Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Az emberek miért ilyen naívak,...

Az emberek miért ilyen naívak, honnan jött ez, hogy az emberek magukért öltözködnek?

Figyelt kérdés

Nézegettem a régi kérdéseket és olvastam még az egyik kérdés alatt, ahol többen is azt állították, hogy azért öltözködnek az emberek, hogy maguknak tetszenek, nem pedig mások kedvére.

Ez téves elgondolás mitől alakult ki?

2 féle ember létezik, az egyik aki tényleg nem másokért, hanem magáért öltözködik, azt veszi fel ami van, egyáltalán nem tőrődik azzal, hogy hogy néz ki. Ilyen voltam én is 7-10 évesen, felvettem valamit aztán kész. Tehát léteznek ilyen emberek, akiket nem érdekel, hogy néznek ki, általában ők nem mások miatt öltözködnek, hanem csak random felvesznek valamit. Ezek az emberek nem is szoktak stílusosak lenni, néhány esetben elég gáz is szokott lenni. Nem azt mondom, hogy annyira rosszul néznek ki, viszont jól sem.

A másik típus pedig az aki másokért öltözködik. A legszebb ruhákat veszi fel, jól akar kinézni. Azt akarja, hogy mások jó véleménnyel legyenek róla, vonzónak tűnjön. Végig gondolja alaposan, hogy mit vesz fel, nem csak úgy random felhúz egy ruhát. Ezek az emberek törődnek mások véleményével, stílusosan és jól öltözködnek általában, nagyrészben jól szoktak kinézni.

Illetve van még egy típus, igaz csak 2db-ot említettem, ez a kettő közötti állapot. Az ilyeneknek fogalma sincs a divatos öltözködésről, viszont nem csak random vesznek fel ruhákat. Általában az ebbe a csoportba tartozóak viselete nem néz ki vonzónak.

Tehát a kérdés, hogy honnan ered ez az egész "magamért öltözök", mások nem érdekelnek? Amikor ez nem így van, ha pedig így akkor vagy olyan az illető, hogy random vesz fel ruhákat amit talál a szekrényben, vagy pedig a végén említett 3. csoporthoz tartozik. Viszont aki ebben a 2 csoportban van, az minden csak jól nem néz ki. Egy szóval "átlagos" így jellemzném az ilyeneket.

Az magyarázatom mellett pedig még egy érv, hogy szerintem az emberek azért öltözködnek, hogy "másoknak tetszenek".

Ha visszamegyünk az időben és megnézzük a kúltúrákat, akkor mindenhol találunk ilyet, pl. az ázsiai országokban olyan ruhákat hordtak amivel eltorzították a testet, hogy direkt jobban nézzenek ki. Pl.: nyak köré tekertek fémből készült rugó szerű cuccot, hogy vékonyabb legyen a nyakuk, derékkal hasonlót csináltak, hogy minél vékonyabbnak tűnjön. Illetve ha jól tudom kínában az volt, hogy a minél kisebb cipő számított vonzónak, így annyira összefáslízták/tekerték a lábukat, hogy kisebb legyen, ezáltal kisebb cipőbe beletudták tenni a lábukat.

De akár a mostani időkben létező magassarkú is ugyan ilyen, szépnek szép, de kényelmesnek biztos nem az.

Ezen állítások alapján, honnan jött ez az egész "magamért öltözködök" kijelentés, amikor nem igaz? Ha pedig ez a helyzet, akkor ahogy kinéz az emberkénk az nem vonzó, inkább átlagos.

2023. jan. 11. 15:38
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
91%

És az mindenkinek tetszik?

Tudsz egy ilyet mondani?

Pl milyen télikabát tetszik mindenkinek?

2023. jan. 12. 09:42
 22/68 A kérdező kommentje:
Ha így öltözöl valószínűleg sokaknak tetszeni fogsz: [link]
2023. jan. 12. 09:45
 23/68 anonim ***** válasza:
100%

Nő vagyok, de nekem amit linkeltél, nem tetszik férfin.

Nem sokaknak akarok tetszeni, hanem mindenkinek. Hogy csináljam?

2023. jan. 12. 09:48
 24/68 A kérdező kommentje:
Vannak róla jó videók youtuben azt érdemes nézned. Az többet számít mint egy ember véleménnye, főleg ha olyat nézel amin több millió like, feliratkozó van.
2023. jan. 12. 09:50
 25/68 anonim ***** válasza:
100%
De ha olyat akarok, ami mindenkinek tetszik, az neked is tetszik, tehát pont annyit ér a véleményed, mint millióké. Plusz nem kell unalmas picsa videokat bámulnom.
2023. jan. 12. 09:52
 26/68 A kérdező kommentje:
Az emberek öltözködési szokásai sokfélék lehetnek, és többféle motívum is vezérheti őket. Az egyik lehetséges ok, hogy az emberek öltözködnek maguknak tetszeni, hogy jól érezzék magukat a bőrükben. Mások számára pedig fontos lehet, hogy jól nézzenek ki mások szemében, és hogy pozitív visszajelzéseket kapjanak. Az öltözködésnek szociális szerepe is van, ami azt jelenti, hogy az emberek öltözködési döntéseiket az adott társadalmi kontextus alapján hozzák meg. Ezen kívül, az emberek öltözködési szokásai változhatnak az életkor, a kultúra, az anyagi helyzet és más tényezők függvényében.
2023. jan. 12. 09:56
 27/68 anonim ***** válasza:
100%
Ez érdekes, de nem válaszolja meg, milyen télikabát tetszene mindenkinek.
2023. jan. 12. 10:05
 28/68 A kérdező kommentje:
Nem lehet mindenki ízlésének megfelelő télikabátot ajánlani, mert az emberek különböző stílust kedvelnek, más-más funkciókra van szükségük és más-más anyagi helyzetben vannak. Egy nagyon általános ajánlás lehetne a multifunkcionális, meleg, vízálló, szélvédő és jól szellőző télikabát, ami lehetővé teszi, hogy az emberek a hideg és a szeles időjárás ellen is védekezzenek, és ami többféle alkalomhoz illeszthető.
2023. jan. 12. 10:17
 29/68 anonim ***** válasza:
100%
De én nem kedvelek semmilyen stílust, én azt akarom, hogy minden szembejövő elismerően mosolyogjon a kabátomra.
2023. jan. 12. 10:27
 30/68 A kérdező kommentje:
Az elismerő mosolyok számának maximálása érdekében, egy klasszikus, elegáns és minőségi télikabátot javasolnék, ami a legtöbb ember ízlését elnyeri. Például egy fekete, vagy sötétkék színű, nagyon meleg és vízálló dús anyagból készült kabát, ami körkörös cipzárral záródik, és ami a hosszát tekintve a térd alá ér. Egy ilyen kabát elegáns, de mégis praktikus viselet, és a legtöbb szituációban megfelelő.
2023. jan. 12. 10:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!