Az emberek nem érzik a hideget? Télen is úgy öltözködnek, mintha tavasz lenne.
Már jó ideje felmerült bennem a kérdés, hogy nagyon sokszor látom, hogy fiatalok, de felnőttek is nagyon lazán vannak öltözve, mintha nem is tél lenne. Nem csak idén, már pár éve. Komolyan felmerült bennem, hogy lehet csak én vagyok ilyen fázós, hogy harisnyát meg akár két pulóvert is hordok, és valójában az emberek nagy része nem fázik. Nyilván a divat is olyan, hogy télen nehéz divatosan öltözködni, de gondolom, ha fáznának, akkor nem érdekelné őket a divat.
Szóval a kérdés lényege, hogy szerintetek Mo-n (Bp.) valójában nincs is olyan hideg, és manapság már simán lehet tavaszi-őszi cuccokban járni télen is?
Ezen a télen még nem volt olyan időjárás, ami indokolna vastagabb felöltözést.
Amúgy meg az emberek nem egyformák. Én elvagyok egy pólóban meg egy vékony kabátban, míg a barátom nagykabátvan, aláöltözve, sapkával és sállal fázik.
Én ezt megfordítanám.
Amikor 15-18 fok van, akkor miért sétálgatnak nagykabátban és sapkában az emberek? Rengeteg ilyen van.
Köszi a válaszokat! ment mindenkinek a zöld:)
Azt hiszem, én vagyok akkor inkább fázósabb alkat. Egyébként nem csak a mostani enyhébb időre gondoltam, hanem úgy alapvetően egy átlagos téli időjárásra. Nálam pl. 5-6 fok alatt már bőven hidegnek számít, valaki meg akkor is könnyeden van öltözve, például ilyen bokakilógós nadrágba, vagy lányok akár szoknyába.
Igen, valóban van a dolognak egy másik oldala, tavasszal szokott az lenni, hogy valaki pólóban, valaki meg nagykabátban jár. Mivel a nagykabátosok táborát erősítem, a magam részéről azt tudom mondani, hogy nagyon félek a megfázástól, mert nálam mindig sokkal nehezebben megy le, ezért még 7-8 foknál is alap a sapka sál.
Amúgy mázlista, aki bírja a hideget. Sokkal szebben tud öltözködni, meg kényelmesebb is.
Mondjuk városban kár is beöltözni, a többség beül az autóba, felszáll a buszra/egyéb, leszáll, pár percet kint van és megy is be a melegre.
Aki egész nap kint dolgozik, az meg általában be van öltözve rendesen. Sportolás, túra közben pl. nem fázol.
Ha kint sétálsz a tanyavilágban fél órát, majd vársz a csatlakozásra is 20 percet, megint más. Ha a kutyával kint vagy 2 órát, az is. Ott jobban érdemes felöltözni.
De én munkába menet inkább vállalom azt az 5 perc fázást, minthogy utána egész nap rám rohadjon az egész. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!