Mi a szüleid/te foglalkozásod, hogy megengedheted magadnak a márkásabb, drágább ruhákat?
Lehet, hogy kicsit rosszul fogalmaztam meg a kérdést, de szerettem volna lényegretörően, röviden és érthetően kérdezni.Na mindegy.
Mi nem engedhetjük meg magunknak a drága ruhákat, és a 3-4000ft az már drágának számít, mielőtt jönne vki, hogy az LV a drága, nem pedig a Newyorker mondjuk.Sok lányt és fiút látok suliban, akik retrot meg egyebeket hordanak, mostanában elég elterjedtek ezek a márkák(Mayochix, Newyorker, Zara, Bershaka stb.), és kíváncsi lennék, hogy mi a szüleik foglalkozása, miből tellik minderre, illetve mennyi a havi jövedelem.
Remélem senki nem szól le, csak puszta kíváncsiságból kérdezem.
egy 15 éves lány
Én anyukám kórházban dolgozik, apukám pedig raktáros, de szokott szobafestést vállalni, mivel ez az eredeti szakmája. Anyukám is szokott néha plusz munkát vállalni pl. takarítást, így a hónap végére a kettejük jövedelme olyan 170.000 forint körül van. Sztem ez kicsit kevés, van h a hónap végére alig marad pénzünk, ennek ellenére van Converse táskám, cipőm, övtáskám, O'nielle sálam, DC cipőm és pólóm, Nike cipőm.. és ha most az árakat nézzük akk a DC cuccom került a legdrágábba, mivel az 22.000 ft volt. De amúgy nincs tesóm, szóval így mindent megkapok ami kell, néha várni kell rá heteket vagy talán 2-3 hónapokat de ígyis úgyis megkapom.. és nem vagyok elkényeztetett! Ezeket a dolgokat is általában karácsonyra, szülinapomra vagy névnapra kapom.
15/L Debrecenből.
Általában newyorkerben és takkoban vásárolok, mert ez tükrözi a stílusomat. Cipőből converse, vagy converse-hez hasonlók a deichmannból. Szoktam még vásárolgatni butikokban, kínaiakban, orsayben, zaraban, vögeleben. De a fent említett két ruhaboltban van az én stílusom :)
14/L
anyukám suliban dolgozik, irodában, gazdasági vezető. apukám maszek gázszerelő.
Szia.
Az én anyukám könyvelő egy nagy vállalatnál, apukám peidg mérnők, egy másik nagy vállalatnál+ ez mellett még van egy saját cégünk.(+ a nagyszüleim is pénzesek jócskán.)Sokat keresnek,ám abból a pénzből fizetik a hitel törlesztését, a gáz-fütés-internet-áram,és egyéb számlákat is.Énis márkás ruhákat hordok.De csak azért, mert már megálltam a növésben, és nem növök ki egy holmit 2 hónap alatt.Ha nem vagy gazdag, akkor is lehetsz csini.Tudom, elég rossz érzés, mikor mindenki körülötted menő -neves- holmikat hord, csak te nem.Egyébként néha énis pl: a Family-ba vásárolok.Megengedhetném a Retro-t is, de nem gondolom normálisnak, hogy csak azért adjak ki egy farmerért 10-14 ezreket, mert rávan irva, hogy retro.
Végülis az elején válaszoltam a kérdésedre :)
Anyukám közgazdász, hivatásos katona volt, alezredes, onnan ment nyugdíjba, apukám rendőr, persze elváltak, így aputól nem is futott be sok pénz.
Gyerekként nem voltak márkás ruháim, pedig anyagilag lehettek volna, mert anyu elég magas fizetést kapott mindig ebben a pozícióban. Akkoriban többnyire a kínai piacra jártunk, imádtam ott bóklászni, nem vágytam márkás cuccokra.
MOst Tally Weijl, Zara, BSK, Pimkie a legtöbb cuccom ezekből, de van pár Mexx, Mango vagy épp Tescos F+F :)
Túl drága cuccokat nem vehetek, van egy gyerekem, aki 2 éves, azért sokba kerül, most még vele vagyok otthon, a párom szakács, nem keres rosszul, de ha én is visszamegyek 1 hónap múlva dolgozni, sokkal több márkás cuccra telik majd.
Amúgy meg imádok turikba járni, a kilós Hádát szeretem nagyon, tök jó párszáz forintért, új/ újszerű darabokat venni :)
Apukámnak van egy cége (ital,szesz)
Anyukám titkárnő
Papámnak cége van
ÉN külföldön szeretnék elhelyzkedni majd pár év múlva
13:19
Edhardy Lacoste ,pull & bear ,Tally ,Gas,Retro,guess külömböző márkákat hordok külömböző árakkal
"Hát én megpróbálok tényleg a kérdésre válaszolni. Anya egy cégnél ilyen területvezető féle 150-200körül keres, apa egy cégnél vezető-igazgató 300körül keres nem tudom pontosan. Nem vásárolok sűrűn ruhákat, nincs sok pulcsim, nadrágom de amik vannak viszonylag drágák/drágának mondanám. Cipő ilyen 30 körül nadrágok 10ért pulcsik is 7-10 körül.
Viszont sokra megyek vele. Apát 11 után látom és anyát se sűrűbben..."
Igazán sajnállak...Tudod én sem látom sűrűbben a szüleimet...És tudod mi a pláne? Hogy fele annyit nem keresnek ők ketten, mint a te valamelyik szülőd egymaga...
Anyukám és apukám is egész nap robotol...És rendes munkájuk van ( önkormányzatnál, Máv-nál)Napi több órát...Anya volt, hogy 18 óra munka után jött haza...
Úgyhogy ne nagyon sajnáltasd magad...Más is van ilyen helyzetben, hogy nem látja a szüleit, csak ők ráadásul még fele annyit se engedhetnek meg maguknak, mint Te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!