Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Kotelezo-e meg mindig az...

Kotelezo-e meg mindig az iskolai tornadressz? velemenyek?

Figyelt kérdés
az en idomben a kiralykek lycra tornadressz volt kotelezo!szerettem hordani!-(39e lany)

2020. aug. 7. 09:39
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

Igen nálunk is ugyanez,amit leírtok: A lányok hetedik-nyolcadik körül már felvehettek egy fehér pólót a dresszre.

Nekünk fiúknak maradt az ujjatlan, fehér atlétatrikó és a feljebb leírt rövidnadrágok.Ahogy emlékszem az előírás tornanadrág volt és akkor tornanadrág néven ezeket a nagyon rövid gatyákat árulták.Tehát előírás is volt,de akkor sportnadrágnak ez volt kapható.Az akkor beérkező bermudákat nem tesi célra árulták.

Én is a 90-es években voltam általános sulis és ez volt a viselet.

2020. nov. 22. 15:47
 32/49 anonim ***** válasza:
Régen kb 2005 ig kellett abba az iskolába ahova én jártam, akkor még a 8. os lányok is dresszben tesiztek. Meg én jártam olyan Budapesti gimibe ahol kötelező volt még valamikor 2010 környékén is a tornadressz a lányoknak és ezt a tanár komolyan is vetette velünk, csak dressz volt az elfogadott viselet. Eléggé maradi felfogása volt, de szerencsére a fiúktól külön tesiztünk így annyira nem zavart, de volt amikor folyosóra ki kellett menni valamiért, valakit elküldött a tanár valamiért akkor kénytelen volt egy szál dresszbe elmenni, a fiúk legnagyobb örömére... Egyszer én is voltam ilyen helyzetbe, és baromi kellemetlenül éreztem magam.
2020. nov. 23. 10:16
 33/49 A kérdező kommentje:
lattam ma egy iskolaban hogy a lanyokon egyforma piros torndressz volt
2020. nov. 23. 20:28
 34/49 anonim ***** válasza:
Nálunk, Szolnokon pontosan megszabta az iskola, hogy milyen legyen a viselet tornaórán. Egészen 18 éves korig a lányoknak tornadresszben kellett lenniük, a fiúknak meg egy egyszerű rövid gatyában és fehér trikóban. Ált.isk. korunkban még a színét is meghatározták. A lányok ugyan mindig szidják a tornadresszt, hogy túl keveset takart, meg ilyesmi, de mindent egybevetve tekintélyesebb viselet volt, mint egy klottgatya + trikó. Óvodában a fiúk is tornadresszben tornáztak.
2020. dec. 9. 22:57
 35/49 anonim ***** válasza:
78%
Privát véleményem, hogy iskolai testnevelés órán igenis a fiúknak is tornadresszben kelljen tornázniuk. Nem hétvégi piknikre mennek, amihez jó a rövid gatya, meg a trikó. Ahogy az ünnepségekre is felöltöztünk, úgy az egyik legfontosabb órára, a testnevelésre is kellő méltósággal kell beöltözni. Az angolban lehet olvasni róla, hogy a tornadressz, angolul "leotard" honnan kapta a nevét.
2020. dec. 9. 23:11
 36/49 anonim ***** válasza:
81%

34-es. Te mettől meddig jártál suliba? Manapság már elég ritka,hogy középiskolában is kérik a tornadresszt illetve az atlétát,bár biztosan előfordul.Korábban így volt a legtöbb helyen.

Igen,igazad van,hogy a lányok mindig a dresszt szidják,de tulajdonképpen sokkal többet takart így is,mint a fiúknak az atlétatrikó.

2020. dec. 10. 16:44
 37/49 anonim ***** válasza:
1980-88-ig jártam ált. iskolába, majd utána gimnáziumba.
2020. dec. 10. 19:38
 38/49 anonim ***** válasza:
34-es. Fiú vagy vagy lány? A lányoknak melyik fajta tornadresszt kellett hordani? A fiúknál trikón az ujjatlan atlétát érted ugye? Az kellett nekik még gimiben is? Egyébként volt valamilyen reakció,akár lányoktól akár fiúktól erre a tesicuccra? Téma volt ez akkoriban,vagy teljesen mindegy volt mindenkinek? Zavart valakit esetleg?
2020. dec. 12. 17:31
 39/49 A kérdező kommentje:

pizsamanak ma is hasznalok pamut-lycra tornaruhat!-(most eppen egy lycra hosszu ujju kiralykeket)-

napokzben is szivesen felveszem meg kerekparozni is egy poloval!

39L

2020. dec. 13. 03:02
 40/49 anonim ***** válasza:
Óvodában még mindenki rövid ujjú tornadresszben tornázott. Én nem nagyon szerettem volna váltani, de nekünk, fiúknak, ált. iskolában már csak egy klott gatyát + trikót kellett felvennünk tesire, ami kb. olyan volt, mintha csak pecázni mentünk volna le a folyóhoz. (Égés.) A lányok viszont továbbra is a testnevelés óra méltóságát megadó szépen tervezett tornadresszt hordhatták.
2020. dec. 16. 22:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!