteg műanyag és egyéb szeméttel.
Ha pedig olyan terméket használsz, amik lejártak, azt a bőröd állapota bánhatja, ugyanis pl. egy másfél-két éve lejárt rúzsban is rengeteg baktérium halmozódhat fel, nem mellesleg megváltozik az állaga és a szaga, irritációt, hosszabb távon pedig tartós allergiát is okozhat.
És ezt úgy mondom, hogy tehetős családban nőttem fel, már tinédzser korom óta jó minőségű termékeket volt szerencsém használni, ha arra volt szükségem, de akkor sem halmoztam volna fel egy szobányi felesleges cuccot, amikor még kísérletező fázisban voltam.
Ma már tudom, hogy - hacsak nem professzionális sminkesről van szó - egy embernek nincs szüksége hatszázezer cuccra mindenféle állagban és színben. Csak olyan, amit ki is tud használni 100%-ban, és jól is áll neki.
Én is szeretem figyelgetni az újdonságokat (meg persze a régóta piacon lévő dolgokat is, amik addig elkerülték a figyelmemet), de ha egy palettában már van EGY olyan szín, ami nem tetszik, és soha életemben nem használnám, nem veszem meg. Jelenleg mindössze egy palettát birtoklok, - igaz, jó színeset, rengeteg kékkel és hideg rózsaszínekkel, én már csak ilyen vagyok, de egytől egyik passzol hozzám az összes árnyalat, rendszeresen használom, és biztos vagyok benne, hogy biztosan elhasználom szavatosság végéig. Arról nem beszélve, hogy kartonból van, a korongok alumíniumból, így újrahasznosítható. Minden már terméket pedig számomra elég évente EGYSZER újravenni.
Utolsó köszönöm az ész érveid és elfogadom a véleményed, igen amikor új termékeket vásároltam azóta javában jó pár hónappal előtte nem sminkeltem, és egyépként ne hogy azt hidd hogy kb egy hatalmas doboznyi smink termékem van mert nem :) folyamatosan nézem mik a legrégebbi termékeim de eddig sose volt semmi bajom tőlük hiába volt meg régota, igen tudom hogy az a kis szám jelzi általában 6,12,24,honap szokott ott lenni, és amiket vasároltam még meg hagytam bontatlan állapotába mivel akkor még el fog állni ha újra sminkelem magam akkor felbontom :) addig meg úgyse éri levegő a terméket ezáltal nem érlelődik benne a baktérium.
Egy asztalon simán elfér az összes sminkcuccom úgy hogy még van is hely szoval tenyleg ne olyan sminkfüggőnek nézz aki 5 doboznyi smink van ami ott áll mert nem :) azt én is értelmetlenségnek venném, nemrég tartottam szelektálást, ami a meleg időben számitottam is rá hogy valami le fog járni pár alapozotol, primertol, és egyéb sminkterméktől meg is szabadultam, és mindig megszagolom hogy a szaga, texturaja megvaltozott e mert akkor persze hogy nem kenem magamra! És én is próbálom újra hasznositani pl azokat a termékeket amik nem kellenek, oda ajándékozom olyan lánynak aki nem teheti meg hogy vegyen sminket és örülne neki.
Termeszetesen olyanok mint lejart alapozo meg egyebek nem adok oda a kukaba vegzi, de olyanok mint még jo allapotban levo paletta de mar meguntam kihasználhatatlan számomra stb azt oda adom meg egyéb termékek mellett aki elfogadja és örülne neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!