Ki engedheti ezt meg magának? Vagy mi a titok?
Szóval. 15 éves lny vagyok, nagyon szeretek öltözködni. Gyakran látom suliban, az utcán vagy akárhol máshol, hogy a tizenéves kortársaim converse, retro, replay és egyéb márkájú ruhákban járkálnak. Betértem énis egy-két üzletbe, de nem hiszem, hogy a fiatalok fele megengedheti magának, hogy pólókért kiadjon 5-6 ezret, nadrágokért pedig 20-30ezer forintot. Én fél éve könyörgök itthon egy nyomorult converse dorkóért (22ezer) és nem kapom meg, pedig gazdagok vagyunk. De ez más téma.
Te megteheted?
Hol szoktál ilyen márkájú ruhákat vásárolni?
Hol lehet olcsóbban vásárolni ezeket?
Mennyiért szoktál vásárolni?
Gyulára járok suliba, egy megyében kiemelkedő gimnáziumba. Idekerültem tavaly, és egy év alatt rádöbbentem, hogy itt mennyire a külsőségre adnak az emberek. Ha valakin már divatjamúlt cipő vagy felső van, az már rögtön le van nézve, meg ki van közösítve, akármilyen kedves, aranyos is az illető. Sőt, ez nem csak a lányoknál, hanem a fiúknál is jellemző (!) Engem az anyukám egyedül nevel, egy fizetésből élünk, és amit kapok pénzt (jó bizonyítványra, ballagásra) azt is bedobom a közösbe.
Nekem szinte már csak használt ruháim vannak, és senki meg nem mondja róluk hogy turiban vettem..Zara, Bershka, Tally Weijl farmereim vannak, mind turiból. Interneten is szoktam cserélgetni ruhákat, nagyon szeretem :) Ahogy egy előző írta, csak nyitott szemmel kell járni :) És tényleg ajánlom a turit, mert teljesen új cuccok is szoktat lenni.
én már egy éve csak turkálóból öltözködök(farmerokat 700,- felsők meg vegyesen). előtte meg leginkább jeansbe jártam, cipőm meg onnan volt, ahol láttam egy magamhoz illőt inkább butikok. most már mindenem turkálóból van(kivéve fehérnemű, bár néha melltartót veszek) és nem mondja meg a ruháimról senki sem hogy honnan van. megkérdezik és mondom mert nem szégyenlem! napszemüveget vettem 70 forintért még a télen és tök divatos nagy fekete :D).
amúgy én nem vagyok híve a márkás cuccoknak, és nem szeretem azokat az embereket, akik a kivagyiságukat szeretnék ezzel megmutatni, hogy a pólója közepén 15 cm-es betűkkel található a márkajelzés. turiba vettem már márkás cipőt(espirit, converse) de azok nem olyan "feltűnőek". hát nekem ez a véleményem a dologról. a tinik meg megkapják a szüleiktől a ruhát, és még válság van Magyarországon....
L*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!