Mit gondoltok egy húszas évei elején járó nőről, aki így öltözködik?
Gyöngy nyaklánc: [link]
Frizura:
Ruha:
Fehér garbó, fekete/bézs lakk magassarkú, fekete nadrág, vagy pedig egyberuha, ami térdig/a fölé ér kicsivel.
Smink: visszafogottan
Köröm: francia
170 körül lehet, és 50-55 kilóra tippelném
Minden építő jellegű negatív értékelést és természetesen a pozitívakat is egyaránt zöld kézzel jutalmaztam!
De várom még a válaszokat,ha vannak.
Áhhhh! Dehogy a ruha teszi az embert...
Akkor itt miért szólják le a fiúkat??
https://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__oltozkodes_..
Komolyan? :'D Hidd el, egy olyan nadrágért nem csak itt szólnának meg. Úgy- e tudod mennyire kellemetlen az a látvány amikor a pénisz körvonala kirajzolódik a nadrág feszessége miatt?
Szemetgyönyörködtető, nemigaz? :'D
Nem... a mondást teljesen rosszul értelmezted. Igazából csak annyit jelentett hogy az elegánsnak titulált öltözéktől, nem leszel nagy ember.
"az informatikusok, matematikusok legjava is teljesen normális öltözéket visel"
Én is észrevettem. Legalábbis azok, akikkel kapcsolatba kerültem, majdnem mind igényesen öltözködtek. Aki meg nem, az általában az élet más területein/szakmájában sem jeleskedett. Emlékszem, volt még egyetemen egy informatika tanárom, programozás gyakorlatot vezetett. Egyszer ugyanazon a buszon utaztunk, és a sofőr a hangosbemondón hátraszólt neki, hogy "a csöves kinézetű úriember jöjjön előre és mutassa be a bérletét". Na ő például szakmailag sem állt a helyzet magaslatán.
Akik viszont igényesen, közönség előtti előadáshoz öltözködve jöttek be órát tartani, azok szakmailag nagyon is jól felkészültek és emberileg rendesek voltak, több évtizedes iparban szerzett tapasztalattal a hátuk mögött.
Ez munkakörnyezetben is eléggé szembetűnő. Kisvállalkozásoknál és alacsony beosztású dolgozók esetében kevésbé jellemző, hogy sok figyelmet fordítanának a megjelenésre. Középvállalkozásoknál magasabb beosztású és/vagy szellemi munkát végző dolgozóknál viszont annál inkább.
"Szerintem ez a megjelenés divatjamúlt, és kihívó jellegű, teljesen értelmetlen cicoma."
Ó, ha tudnád mennyire nem az. Az üzleti életben igencsak fontos ez az "értelmetlen cicoma", mert a cég képviselője az egész céget rossz színben tünteti fel, ha slampos, nem tartja be az etikettet. Egyszerűen nem kelt profi hatást. Te sem azért kiöltözve mész állásinterjúra, mert úgy illik, hanem mert a megjelenéseddel meg akarod győzni a munkáltatót, hogy te egy felelősségteljes, megbízható ember vagy.
Több statisztika is alátámasztja, hogy a vonzóbb megjelenésű emberek átlagosan magasabb fizetéssel rendelkeznek azonos munkakör mellett. Egyszerűen azért, mert az emberekre tudat alatt is hatással van a megjelenés, a vonzó külső tulajdonságokhoz pedig tudat alatt pozitív egyéb tulajdonságokat is társít. Még az olyanok is, akik itt a kérdés alatt unalmasnak és divatjamúltnak tartják például a kérdezőt.
"Ez a XXI.század, nem a ruha teszi az embert."
Az ilyeneket, nem a ruha teszi az embert, a szépség belülről fakad, a pénz nem boldogít, stb. mindig olyanoktól hallom, akik ilyen téren nem túl sikeresek. Borzasztó őszintétlen hatást kelt, mintha csak magukat nyugtatnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!