Kotelezo-e meg mindig az iskolai tornadressz? velemenyek?
Igen nálunk is ugyanez,amit leírtok: A lányok hetedik-nyolcadik körül már felvehettek egy fehér pólót a dresszre.
Nekünk fiúknak maradt az ujjatlan, fehér atlétatrikó és a feljebb leírt rövidnadrágok.Ahogy emlékszem az előírás tornanadrág volt és akkor tornanadrág néven ezeket a nagyon rövid gatyákat árulták.Tehát előírás is volt,de akkor sportnadrágnak ez volt kapható.Az akkor beérkező bermudákat nem tesi célra árulták.
Én is a 90-es években voltam általános sulis és ez volt a viselet.
2020. nov. 22. 15:47
Régen kb 2005 ig kellett abba az iskolába ahova én jártam, akkor még a 8. os lányok is dresszben tesiztek. Meg én jártam olyan Budapesti gimibe ahol kötelező volt még valamikor 2010 környékén is a tornadressz a lányoknak és ezt a tanár komolyan is vetette velünk, csak dressz volt az elfogadott viselet. Eléggé maradi felfogása volt, de szerencsére a fiúktól külön tesiztünk így annyira nem zavart, de volt amikor folyosóra ki kellett menni valamiért, valakit elküldött a tanár valamiért akkor kénytelen volt egy szál dresszbe elmenni, a fiúk legnagyobb örömére... Egyszer én is voltam ilyen helyzetbe, és baromi kellemetlenül éreztem magam.
2020. nov. 23. 10:16
33/49 A kérdező kommentje:
lattam ma egy iskolaban hogy a lanyokon egyforma piros torndressz volt
Nálunk, Szolnokon pontosan megszabta az iskola, hogy milyen legyen a viselet tornaórán. Egészen 18 éves korig a lányoknak tornadresszben kellett lenniük, a fiúknak meg egy egyszerű rövid gatyában és fehér trikóban. Ált.isk. korunkban még a színét is meghatározták. A lányok ugyan mindig szidják a tornadresszt, hogy túl keveset takart, meg ilyesmi, de mindent egybevetve tekintélyesebb viselet volt, mint egy klottgatya + trikó. Óvodában a fiúk is tornadresszben tornáztak.
2020. dec. 9. 22:57
Privát véleményem, hogy iskolai testnevelés órán igenis a fiúknak is tornadresszben kelljen tornázniuk. Nem hétvégi piknikre mennek, amihez jó a rövid gatya, meg a trikó. Ahogy az ünnepségekre is felöltöztünk, úgy az egyik legfontosabb órára, a testnevelésre is kellő méltósággal kell beöltözni. Az angolban lehet olvasni róla, hogy a tornadressz, angolul "leotard" honnan kapta a nevét.
2020. dec. 9. 23:11
34-es. Te mettől meddig jártál suliba? Manapság már elég ritka,hogy középiskolában is kérik a tornadresszt illetve az atlétát,bár biztosan előfordul.Korábban így volt a legtöbb helyen.
Igen,igazad van,hogy a lányok mindig a dresszt szidják,de tulajdonképpen sokkal többet takart így is,mint a fiúknak az atlétatrikó.
2020. dec. 10. 16:44
1980-88-ig jártam ált. iskolába, majd utána gimnáziumba.
2020. dec. 10. 19:38
34-es. Fiú vagy vagy lány? A lányoknak melyik fajta tornadresszt kellett hordani? A fiúknál trikón az ujjatlan atlétát érted ugye? Az kellett nekik még gimiben is? Egyébként volt valamilyen reakció,akár lányoktól akár fiúktól erre a tesicuccra? Téma volt ez akkoriban,vagy teljesen mindegy volt mindenkinek? Zavart valakit esetleg?
2020. dec. 12. 17:31
39/49 A kérdező kommentje:
pizsamanak ma is hasznalok pamut-lycra tornaruhat!-(most eppen egy lycra hosszu ujju kiralykeket)-
napokzben is szivesen felveszem meg kerekparozni is egy poloval!
39L
Óvodában még mindenki rövid ujjú tornadresszben tornázott. Én nem nagyon szerettem volna váltani, de nekünk, fiúknak, ált. iskolában már csak egy klott gatyát + trikót kellett felvennünk tesire, ami kb. olyan volt, mintha csak pecázni mentünk volna le a folyóhoz. (Égés.) A lányok viszont továbbra is a testnevelés óra méltóságát megadó szépen tervezett tornadresszt hordhatták.
2020. dec. 16. 22:49
Kapcsolódó kérdések: