Lányok belemennétek olyan kapcsolatba hogy az összes
ruháját a párotoknak ti vennétek meg?
21/36 A kérdező kommentje:
A "Kedves utolsó" megszólítás a 18-as válaszírónak szántam. Persze ez nem jelenti azt hogy a 19-es ne lenne kedves!
Aranyos vagy, kérdező, de hiába a konzervatív felfogásod, elég ritka eset manapság az, ha egy férfi úgy el tudja tartani a családját, hogy a feleségnek ne kelljen dolgoznia. És amúgy is, ha a nő dolgozni akar, mert ne adj isten szereti a munkáját, akkor mi van? A hozzáállásod a vásárláshoz, az élethez elment volna 150 évvel ezelőtt, de ma már más időket élünk. Fogadd el, hogy a nők is ugyanolyan emberek, mint te. Te megvennéd más komplett ruhatárát szívesen? Vagy üldögélnél otthon, amíg a párod dolgozik? A babázást ne keverjük most ide, hanem úgy egyébként. Én nem azért vagyok egyetemista, hogy ne dolgozzak később, és sokan így vannak még. Ha esetleg a nőkre nem úgy tekintenél, mint házi cselédre, aki ruhát vesz neked, otthon ül és takarít, hanem veled egyenlő emberként, akkor egyszerűbb lenne barátnőt találnod.
2016. júl. 27. 21:47
23/36 A kérdező kommentje:
Az hogy ritka az egy fizetésből fenttarható háztartás abban egyetértek, de úgy néz ki én ide sorolhatom magam. Hogy mi van ha dolgozni szeretne a feleség? Maximálisan támogatnám. Sőt. Nagyra tartom ha képes eltartani magát egy lány vagy nő, képes önálló életet élni úgy hogy nincs rászorulva senkire. Ezt épp olyan nagyszerű tulajdonságnak tekintem mint az intelligenciát. És a szépséget. És azt sem várom el hogy ez a két jellemvonás egyszerre legyen jelen egy lányban. Ha mégis így van az az ideális nyilván de bőven elég csak ha egy van meg a kettőből. Az otthonlét és az eltartott állapot /hogy ezzel a ronda kifejezéssel éljek/ egy opció és nem kötelezvény. Tehát szó sincs cselédsorba süllyesztésről. A konzervatív gondolkodást gyakran azonosítják azzal hogy valaki az egyenlőtlenséget vallja világnézetének ahol ő, a konzervatív a feljebb való. Nálam ilyesmiről szó sincs, a konzarvatív jelzőt a hagyományos, tradicionális életvezetés jelzőjeként használtam.
"Nekem mindíg anyám meg a nővérem vásárolt mindent, sőt még a cipőfűzőmet is leginkább a nővérem kötötte be."
Ezek szerint ők is mostak, vasaltak, főztek és takarítottak is rád.
Esetleg a popsidat is kitörölték.
És nyilván ugyanezt elvárod majd a "leendőbelidtől" is, ugye?
Ha ilyen rabszolgát találsz magadnak, ráadásul rongyosan és szőrösen, akkor az olyan is lesz...
Az orrodat ki tudod fújni egyedül?
2016. júl. 27. 22:40
De milyen neked a tradicionális életvezetés, ha nem az, amit mondtál, hogy eltartod az asszonyt? És ha te egyenlő félként kezeled a másikat, akkor hogy várhatod el, hogy a komplett ruhatáradat a barátnőd szerezze be? A barátnőd nem az anyád. Meg amúgy is, ez a "rongyos ruhát is felveszem csak ne kelljen vásárolni" szörnyen igénytelen és gyerekes viselkedés. Az életben sok nemszeretem dolog van, de ezeket is muszáj megcsinálni, mert szükségesek. Én például gyűlölöm, irtózom a vértől, az orvosi műszerektől, ha kórházszagot érzek már attól elájulok sokszor. De ha el kell mennem vérvételre, nem mondom azt, hogy nem megyek, mert beteg vagyok az egész gondolatától. Hanem igyekszem legyűrni az irtózást és megemberelem magam arra a pár órára. Kitartás és akaraterő hiányzik belőled, semmi más.
2016. júl. 27. 23:36
Mi lesz, ha goth/sátánista/emo/darkos barátnőd lesz, ő megy helyetted vásárolni, megvesz mindent a saját ízlése szerint, és onnantól kezdve te is pl emosan öltözöl?
Vagy ha az évek múltával megváltozik a stílusa, és átvált valami brutálisabbá?
(bocsánat hogy off, de tényleg érdekel)
2016. júl. 28. 01:03
27/36 A kérdező kommentje:
Akkor most már tudod hogy viszonyulok a ruha és cipőboltokhoz. Ugyan úgy mint te a kórházakhoz. Mondjuk fizikai rosszullétet azt hiszem nem okozna de az iszony ugyan olyan mint amit magadról leírtál. És a hasonlattal az a baj hogy a vérvétel elmulasztása súlyos következményeket eredményezhet ezért oda el kell menni és ezt meg is teszed, ami nagyon helyes. De a ruha az nem létszükség szóval emiatt elkerülhető a boltlátogatás. Az hogy goth, emo, dark, lány a saját ízlése szerint venné meg a nekem szánt ruhákat azt felvenném, amennyiben nem tartalmaz feliratot vagy képet mert ahogy írtam nem szólok bele a stílusba. A felíratok és képek nem önmagukban zavarnak hanem mindig valaki másnak a gondolatát vagy képszerű alkotását reklámozza, arra pedig nem vagyok hajlandó hogy bárkit a mellkasomon vagy a hátamon propagáljak.
Ruha az nem létszükséglet?
Jàrj akkor meztelenül...önző, lusta, életképtelen vagy.
Ha találsz ilyen lányt, s mondjuk kórházba kerül, vagy el kell utaznia, akármi, akkor te majd éhenhalsz, nem öltözöl fel?
2016. júl. 28. 16:36
2016. júl. 28. 16:54
30/36 A kérdező kommentje:
De a ruha is létszükséglet ezt nem vitatom. A ruha vásárlása nem létszükség. Azt el lehet halasztani akár 10 évvel is de egy vérvételt azt nem javasolnám halogatni még 10 napot sem ha alapos indokkal utalnak laborvizsgálatra. És hogy életképtelen lennék? Nem vagyok az nem részletezem, de így van az egészen biztos. Nem valósághű a jelző rám.
Kapcsolódó kérdések: