Hogyan legyek nőies?
18 éves lány vagyok, van két bátyám meg egy öcsém. Apám nevelt minket kicsi korunktól, mert anyám lelépett az új pasijával. Már általános iskolában is csúfoltak a lányok, hogy fiúsan viselkedem, ezért aztán nem is voltak soha olyan igazi barátaim, inkább a fiúkkal lógtam. Viszont így teljesen lemaradtam minden ilyen lányos témában, egyszerűen semmit nem tudok a divatról meg hasonlókról.
A sminkkel is ugyanez a helyzet, nem tudom, hogy kell sminkelni, ilyen videókból próbáltam, de nem igazán sikerült, így fel is adtam. Most vagyok végzős középsuliban, már a tablófotózáskor is hülyének nézett a többi lány, hogy nincs rajtam smink, de egyszerűen nem tudom, hogy csináljam, mit és mennyit. Holnapután ballagás, nem akarom, hogy megint kinézzenek emiatt maguk közül.
Nem tudom, hogy kéne nőiesnek lennem, nagyon alap dolgok hiányoznak. Nem megy ez a pletykálkodós semmiről csevegés, nem tudok sminkelni, magassarkúban járni, sosem voltam kozmetikusnál, sosem volt műkörmöm, nem tudom, mi a divat, pasim sem volt még, nincs akivel erről beszéljek...
Félek, hogy szeptembertől ha egyetemre megyek, még jobban gáznak tart majd az összes lány. De közben meg sokszor hülyeségnek tartom az ilyen "lányos" időtöltéseket, mint a pletykálkodás, mások kibeszélése meg hasonlók. Meg a sminkelést sem értem igazából, szerintem csak idő és pénzpazarlás. Nem tudom, mi a baj velem, lehet, hogy sosem lesz belőlem igazi nő?
18/L

Először is szabadulj meg a "nőies nőkkel" kapcsolatos ellenérzéseidtől, előítéleteidtől. Ha szerinted a pletykálástól, semmitmondó beszélgetésektől, műkörömtől meg a pénzszórástól lesz valaki igazi nő, akkor a fejedben van nagy baj.
Aztán nézz mélyen magadba. Szeretnél sminkelni? Szeretnél máshogy öltözködni, máshogy kinézni mint ahogy most? Ha belenézel a tükörbe tetszel magadnak?
Ha szeretnél változtatni, azért tegyél, de ne azért hogy az általad látványosan lenézett évfolyamtársaid elfogadjanak, hanem hogy te boldog legyél. Ha vágysz erre, menj el kozmetikushoz, menj el sminkeshez, nézegess divatmagazinokat, divatblogokat, menj el vásárolni. Nem csak a fodros-virágos-rózsaszín nőiesség létezik, találd meg azt amiben te jól érzed magad. És ha kipróbáltad, még mindig mondhatod, csak most már okosabban, hogy ez nem a te világod.
Ha boldog vagy azzal ahogy jelenleg kinézel, akkor meg felejtsd el az évfolyamtársaidat, még pár hét és soha többet nem látod őket, az egyetemen meg keress olyan társaságot akivel jól érzed magad. Nem tudom milyen szakra mész, de kizártnak tartom hogy csak cicababák lennének.

Nem attól leszel nőies, ha pletykálsz, és nagy műkörmöd van.
De értem, mire gondolsz.
Az, hogy magas vagy, nem lehet akadály, ki mondta, hogy csak az lehet nőies, aki átlagos magassággal rendelkezik? Én meg alacsony vagyok és kövér is, de nem érdekel, hogy mások mit gondolnak.
Mivel te magas vagy, biztosan jól állnának neked a szoknyák. Hétköznapra nem sok hasonló korú lány hord magassarkút, de eseményekkor nyugodtan felveheted. Nem kell a legmagasabbat megvenned, vannak nagyon szép kisebb sarkú cipők, vannak telitalpú cipők is, és mostanság nagy divat a tömbsarok is, ilyen sarkú csizmákat is nyugodtan kipróbálhatsz, ha van egy kis platformos részük, könnyebb bennük járni😊
A lényeg annyi, hogy gyakorolj a szobádban, vagy otthon, járkálj benne, és megszokod.
Sminkelned sem muszáj szerintem. Egy alapozó - ha jól megválasztod a színt - felkenése nem nagy művészet, ezt fixálod egy kis púderral, esetleg egy kis bronzosító/pirosító, egy szempillaspirál, egy szolidabb rúzs bőven elég, de ha te nem érzed jól magad benne, akkor ne sminkelj. Elárulok valamit: szemsminkeket én se tudok profi módon készíteni, ìgy ha eseményre megyek, én is sminkeshez járok.
A körmödet simán kilakkozhatod, nem kell műköröm sem, de csináltathatsz azt is, ha szeretnél.
Összességében nem ezektől leszel nőies, hanem a viselkedés adja a nőiesség nagy részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!