Sziasztok! Igaz még csak 13 éves vagyok de nagyon szeretem festeni a körmöm. Egy ideje azt veszem észre hogy folyamatosan betörik letörik beszakad stb. Rendszeresen ápolt vágott körmökről van szó. Illetve mintha az utóbbi időben picit sárgábbak is lennének. Mit tehetnék ez ellen? Van rá valami megoldás? A válaszokat előre is köszönöm! További szép napot mindenkinek! 😊
Valamelyik körömlakkod nem jó minőségű és tönkreteszi. Egyébként két lakkozás közt javasolt egy pár napig szellőztetni a körmöket, hogy ne menjenek tönkre. Hagyd most lenőni a beteg részeket, egy darabig ne lakkozz.
2017. szept. 27. 21:38
2/13 anonim válasza:
A sárgulást a lakk okozza, elszínezi a körmöt. A sok lemosó száríthatja a körömlemezt. Néha célszerű olajozni, attól újra rugalmas lesz. Szellőztetni nem kell, a köröm elhalt szaru, a halottak meg nem szellőznek.
2017. szept. 27. 21:51
3/13 anonim válasza:
A sárgulást gomba is okozhatja és ez magyarázhatja azt is hogy könnyebben beszakad
Irány az orvos
2017. szept. 27. 22:24
4/13 anonim válasza:
Dehogy gomba...
2017. szept. 28. 07:02
5/13 anonim válasza:
Te már csak tudod látatlanban hisz orvos vagy igaz ??
Töredezett sárga körmök a gomba egyértelmű jelei, mitől vagy olyan biztos benne hogy nem az ?
Ráadásul a műkörmösöknek nem véletlenül kell kéz fertőtlenítőt használniuk lakkozás, géllakkozás vagy műkörömépítés előtt.
Amit nyilvánvalóan a kérdező nem tett meg.
2017. szept. 28. 11:10
6/13 anonim válasza:
Nem orvos vagyok, hanem műkörmös...körömlakktól senki nem lett még gombás, viszont a folyamatos lakkozás sárgítja, a lemosó meg szárítja a körömlemezt, ami így könnyebben törik. Ha egy kicsit is értenél hozzá, azt is tudnád, hogy kézen kb ezerből egy esetben alakul ki gombás fertőzés, és annak sokkal több tünete van, mint egy kis sárgulás.
2017. szept. 28. 13:52
7/13 anonim válasza:
Én is műkörmös vagyok csak én megtanultam diagnosztizálni is.
Ezen kívül a gombás fertőzés rendkívül gyakori, csak az ilyen szakértelem nélküli emberek mint te nem képesek felfedezni az egyértelmű jeleket.
A lényeg viszont hogy te látatlanban is megmondod 100-ra hogy nem gomba, erre még egy egyetemet végzett orvos sem lenne képes.
De te igazán jól illesz a mai szakértelem nélküli társadalomba akik szaktudás nélkül megmondják hogy mi van.
Gratulálok.
2017. szept. 28. 14:15
8/13 anonim válasza:
Nem gombás fertőzés!!!!! a körmöd a körömlakktól sárgult be, mert gondolom színes lakkot használsz. Vegyél átlátszó körömlakkot, és először azzal kend le a körmeidet, majd utána színessel, ha megszáradt. Nem lesz sárga, és beszakadni sem fog. Nekem ez bevált. (:
2017. szept. 28. 14:50
9/13 anonim válasza:
Körmös létedre egy lakktól sárguló körömre rögtön gombát kiáltani elég ciki...nem gondolod? Nem ártana visszaülni a padba és TÉNYLEG megtanulni diagnosztizálni...
2017. szept. 28. 15:23
10/13 anonim válasza:
Abból nem lehet baj ha megnézeti egy dokival.
De abból igen ha gomba és elhanyagolja vagy rá lakkoz és elfedi a bajt.
A gomba szereti a sötét nyirkos helyeket, ez alapján a fejedben is jól érezné magát, de maradjunk a körmöknél.
Nem a körömlakkozás miatt lesz valakinek gombás a körme -mint ahogy azt korábban is állítottad- hanem a fertőtlenítés hiánya miatt.
De ha valaki ilyen elképesztően buta mint amilyen te vagy akkor nem csodálom hogy nem érted.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!