Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Az emberek miért ilyen naívak,...

Az emberek miért ilyen naívak, honnan jött ez, hogy az emberek magukért öltözködnek?

Figyelt kérdés

Nézegettem a régi kérdéseket és olvastam még az egyik kérdés alatt, ahol többen is azt állították, hogy azért öltözködnek az emberek, hogy maguknak tetszenek, nem pedig mások kedvére.

Ez téves elgondolás mitől alakult ki?

2 féle ember létezik, az egyik aki tényleg nem másokért, hanem magáért öltözködik, azt veszi fel ami van, egyáltalán nem tőrődik azzal, hogy hogy néz ki. Ilyen voltam én is 7-10 évesen, felvettem valamit aztán kész. Tehát léteznek ilyen emberek, akiket nem érdekel, hogy néznek ki, általában ők nem mások miatt öltözködnek, hanem csak random felvesznek valamit. Ezek az emberek nem is szoktak stílusosak lenni, néhány esetben elég gáz is szokott lenni. Nem azt mondom, hogy annyira rosszul néznek ki, viszont jól sem.

A másik típus pedig az aki másokért öltözködik. A legszebb ruhákat veszi fel, jól akar kinézni. Azt akarja, hogy mások jó véleménnyel legyenek róla, vonzónak tűnjön. Végig gondolja alaposan, hogy mit vesz fel, nem csak úgy random felhúz egy ruhát. Ezek az emberek törődnek mások véleményével, stílusosan és jól öltözködnek általában, nagyrészben jól szoktak kinézni.

Illetve van még egy típus, igaz csak 2db-ot említettem, ez a kettő közötti állapot. Az ilyeneknek fogalma sincs a divatos öltözködésről, viszont nem csak random vesznek fel ruhákat. Általában az ebbe a csoportba tartozóak viselete nem néz ki vonzónak.

Tehát a kérdés, hogy honnan ered ez az egész "magamért öltözök", mások nem érdekelnek? Amikor ez nem így van, ha pedig így akkor vagy olyan az illető, hogy random vesz fel ruhákat amit talál a szekrényben, vagy pedig a végén említett 3. csoporthoz tartozik. Viszont aki ebben a 2 csoportban van, az minden csak jól nem néz ki. Egy szóval "átlagos" így jellemzném az ilyeneket.

Az magyarázatom mellett pedig még egy érv, hogy szerintem az emberek azért öltözködnek, hogy "másoknak tetszenek".

Ha visszamegyünk az időben és megnézzük a kúltúrákat, akkor mindenhol találunk ilyet, pl. az ázsiai országokban olyan ruhákat hordtak amivel eltorzították a testet, hogy direkt jobban nézzenek ki. Pl.: nyak köré tekertek fémből készült rugó szerű cuccot, hogy vékonyabb legyen a nyakuk, derékkal hasonlót csináltak, hogy minél vékonyabbnak tűnjön. Illetve ha jól tudom kínában az volt, hogy a minél kisebb cipő számított vonzónak, így annyira összefáslízták/tekerték a lábukat, hogy kisebb legyen, ezáltal kisebb cipőbe beletudták tenni a lábukat.

De akár a mostani időkben létező magassarkú is ugyan ilyen, szépnek szép, de kényelmesnek biztos nem az.

Ezen állítások alapján, honnan jött ez az egész "magamért öltözködök" kijelentés, amikor nem igaz? Ha pedig ez a helyzet, akkor ahogy kinéz az emberkénk az nem vonzó, inkább átlagos.

2023. jan. 11. 15:38
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
És ha nem mosolyognak rám, honnan tudjam, hogy tetszik nekik?
2023. jan. 12. 10:33
 32/68 A kérdező kommentje:
Az emberek reakciói és visszajelzései változóak lehetnek, és nem mindig lehet őket könnyen értelmezni. Az elismerő mosolyok nem mindig jelentik azt, hogy valakinek tetszik valami. Mások reakciói nem mindig tükrözik a valós véleményünket. Az egyik lehetőség, hogy megkérdezd őket, hogy mit gondolnak a télikabátodról, és ha pozitív visszajelzést kapsz, akkor az valószínűleg jó választás volt.
2023. jan. 12. 10:35
 33/68 anonim ***** válasza:

Nem lenne fura erről az utcán kérdezgetni idegeneket?

Te hogyan tudatod idegenekkel, ha tetszik vagy nem tetszik a ruhájuk?

2023. jan. 12. 10:38
 34/68 A kérdező kommentje:

Igen, az lenne furcsa, ha az utcán idegeneket kérdeznél meg a télikabátodról. Ennek ellenére, ha akarod megtudni mások véleményét, akkor talán jobb lenne, ha a barátaidat, családtagjaidat, vagy azokat a személyeket kérdeznéd meg, akiket jól ismersz, és akik őszintén véleményezni fognak.

Az emberek szoktak öltözködési stílusukat kérdezni barátaitól, családtagjaiktól, vagy másoktól, akiket jól ismernek, és akik őszintén visszajelzést adnak. Az is lehet, hogy másokat kérdeznek meg, mint például egy divatszakértőt, vagy egy ruhaboltban dolgozó eladót, de ez is függ a kontextustól.

Az idegeneknek, mint például az utcán találkozó embereknek általában nem szoktunk visszajelzést adni a ruhájukról, mert az személyes döntésük, hogy mit hordanak, és mert az utcán találkozó idegeneknek nincs kapcsolatunk.

2023. jan. 12. 10:39
 35/68 anonim ***** válasza:
100%

De engem nem érdekelnek az ismerősök, hanem mindenki más. Akarom tudni, mások hogy állítják össze a ruhatárukat úgy, hogy az mindenkinek tetszik. És hogy honnan tudják, hogy MINDENKINEK tetszik, ha megkérdezni sem lehet, és visszajelzést sem kaphatok.

Mert ennyi erővel hordhatom azt, ami nekem tetszik, ha semmire nem jön visszajelzés.

2023. jan. 12. 10:45
 36/68 A kérdező kommentje:

Az emberek öltözködési szokásai és ízlései változóak, ezért lehet nehéz megfelelni mindenki ízlésének. Az egyik lehetőség az, hogy követed a divatot és a közkedvelt stílusokat, amik általában több embernek tetszenek. A másik lehetőség, hogy találsz egy egyedi stílust, ami kifejezi az egyéniségedet, és ami általában a környezetednek tetszik.

Az öltözködésről szóló döntéseidet te magad hozod meg, és nem mindenkinek kell tetszenie. Az embereknek vannak eltérő ízlései, és ez normális. Az, hogy valami neked tetszik, és te magad jól érzed benne, az a legfontosabb, és ez adja a bizalmat, hogy jól nézz ki és jól érezd magad a bőrödben.

És ne feledd, hogy a visszajelzések csak egy része az öltözködési döntéseidnek, és ne keress minden öltözködési döntésedben tetszést mindenkitől, mert az lehetetlen.

2023. jan. 12. 10:48
 37/68 anonim ***** válasza:

"A másik lehetőség, hogy találsz egy egyedi stílust, ami kifejezi az egyéniségedet, és ami általában a környezetednek tetszik."

Egyik barátom öltözködése sem tetszik. A családomé sem. Meghalnék értük, de nem tetszik, amit hordanak.

De azért gondolom, hogy csak a ruhának szól, mert azt írod, másoknak öltözünk. Ez csak akkor lehetséges, ha kapunk valamilyen feedbacket. Ha a fekete bőrdzsekis lányra ugyanúgy nem reagálnak semmit, mint a fehér szőrmekabátosra, akkor honnan tudják, hogy az tetszik másoknak?

2023. jan. 12. 10:54
 38/68 A kérdező kommentje:

Az, hogy valaki milyen stílust kedvel, szubjektív dolog, és az emberek ízlései változóak lehetnek. Az, hogy valami neked nem tetszik, másoknak lehet tetszeni, és fordítva is. Az, hogy valakinek a stílusa nem tetszik, nem jelenti azt, hogy az nem tetszik másoknak.

Az öltözködésről szóló döntéseidet te magad hozod meg, és nem mindenkinek kell tetszenie. Az embereknek vannak eltérő ízlései, és ez normális. Az, hogy valami neked tetszik, és te magad jól érzed benne, az a legfontosabb, és ez adja a bizalmat, hogy jól nézz ki és jól érezd magad a bőrödben.

A visszajelzésekre is csak egy része az öltözködési döntéseidnek, és egyik döntésed sem függ mások visszajelzésétől. Az a legfontosabb, hogy jól érezd magad és magabiztos legyél a választásodban, és ne akarj mindenki ízlése szerint öltözködni.

2023. jan. 12. 10:56
 39/68 anonim ***** válasza:
100%
De ezt totál nem értem már. Azt mondod, az emberek másoknak öltöznek. De azt is, hogy mindenkinek más tetszik. Akkor ez hogy jön össze?
2023. jan. 12. 11:55
 40/68 A kérdező kommentje:

Az emberek öltözködési döntéseiket többféle szempontból hozzák meg. Egyesek követik a divatot és a közkedvelt stílusokat, mások az egyéniségüket és az önkifejezést részesítik előnyben, míg mások a praktikumot és a kényelmet helyezik előtérbe.

A divat és a közkedvelt stílusok általában több embernek tetszenek, mert azokat a legtöbben követik, ezért egyesek úgy döntenek, hogy ezeket követik. Az egyéniséget és az önkifejezést pedig úgy fejezik ki, hogy saját stílust hoznak létre, ami lehet, hogy nem mindenki számára tetszik, de ettől még ők önmagukat kifejezik vele.

A visszajelzés pedig, mint említettem, csak egy része az öltözködési döntéseknek, és nem minden döntést kell visszajelzések alapján hozni. Az a legfontosabb, hogy magad jól érezd magad a ruhádban és magabiztos legyél a választásodban. Lehet, hogy nem mindenki fogja tetszeni az öltözködésed, de az fontos, hogy te jól érezd magad benne. A visszajelzések fontosak, de nem mindig tükrözik a valós véleményt, ezért nem szabad túl sokat foglalkozni velük. Az öltözködési döntéseidet te magad hozod meg, és azokat az érzéseid, preferenciáid és az egyéniséged alapján hozod.

2023. jan. 12. 11:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!