Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Anyám nem engedi hogy magassar...

Anyám nem engedi hogy magassarkút hordjak. Mivel vegyem rá?

Figyelt kérdés
14L vagyok. Teljesen oda vagyok a magassarkú cipőkért. Apu mesélte hogy már 5 éves koromban is nagyon divat és tűsarkú mániás voltam. Pár évvel később már otthon gyakoroltam anyám magassarkúiban. Most már gimibe megyek és szerintem nyugodtan felvehetném hétköznap is a suliba vagy bárhova. Anya persze hallani sem akar róla. Azt mondja még gyerek vagyok majd 5 év múlva hordhatok csak. Szerintem már nem vagyok gyerek sőt én szerintem soha nem is voltam olyan gyerek mint a többi. Mindig is jobban érdekeltek a ruhák meg a sminkek mint a babák meg plüssállatok. Soha nem fogócskáztam, inkább terveztem valami csini rucit. Amúgy divattervezőnek készülök. De anyát még ezek sem hatják meg. Pedig tudja mennyire fontos ez nekem. Nem tudom mit tudnék csinálni. Már hónapok óta könyörgök. :S PLS segítsetek.
2010. júl. 29. 22:44
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
18%

jééézusom. totál betegek vagytok!

én is annyi idős vagyok mint te, van egy 12cm-es magassarkúm, ballagásra, évzáróra vettem fel, de ha nyaralásra vinni akartam volna, megengedte volna anyu.

van egy kisebb, 5-6 cmes, azt gyakrabban hordom hétköznap is.

Jönnek itt a dumával, h. nem egészséges, stb. Bezzeg ők is felveszik, biztos vagyok benne. Ők is akarták ennyi idősen. biztosra veszem. Csak itt játsszák, hogy ők már nagyok, pusztán a korkülönbséget szeretnék éreztetni. Ezzel mutatják, hogy éretlenek.

Egyébként meg egy kisebb sarok még egészséges is, persze nem állandóan. Beszélj anyukáddal, h. kezdésnek vmi telitalpú cipőt vegyetek és azt se hordod mindig! (ajánlom, hogy csak párszor, mondjuk hetente egyszer. mindennapos viseletként nem túl kényelmes és úgy már nem is egészséges!)

És még hozzáfűzném, h. egy magassarok miatt nem fogják letámadni a pedofilok, és nemis erőszakolják meg -.-"

akkor minden magassarkú cipőt hordó nőt/lányt megerőszakolnak? kétlem.

2010. júl. 30. 10:02
 12/39 anonim ***** válasza:
91%

Nekem a hugom volt tűsarkú mániás, mindenhova azt hordott.

Most a műtéten gondolkodunk, mert 28 éves, és olyan durva bütyök van a lábán, hogy alig tud járni (a hetvennégy éves anyósomnak van hasonló.)

Nézd meg a neten Victoria Beckham lábát, biztos van róla kép, az övé is olyan "szép" és iszonyúan fájdalmas ráadásul.

Ugyanakkor a hugom csak akkor kezdett ilyeneket hordani, miután saját keresete volt, vagyis érettségi után..

egyébként sincs még kialakulva rendesen a normál testfelépítés 14 évesen. Lehet akármi a fejedben (nem vagy hülye, látszik a szövegből, hirtelenjében nem láttam helyesírási hibát) a tested még nem tart ott.

Én eladó vagyok, nap mint nap látok tiniket, és úgy áll rajtuk a magassarkú, egyfajta birodalmi lépegetőként mozognak benne, esetlenül.

Az unokahúgom 13 éves, és bár érdekli az öltözködés, érdekesen festene tűsarkúban (kb.180 centi magas...)

Úgyhogy várni kellene amíg megállapodnak a testarányok, addig meg tervezz ruhákat:)

Egyébként az ortopédiai hátrányokat meg a birodalmi lépegető-járást leszámítva anyukád valószínűleg azért nem akarja neked a tűsarkút, mert egy ilyen fiatal lány a külvilág felé azt kommunikálja a feltűnő ruházkodással, hogy "másra is érett vagyok".

Azt meg nem hinném, hogy jól viselnéd ha vadidegen kretének beszólnak az utcán, mert nagyon szemetek tudnak lenni.

2010. júl. 30. 10:08
 13/39 A kérdező kommentje:
Na végre normális, értelmes lények! ^^ Amúgy már egy csomót vettem sunyiban. A lábam már úgysem lesz nagyobb. Mindegyiknek 8centis a sarka. Többre már nincs pénzem úgyhogy a kisebb sarok ejtve van. Am meg a hét minden napján 24 órában szeretném hordani. Csak azokhoz a ruhákhoz amihez menne. A többihez már vannak tornacsukáim. :) Tudom hogy ha sokat hordom akkor tönkreteszi a lábat, gerincet. Victoria B. nagyon durva és magas cipőket hord. Nem csoda hogy úgy néz ki a lába, ahogy + ő állandóan abban van.
2010. júl. 30. 10:18
 14/39 anonim ***** válasza:
63%

Előttem szólónak teljesen igaza van! Ha mindig lapos sarkú cipőben járkálsz az sem egészséges. Jó nem azt mondom, hogy mindennap 15 centis sarkúban játszd az eszed, de azért ne mondják már, hogy egy 14 éves nem vehet fel magassarkút!

Nekem ilyenem van:

[link]

Nincs nagy sarka, meg eleve telitalpú, és nem is hordom mindig ezt, csak mondjuk hetente 2-szer, akkor sem egész nap!

Ezt meg olvasd el és ajánlom mindenki figyelmébe:

[link]

2010. júl. 30. 10:18
 15/39 anonim ***** válasza:
77%

A hozzászólásaidból lesüt,hogy mennyire gyerek vagy még,ne akarj nagylánynak tűnni.Különben is 14 éves vagy,könyörgöm,ha most magassarkút akarsz,mi lesz később?Bőven elég lenne ünnepeken,vagy alkalmakkor hordani,teljesen tönkre teszed vele a lábad.

Először magassarkú,aztán tangabugyi,haspóló,a végén meg egy ribi lesz belőled,és ne csodálkozz majd,ha minden pasi utánad csorgatja a nyálát.Lehet,hogy most azt hiszed,hogy ez milyen jó,meg menő,de nagyot tévedsz kislány.

És mi nem vagyunk maradiak,az teljesen mást jelent,de úgy látom,hogy ezzel se vagy tisztába.

19/L

2010. júl. 30. 11:07
 16/39 A kérdező kommentje:
És megint csak LOL. ^^ Szóval nem tudom mit jelent a maradi...na BUMMM! Én legalább tudok olvasni veletek ellentétben akik nem képesek a kérdésemre válaszolni. Amúgy meg nem hiszem hogy ismertek engem, szóval nem kéne feleslegesen koptatni a kezeteket. Úgyis csak röhögök rajtuk.
2010. júl. 30. 11:27
 17/39 anonim ***** válasza:
76%

Hűűha, milyen maradiak lehetnek itt az idősebb lányok... Inkább a te kis 14 éves korosztályod ferdült el nagyon rossz irányba... csak hogy tudd egy nő nem a magassarkútól lesz igazán nő, vehetsz fel te bármilyen cipőt egy kis nevetséges csitri leszel...

Könyörögj csak tovább anyucinak, tudod csak a kis gyerekek szoktak könyörögni! ;)

Egyébként örülök, hogy még vannak normális szülők és nem ugrálnak egy kislány hisztije után.

Amúgy igen, egy 3-4 cm-es sarok az egészséges, de nekem ne akarjátok bemagyarázni, hogy a 10 cm-es sarok egészségesebb a laposnál...

20/L

2010. júl. 30. 11:29
 18/39 anonim ***** válasza:
40%
Látom, a tinikor vége felé, 19-20 évesen itt már hatalmas élettapasztalattal rendelkező válaszadók vannak.:) Nem is lenne vele gond, ha nem attól akarnátok érettebbnek tűnni, hogy a fiatalabbat ilyen gyerekes módon oltjátok... :)
2010. júl. 30. 11:34
 19/39 A kérdező kommentje:
Utolsónál a pont. Amúgy meg nem értem hogy miért nem haladnak egyesek a korral. "A világ változik és az emberek is változnak vele együtt." (fashion style) Igazodni kéne a mostani tempóhoz. -.-
2010. júl. 30. 12:32
 20/39 anonim ***** válasza:
37%

Én nem győzködném ha már megvetted a cipőket akkor én a te helyedbe felvenném és elmennék benne suliba csak nem veszi le a lábadról :) talán akkor látni fogja hogy neked ez tetszik és te ebbe érzed jól magad talán megbékél majd vele!

A saját véleményem meg az hogy én nem vettem fel 14 évesen magas sarkút mert baromira egészségtelen sőt szerintem vicces amikor kis lányok nagy lányoknak akarnak látszani viszont ha neked ez jön be akkor hajrá! Plusz undorító és visszataszító a bütykös láb és a pasik véleménye is ez! :) Majd felnősz és rájössz!

20/L

2010. júl. 30. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!