Mi a szüleid/te foglalkozásod, hogy megengedheted magadnak a márkásabb, drágább ruhákat?
Lehet, hogy kicsit rosszul fogalmaztam meg a kérdést, de szerettem volna lényegretörően, röviden és érthetően kérdezni.Na mindegy.
Mi nem engedhetjük meg magunknak a drága ruhákat, és a 3-4000ft az már drágának számít, mielőtt jönne vki, hogy az LV a drága, nem pedig a Newyorker mondjuk.Sok lányt és fiút látok suliban, akik retrot meg egyebeket hordanak, mostanában elég elterjedtek ezek a márkák(Mayochix, Newyorker, Zara, Bershaka stb.), és kíváncsi lennék, hogy mi a szüleik foglalkozása, miből tellik minderre, illetve mennyi a havi jövedelem.
Remélem senki nem szól le, csak puszta kíváncsiságból kérdezem.
egy 15 éves lány
Teljesen átlagos család vagyunk, természetesen anyagiakat nézve.
Ennek ellenére ha anyától kérnék/kértem volna pénzt,pl 10 e Ft-ért egy nadrágra, vagy 7-8 e Ft-ért egy felsőre kb megkérdezte volna, hogy jól vagyok-e. Egyszerűen nem úgy neveltek, hogy ennyit kiadjak egy felsőért. Bár anya cipőkben szokta mondani, hogy márkásabbat vegyek.
De én nem vagyok a híve. Ok, hogy egyszer megveszem és 5 évig hordom, de én inkább 2 évente veszek valami újabb, másabb cipőt.
Nem értem a márkamániás embereket...Egy kis felirat és megveszik több 10e Ft-ért...És azt se mondja nekem senki, hogy a minősége is jobb...Nem egy osztálytársam van, aki panaszkodott, hogy a Zarában vett nadrágot és pár hónap múlva kikopott, tönkrement. Lehet arra fogni, hogy épp rosszat választottak, de nem csak egyszer mondták...
Nem a ruha teszi az embert. Nem attól lesz valaki nagyobb, hogy milyen ruhát avagy milyen márkájú hord. A stílust nem lehet megvenni pénzért.
Ezen a véleményen vagyok.
Hát én mostanában kaptam rá az Ebay-es vásárlásra (soha nem voltam márkahordó, meg nem tekintettem úgy a Mayo Chix-re, mint a Dior-ra). Olyan jó cuccok vannak ott! Életem legszebb télikabátját vettem ott, 29.99 dollárért free shipping-gel!!! Imádom a kínaiakat.
22L
kedves 18.07-es
˝nincs pénz kajára.:( ennek ellenére márkás ruhákat vásárolok (zara, h&m, pull and bear.˝
Ha te is kijelented,hogy márkában jársz,minek oltod le az előtted lévőt,aki szintén kijelentette,elvégre el volt a kérdés...elég érdekes lány lehetsz. :),főleg ha még kajára sincs pénz és még azt is elvásárolod és úgy oltogatsz. Gratulálok :)
És hogy örülj,nekem is csak márkás ruháim vannak.
zara,ill. deszkás márkák.
Apukám agrármérnök,nagyon kis városban élünk,itt 200.000-t keresett apukám 5 éve,mikor még dolgozott(betegség miatt nem dolgozik már,ill. iszik is =| )
Anyukám dentál higiénikus,fogászaton dolgozik,havi 100.000-t keres most, tehát most ennyiből élünk,és mivel apukám iszik,nincs vmi jó kilátásban a jövő,de ugyanugy megveszem a drága holmikat,mint azelött,mielőtt apukám kiállt a munkából.Magamsem tudom miből...
18:07
Szánalmas vagy... ha írod hogy sokszor nincs pénz kajára akkor mértnem abba fekteted a szülinapi pénzed? Neked fontosabb a ruha mindt a kaja?
És még te oltogatsz mást amiért megteheti (N)
INKÁBB VESZEL MÁRKÁS RUHÁKAT MINT ÉLELMISZERT?? SZÁNALMAS VAGY B+
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!