Az emberek miért ilyen naívak, honnan jött ez, hogy az emberek magukért öltözködnek?
Nézegettem a régi kérdéseket és olvastam még az egyik kérdés alatt, ahol többen is azt állították, hogy azért öltözködnek az emberek, hogy maguknak tetszenek, nem pedig mások kedvére.
Ez téves elgondolás mitől alakult ki?
2 féle ember létezik, az egyik aki tényleg nem másokért, hanem magáért öltözködik, azt veszi fel ami van, egyáltalán nem tőrődik azzal, hogy hogy néz ki. Ilyen voltam én is 7-10 évesen, felvettem valamit aztán kész. Tehát léteznek ilyen emberek, akiket nem érdekel, hogy néznek ki, általában ők nem mások miatt öltözködnek, hanem csak random felvesznek valamit. Ezek az emberek nem is szoktak stílusosak lenni, néhány esetben elég gáz is szokott lenni. Nem azt mondom, hogy annyira rosszul néznek ki, viszont jól sem.
A másik típus pedig az aki másokért öltözködik. A legszebb ruhákat veszi fel, jól akar kinézni. Azt akarja, hogy mások jó véleménnyel legyenek róla, vonzónak tűnjön. Végig gondolja alaposan, hogy mit vesz fel, nem csak úgy random felhúz egy ruhát. Ezek az emberek törődnek mások véleményével, stílusosan és jól öltözködnek általában, nagyrészben jól szoktak kinézni.
Illetve van még egy típus, igaz csak 2db-ot említettem, ez a kettő közötti állapot. Az ilyeneknek fogalma sincs a divatos öltözködésről, viszont nem csak random vesznek fel ruhákat. Általában az ebbe a csoportba tartozóak viselete nem néz ki vonzónak.
Tehát a kérdés, hogy honnan ered ez az egész "magamért öltözök", mások nem érdekelnek? Amikor ez nem így van, ha pedig így akkor vagy olyan az illető, hogy random vesz fel ruhákat amit talál a szekrényben, vagy pedig a végén említett 3. csoporthoz tartozik. Viszont aki ebben a 2 csoportban van, az minden csak jól nem néz ki. Egy szóval "átlagos" így jellemzném az ilyeneket.
Az magyarázatom mellett pedig még egy érv, hogy szerintem az emberek azért öltözködnek, hogy "másoknak tetszenek".
Ha visszamegyünk az időben és megnézzük a kúltúrákat, akkor mindenhol találunk ilyet, pl. az ázsiai országokban olyan ruhákat hordtak amivel eltorzították a testet, hogy direkt jobban nézzenek ki. Pl.: nyak köré tekertek fémből készült rugó szerű cuccot, hogy vékonyabb legyen a nyakuk, derékkal hasonlót csináltak, hogy minél vékonyabbnak tűnjön. Illetve ha jól tudom kínában az volt, hogy a minél kisebb cipő számított vonzónak, így annyira összefáslízták/tekerték a lábukat, hogy kisebb legyen, ezáltal kisebb cipőbe beletudták tenni a lábukat.
De akár a mostani időkben létező magassarkú is ugyan ilyen, szépnek szép, de kényelmesnek biztos nem az.
Ezen állítások alapján, honnan jött ez az egész "magamért öltözködök" kijelentés, amikor nem igaz? Ha pedig ez a helyzet, akkor ahogy kinéz az emberkénk az nem vonzó, inkább átlagos.
"2 féle ember létezik, az egyik aki tényleg nem másokért, hanem magáért öltözködik, azt veszi fel ami van, egyáltalán nem tőrődik azzal, hogy hogy néz ki."
Mi van??? Ha az ember magáért öltözködik az azt jelenti, hogy magának akar tetszeni, nem pedig másoknak. Tehát igenis törődik vele ő is, hogy hogy néz ki, mivel nem akar saját magának sz@rul kinézni! Mit nem lehet ezen érteni...?
Te férfi vagy, tehát nem érted a nőket, ez látszik is a kérdésből.
Anyum 45 éves és minden reggel 5-kor ébred és sminkel OTTHONRA. Nem számít milyen nap van, hova kell mennie, vagy milyen kedve van, így tetszik saját magának. Akkor is van rajta smink ha egész nap otthon fekszik.
Én nem tudnék úgy öltözni hogy másnak tetszen. Otthonra is úgy öltözök fel hogy igényesen, én nem szeretek rongyokba lenni.
De gondolom nem magassarkúba vagy szoknyába vagy otthon. Viszont amikor az emberek kimennek valahova akkor pedig ezt veszik fel.
Én sem farmer + bőrkabátba ülök otthon hanem, egy sima melegítő nadrágba és egy kapucnis pulcsiba.
Igen lehet hordanék ilyet hétköznapokon pl. ha boltba lemegyek, de csak azért mert ott nem számít.
Viszont ha pl suliba megyek akkor nem ilyenbe fogok menni és ezzel szerintem más is így van.
Hát de ha nem számít mások véleménye akkor miért van alkalomhoz illő öltözködés? Hiszen csak azt kell hordani ami saját magunknak tetszik.
Az hogy hova mentek, milyen alkalom van ezt nem befolyásolja, hisz úgy sem érdekel a másik mit gondol rólatok, nem nekik öltözködtök, ti csak magatokért öltözködtök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!