Miért nincsenek az iskolákban egyenruhák?
Ki áll mellette és ki ellene? Kiváncsi vagyok mindenkinek a véleményére. Kérlek alkossatok érveket és ellenérveket. Kort és nemet légyszíves írjatok és lehetőleg csak normális válaszokat foglmazzatok meg.
Na ez az amit a csórók helyeselnek, mert akinek van pénze csinos és normális ruhákra az nem akar úgy kinézni mint a többi 300 lány....
Ha engem rákényszerítettek voa, akkor biztos hogy a táskám, övem stb lett volna luxusmárkás (nem kamu persze....) mert nehogymár na.....
Az egyenruhák ellen vagyok. Amit belinkeltél az szép, és jó(attól függetlenül, hogy pár embernek tényleg szörnyen állna), de ha kötelezővé tennék az egyenruhákat nekünk nem ilyeneket kéne hordani. Hanem:
Amik valljuk be rondák. Ha itt bevezetnék az egyenruhát, gondolhatod, hogy nem rövid szoknya és dekoltált felső lenne, hanem bő, ronda iskolai köpenyek. Akik ilyen japán miniszoknyák, és csinos blúzok alapján akarnak egyenruhát hordani, azok sírnának a legjobban, ha tényleg bevezetnék, és valami zsák szerű, formátlan göncben kéne minden nap járniuk. És nálunk is ha ünnepség van, mindenki feszeng, és csak arra a pár órára öltözik át amire kötelező, mert senki nem szereti az ünneplő ruhát. A vagyoni különbségek pedig ugyanúgy látszanának, az ékszerek, a sminkek, és a kiegészítők miatt. 15l
Köszönöm mindenkinek a véleményét! :) Ahogyan látom a vélemények eléggé szétoszlanak. Az érveket és az ellenérveket is egyaránt megértem részben.Szerintem a mai világban már megoldható lenne a régi "iskola köpeny" elkerülése,mert már rég nem abban a rendszerben élünk,amiben nagyanyáink vagy régebbi leszármazottjaink. Az én szerény véleményem,a szegénységgel kapcsolatban,hogy (legfőképpen a kedves 09:39-es válaszolónak szól) nem az a probléma,ha valaki gazdag,vagy hogy luxus körülmények között él,hanem azzal hogy valaki ennyire felvág a pénzével.A pénzétől SENKI nem lesz jobb ember,mint amilyen.Valaki olyan helyzetbe született,hogy anyuka/apuka megteremti neki a jólétet,sőt esetleg soha az életbe nem kell dolgoznia,arról nem ő tehet és ettől még semmit nem tett le az asztalra,nem lesz nagyobb ember,eközben valaki pedig a szart pucolja a minimális megélhetésért.
Előre is elnézést kérek mindenkitől,ha bántó és sértő megnyílvánulásban írtam,nem az volt a szándékom!
9.39-es vagyok.... Ha nekem a szüleim megteremtik azt hogy márkás és trendi ruháim lehessenek, akkor miért baj az ha nem a kínaiból öltözöm, pláne miért kéne másokra való tekintettel eltakarnom? Az hogy másnak nincs az nem az én szégyenem.... pláne nem a szüleimé...
Feltételesen mondtam, mert felnőtt nő vagyok, annó általános iskola 1. osztályában volt iskolaköpeny. Sötétkék, gombos, kb térdig érő. Undosító volt. Aztán 2. osztályra eltörölték. Egyenruha max ennyi lenne. Ronda műszálas köpeny. Ha kell, viseljétek.
Azért vicces, mert az egyenruha mellé felvehetek egy Alberto Zago 55 ezres cipőt vagy egy CHanel 200ezres táskát, érted. Ha nem a ruha akkor a többi lehet márkás drága. Semmit nem old meg...
Szerencsére manapság nem olyan világban élünk, ahol ezt elő lehetne írni. Legalábbis én biztos nem viszem olyan iskolába a gyerekem, ahol puszta féltékenységből elnyomják az egyéniségét, csak mert esetleg majd jobban állunk mint a kínai piacon vásároló osztálytársai.
Hozzáteszem, imádom az elit turikat vagyis konkrétan 1-et, kedvencem a Zara és a hasonlók, szóval nem vagyok luxushoz szokva, csak nem tenném be a lábam egy kínaiba.
És rossz néven venném, ha egyenruhába akarnának öltöztetni.
Olyan munkahelyre sem mennék, ahol egyenruha van. Pl. emiatt nem mentem egy relatíve jobban fizető munkahelyre egy fiatalkorúak börtönébe ahol nevelő lehettem volna. De nem, kizárt, hogy azt a ronda cuccot viseljem amit ott kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!