Miért nincsenek az iskolákban egyenruhák?
Ki áll mellette és ki ellene? Kiváncsi vagyok mindenkinek a véleményére. Kérlek alkossatok érveket és ellenérveket. Kort és nemet légyszíves írjatok és lehetőleg csak normális válaszokat foglmazzatok meg.
Ha nem a ruha akkor iskolatáska, sminkcuccok, mobil stb miatt cikizik egymást a gyerekek. Ez a legbénább magyarázat amit a egyenruha mellett lehet mondani... mellesleg naponta 6-7 tanóra van, ne kelljen már kényelmetlenül éreznie magát a tanulónak. Ne büntessék azért mert iskolába jár.
A pártolók, biztos szegények, akiknek jól esne ha nem látszódna rajtuk.
Mindemellett ez egy hamis illúzió lenne, mert lehet hogy az egyenruhát viselve nem látszik, de amikor lekerül az egyenruha akkor meg igenis azonnal kiderül.
Meg hát az egyéb kiegészítőkön is észre lehet venni hogy ki szegény, ki nem.
Bár már szerencsére nem érint, de biztos lázadtam volna ellene. És a most 4 éves lányomat sem fogom olyan iskolába vinni ahol kötelező. Középiskolában vagyok titkárnő és amellett hogy sokszor megbotránkoztat, tetszik is az a sokszínűség, ahogy a tinik öltöznek.
26L
Mellette vagyok.Tetszik is nagyon.A többi érvem kb ugyanaz,mint amiket már előttem említettek.
15/L
Halkan megjegyzem, hogy ezeket az egyenruhákat japánban horjdják, ahol a táskát a tankönyvekkel eggyütt kapják, kiegészítőt hordani tilos körmöt és hajat festeni szintén (barátnőm világos barna haját befestették sötétbarnára, mert a szabály így írja..) , elvileg sminkelni is tilos de azt általában elnézik, és a cipőt pedig le kell venni mielőtt be kell menni az iskolába, és lecserélni ugyanolyanra amilyen mindenki másnak is van. (amolan benti cipő)
Tudom hogy nem japánban vagyunk, de mivel az egyenruha ott szokás, ezért gondoltam megosztom hogy ott nehezebb kiszúrni az ilyesmit.
Húú... nekem nagyon tetszenek az egyenruhák! Simán lehetne szerintem ilyen, akár csak ünnepségeken. Sajnálom hogy nincsen. Abban igazuk van, akik ellene vannak, hogy a kicsit ducibb lányokon nem mutatna jól... meg hogy szoknyába lenni télen-nyáron. Én szívesen kipróbálnám, mert szerintem jól néznek ki. :)
16/L
Szerintem az a leghülyébb pro érv, hogy jobb lenne a szegényeknek, mert nem kéne sokat költeni ruhára. De abba senki sem gondol bele, hogy egy ilyen egyenruha ára 10ezer forint fölött van, és 1 garnitúra nem elég belőle... 2-3 minimum kell. Akkor az így már annyira nem éri meg, beleszámítva, hogy egy turiba annyi pénzért már az egész gardróbot fel lehet újítani rendes ruhákból.
De remélem, akkor is ennyire mellette lennétek, ha nem ilyen cuki japán egyenruhákat kellene viselni (ami aláírom, hogy nagyon édes, szívesen hordanám pl egy animeconon), hanem valami borzalmas anyagból készült iskolaköpenyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!