Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Szerintetek sok átlagos vagy...

Szerintetek sok átlagos vagy kevés ha 20. 000 Ft-ot költök havonta ruhákra. Normális válaszokat kérek, csak érdeklődöm hogy ez sok-e? 14L

Figyelt kérdés

2012. jún. 24. 21:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs olyan hogy 'automatikus felvétel'...

Ha elcseszed az érettségit akkor úgysem vesznek fel jobb helyekre. És az semmit nem számít hogy most kitűnő vagy ..nekem is volt osztálytársam aki kitűnő volt a 4év alatt végig aztán úgy elrontotta az érettségit hogy csak lestünk.Az 5ös is alig lett meg neki. Én meg aki 3asokat kapott szinte mindenből 4 évig mert lese szarta az egészet, színötösre érettségiztem és szinte mindenből 90% felett...

2012. jún. 25. 15:35
 32/75 anonim ***** válasza:

Milyen automatikus felvételről beszélsz? Teljesen mindegy, hogy melyik középiskolába jársz. Az érettségi a lényeg, és az utolsó két év tanulmányi eredménye.

Én például egy vidéki noname középiskolában tanultam és az ország egyik legjobb főiskolájára vettek fel (nem fizetős szakra...) az unokatestvérem pedig egy elit fővárosi suliba, és sehová sem vették fel.

Szóval nem ezen múlik. Pont ezért mondtam, hogy nem vagy tisztában a felsőoktatással. Ponthatárok vannak, jobb helyeken 390+, ha eléred felvesznek, ha nem, akkor lecsúszol.

2012. jún. 25. 16:42
 33/75 anonim ***** válasza:
65%

Én voltam, aki a regényt írta.

Nem leszek a helyedben? Ehhez annyit, hogy: utoljára elmondom (bár mintha írtam volna ezelőtt is, ajjaj, szövegértés, így aztán nem mész a Fazekasba), hogy értsd: soha, de soha az életben nem voltak anyagi problémáim, most (szerencsére) főleg nincsenek. Belőlem aztán tuti nem az irigység beszél, ezt bátran elhiheted. Egész egyszerűen fölöslegesen nem költök, így is van annyi ruhám, hogy csak na. Nem halmozok feleslegesen, nem azért, mert nem tehetem meg, hanem mert nincs rá szükség. Érted? Van elég jó minőségű, márkás ruhám így is, én inkább utazok, élményeket gyűjtök. Te? Szoktál utazni? Mert az bizony maradandóbb élmény, mint egy rakás feleslegesen megvett, aztán 1X fel nem vett ruha. Úgyhogy nem kell lesajnálni azokat, akik ezt nem tehetik meg, lehet, hogy 1000X boldogabb, élménydúsabb életük van, mint a Te kis világod. Gáz a kérdésed marhára, vitába lehet velem szállni, hajrá. Ilyen kérdést nekem eszembe nem jutott volna feltenni, holott nem sokban különbözünk anyagilag, sőt. Ezt hívják társadalmi érzékenységnek, ami benned még nem túl fejlett, úgy tűnik. Nagyon jól tudod - amennyiben itthon élsz - hogy sajnos itt keveseknek megy jól, kevesen fogják azt válaszolni a gyerekes, idióta kérdésedre, hogy nem, ááá, nem sok, költs még egy kicsit. Mégis mit vártál?

Na, ebben különbözünk.

A sulikról: nem, ebben sem vagyok elmaradva (tőled pláne :D), köszönöm az ingyen jóslásodat, bár nem kértem. Az alapszakos diplomám megvan, most csinálom a Master diplomát az ország legjobb főiskoláján.

Biztos nagyon kis szorgika és ügyike vagy, ezzel csak egy a probléma: van az a kis réteg, akiknek a szülei hozzád hasonlóan jó pénzesek, illetve az a nagyobb réteg, aki munkával illetve diákhitellel finanszírozza a tanulmányait - ők pont mindig minden évben nagyszerűen kitöltik az összes létező egyetem és főiskola fizetős részét. Uugye mint tudjuk, a hallgatók nagy része fizetősre jár, kevés az állami hely, fizetősön meg nagyjából édesmindegy, milyen gimibe jártál, milyen eredménnyel (hozzáteszem, sajnos, ezért ér ennyit ma a diploma..). Tehát a jó egyetemen/főiskolában szerzett diplomával vagyunk/leszünk még egy páran rajtad kívül is, ezt bátran elhiheted. "Kacagva válogatni" bárki tud, aki kicsengeti így vagy úgy a tandíjat Fazekas nélkül is. Ezért lehet a rendszert szidni.

De Te úgyis ellenséget fogsz látni a véleményemben, tehát neked aztán mondhat bárki bármit.

2012. jún. 25. 23:27
 34/75 anonim ***** válasza:
47%
Zárszóként: nem, nem az szúrja a szememet, és a többi válaszolóét sem, hogy mennyit mire költesz (magánügyed abszolút), hanem a kérdésed maga, meg a gyerekes mondataid, megnyilvánulásaid. Olvasd ezt vissza pár év múlva, ok?
2012. jún. 25. 23:31
 35/75 anonim ***** válasza:
60%

Ja, még valami:

"Igen valóban van bennük irigység. Egyébként meg a 2. Oldalon aki egy egész regényt írt annak mondanàm hogy nem biztos az hogy koppanni fogok... Ès elég nehéz bekerülni a Fazekasba úgyhogy kétlem hogy minden jött ment oda tudna jàrni. Ja és éppen azért mert felvettek oda és becsülettel végigfogom tanulni ezt a 4 évemet hogy majd kacagva vàlogathassak Magyarorszàg legjobb főiskolài, egyetemei közül. Igaz hogy pénzesek vagyunk de jelentkeztem nyàri munkàra is. Tehàt irigykedni lehet csak nem érdemes mert a helyembe úgyse leszel soha. Ès ha negatív véleményeket tolsz nekem akkor nem tartok utàna igényt a mosolygós fejekre. Aki meg szutyoknak nevezett attól azért megkérdezném hogy ő milyen iskolàba jàrt/jàr."

Ebben a kedves kommentedben konkrétan egy darab vessző nincs. És ez csak egy hiba a sok közül.. Így ír egy jó tanuló?!? Ejnye, kislány, így nem lesz mag a nyelvtan 5-ös a Fazekasban.. ;)

2012. jún. 25. 23:35
 36/75 anonim ***** válasza:
39%

80%-os, aki a 11. választ meg a többit írtad, ne haragudj ,de bicskanyitogató, ahogy a kiscsajjal beszélsz, sokkal értelmesebb tőled, hiába gyerek. ahhoz képest, hogy azt mondod, nem vagy irigy meg hidegen hagy téged a téma, elég hosszasan vered a klaviatúrát nem egy kommentedben.

én a magam részéről nagyon ellenszenvesnek találom, amikor felnőttek oktatnak ki meg mérnek a saját szintjükhöz gyerekeket.

és IGEN, tényleg nagyo dolog bekerülni a Fazékba, akámennyit ágáltok ellene. én is elitgimibe jártam, tesóm simába, elég nagy volt a különbség a kövtelmények terén is és bekerülni is nagy dolog volt.

ha a kérdező 14 évesen bejutott a Fazékba, ami szerintem régóta jobb, mint a hagyományosan legjobb giminek tartott

Apáczay, akkor pedig valóban jó kilátásai vannak a felsőoktatásban is sikeresnek lenni majd.

ne legyen már annyira savanyú a szőlő.

egyébként sztem normálisan és álszentkedés nélkül beszélt a helyzetéről.

kérdező : igen, tényleg sokat költesz, nekem azok a barátnőim, akik hozzá hasonlóan szerették a ruhákat és a divatot, inkább egyetemista korukban költöttek már ennyit magukra.

ha megteheted, nyugodtan tedd meg, de gondolj azokra is , akik tőled szerensétlenebb helyekre születtek - ha megunsz valamit, sztem add oda a vöröskeresztnek vagy egyéb módon juttasd el szegény családokhoz. adni jó érzés, ezt is fontos megtanulni gyerek- vagy tinédzserkotban. és természetesen a tanulás maradjon továbbra is a legfontosabb, sok sikert és örömöt kívánok neked a fazekashoz.

2012. jún. 25. 23:51
 37/75 anonim ***** válasza:
42%
a 35. kommented a vesszőkről meg a nyelvtan ötösről pedig kimondottan rosszmájú és kicsinyes...
2012. jún. 25. 23:53
 38/75 anonim ***** válasza:
39%
áá. akarom mondani, apáczai. mielőtt vki azt hinné, nem tudom leírni.
2012. jún. 25. 23:55
 39/75 anonim ***** válasza:
37%

Sok. De ha megtehetitek és jól viselkedsz, segitesz és tanulsz akkor miért ne?

Csak annyi hogy ha van rá lehetőséged akkor vállalj nyári munkát, hogy megértsd miért háborodtak fel itt sokan. Csak tudd hogy én például ezért a pénzért 40órát kell , hogy dolgozzak. Ha így nézed azt a 20000ftot hogy van aki ennyiért nagyon sokat dolgozik árufeltöltőként te meg csak úgy kapod és minden hónapnál ruhákat veszel belőle akkor érthetőek a kevésbé kedves hozzászólok is.

Szerintem amúgy nyugodtan gyűjthetnél valami tanfolyamra. Ami ér is valamit.. mert azt remélem tudod , hogy a ruháktól nem te leszel több hanem csak a szekrényed. Tanulj zenét, nyelvet, sportolj, olvass... Ezektől értékes is leszel nem csak divatos, ha tényleg sok pénzetek van akkor azt lehet ám hasznosan is elkölteni. Mit nem adnék érte ha zongorázni tanulhatnék...

2012. jún. 26. 00:09
 40/75 anonim ***** válasza:

78%:

Nem, a téma nem hagy hidegen, de nem az irigység miatt. Ne a stílusommal vitatkozz, a mondanivalómat cáfold meg, ha gondolod. Biztosan én nem vagyok elég türelmes, de a kiscsaj egyszerűen annyira beképzelten, lenézően kommentelt, hogy ez volt rá a válaszom. Lehet velem nem egyet érteni ettől még persze.

És biztos jó dolog a Fazekasba járni, ezt nem is vitattam, én erre reagáltam: "Ja és éppen azért mert felvettek oda és becsülettel végigfogom tanulni ezt a 4 évemet hogy majd kacagva vàlogathassak Magyarorszàg legjobb főiskolài, egyetemei közül." Ez egész egyszerűen nem így van. Felvételinél - tudom, mert én is végig csináltam 2-szer is - a kutya le nem t*jja, hogy milyen gimit végeztél. Két dolog számít: a felvételi pontok, vagy a pénz. A régi rendszerben számított még a gimi színvonala, de az osztott képzés óta nem, ahogy már előttem is írták.

Ennyit ezekről. Lehet velem egyet nem érteni.

2012. jún. 26. 00:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!