Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Van pár kamaszlány ismerősöm,...

Van pár kamaszlány ismerősöm, de elég bágyadtak, kissé dagadtak, nincs energia igazán a szemükben, hangjukban, ha van már kötelező napi tesióra mitől ilyenek?

Figyelt kérdés
Ha kötelező napi tesióra van akkor egyáltalán hogyhogy dagadtak? Meg ha a mozgást boldogsághormont endorfint termel akkor miért nem vidámabbak, energikusabbak?
2014. dec. 23. 16:28
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Tehát akkor túl lazák a tesiórák... és ha olyan előírás lenne, hogy mondjuk tesiórán kötelező 20-30 perc futás, az szerintetek megoldás lenne?
2014. dec. 25. 12:39
 12/27 anonim ***** válasza:

Futas,erősites,jatek. Ennyi kene az órakra.

Aki sportol annak meg felmentes,akkor jarjon amikor akar.

2014. dec. 25. 12:47
 13/27 anonim ***** válasza:
Nem lenne jó a 20-30 perc futás, mert 45 perc az óra össz-vissz, és még óra végén vissza kell pakolni a tornaszereket, valamikor készülni kell a cooper mérésre, stb...
2014. dec. 25. 18:47
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hol mennyire veszik ezt komolyan, de nálam pl. a gimiben a tesi rendszerint "lyukasóra" volt, mert a tanár ránk bízta, hogy kinek van kedve mozogni, kinek nincs. Meg amúgy is az napi max. 45 perc, mínusz 2 átöltözés, így inkább 35. A legtöbb iskolában nincs is hely erre, mert szép és jó, hogy valakik kitalálták ezt a napi tesit, de mégis hol? Télen csak nem lehet az udvarra menni. Szóval nálunk az óra fele mindig a melyik osztályé épp a terem? balhéval ment el. A boldogságról meg annyit, hogy igen, ha saját örömére mozog az ember. De tesis a gyertya meg a kötélmászás talán nem a legjobb endorfintermelők. Pláne ha veszünk egy ügyetlen, esetleg dagi tinédzsert, tele komplexusokkal, ő egész órán azon stresszelhet, hogy milyen béna. Sok kamasz számára a tesi óra inkább egy nyilvános megaláztatás, mintsem szórakozás.
2014. dec. 25. 22:52
 15/27 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, még a hozzászólásaidra reagálva: Kötelező 20-30 perc futás? Az nagyon sok szerintem. Pedig futni kifejezetten szerettem, kb. a kooper futás volt az egyetlen óra aminél bejártam. Az 12 perc, és a végére rendszerint iszonyatosan kifulladtam. De még így is a legjobbak között voltam, hogy végigfutottam, a többiek nagyrészt 6-8 percnél leálltak. És már ezután is lihegett mindenki, pedig lányok közül egy kifejezetten kövér sem volt az osztályban. Szóval nem tudom hogy gondoltad a 20-30 percet, de senki nem bírná végigfutni.

Az meg a másik, hogyan tennék hogy kötelezővé? Terem mint már írta nincs, sulikörnél pedig simán lehet csalni. Nálunk volt, hogy futottak pár métert, amíg látta őket a tanár, aztán szépen bementek a suliba, keresztbe átsétáltak az épületen, kimentek a másik kijáraton, mikor a tanár látótávolságon belül ért, akkor megint elkezdtek futni, és szépen odakocogtak mellé, mintha végig futottak volna. Vagy szimplán megálltak cigizni hátul. Vagy komótosan körbebattyogták az épületet.

Én csak általánosba jártam gyógytornára, de ott szó sem volt úszásról, vagy ilyen luxus dolgokról.(Ezt sem értem, hogy gondoltad? Szerinted miden városban, faluban van uszoda, vagy mi?) Ráültettek minket pár fitballra, aztán csókolom.

A kérdésben pedig ott az alapvető logikai hiba, hogy a mozgás szerinted egyenes arányban áll a boldogsággal, és az energiával. Attól, hogy neked a kérdésedből következtetve a sport körül forog az életed, másnak még nem. Vagy akinek családi, tanulmányi, anyagi, szerelmi, stb. gondjai vannak, az szerinted boldogabb lesz két fekvőtámasztól? Sokaknak kisebb gondjuk is nagyobb a tesióránál.

Másik észrevétel: kamaszlányt írtál, nem kamaszt. Mikor a két nem között kb. ugyanannyi az elhízottak aránya. A mi osztályunkban meg sokkal több zsíros, pufi fiú volt, mint lány.

2014. dec. 25. 23:15
 16/27 A kérdező kommentje:

Nem teljesen ugyanannyi a két nem közötti elhízottak aránya.

[link]

"...valamiben mi vagyunk az abszolút elsők. Mi vagyunk a legkövérebbek a vizsgált harminc OECD-ország közt. A magyar népesség csaknem harmadában bőven van anyag. Az OECD Testtömeg-index 30-as érték felett számít valaki elhízottnak. Ez mondhatni a normális testalkattól való eltérést nézi, így ha valaki csak nagyon izmos, akkor könnyen túlsúlyosnak számíthat. Arról azonban nincs külön információ, hogy a magyarok bármilyen okból sokkal inkább ki lennének gyúrva más európai országok lakosainál. Annál is inkább, mert különösen a nők vannek elhízva nálunk, náluk több mint 30 százalék számít már elhízottnak. Mivel csak a 18 éven felüli lakosság számít, így az "életfomaszerűen" reggeli nélkül iskolába járó gyerekek nem tudják lejjebb húzni az átlagunkat. Azt is hozzá kell tenni, hogy a mi legutolsó megadott adataink 2009-esek, így elvileg lehetséges, hogy a válság óta kicsit lefogytunk. De nem valószínű, az európai trend a folyamatos hízás 2002-2012 közt.

Elhízottnak lenni nem különösebben jó dolog, az Egyesült Királyságban most meg is ijedtek a második helyüktől. Rengeteg betegség kockázatát lehet csökkenteni nem elhízott testalkattal, például ha egy kövér ember leadja a súlyának 5-7 százalékát, a cukorbetegség kockázata már 60 százalékkal csökken. Ezért az angolok most felméretik a háziorvosokkal az elhízó pácienseiket, és az adatok ismeretében országos programot terveznek indítani az elhízás ellen, írja a Telegraph."

Hogy csinálják akkor Romániában hogy olyan szuper az étrendjük kevesebb pénzből, meg a tesi órát, hogy ott ilyen kevesen vannak elhízva, ha ott még kevesebb a pénz drága tanszerekre meg wellnessprogramokra? Angliában pedig ha simán van pénz tornaszerekre és egészséges táplálkozásra akkor miért ők a másodikak utánunk kövér nők számában?

2014. dec. 30. 11:30
 17/27 A kérdező kommentje:
Meg mi ez a magyar nők a legszebbek mendemonda, amikor Európában ők vannak az egyik legjobban elhízva?
2014. dec. 30. 11:33
 18/27 anonim ***** válasza:

"Meg mi ez a magyar nők a legszebbek mendemonda..."

Minden nemzet meg van róla győződve, hogy az ő lányai, asszonyai a legszebbek. Ennyi büszkeség igazán belefér.

2014. dec. 30. 12:00
 19/27 A kérdező kommentje:
Te kevered a büszkeséget a beképzeltséggel, ez inkább szégyen kezd lenni, nem büszkeség, nem? Valamit csinálni kéne az étrenddel, tornaórákkal, stb, nem? Más nemzetek miért többszörösen jobbak ezen a területen?
2014. dec. 30. 13:17
 20/27 anonim ***** válasza:

A magyar a cigizésben és az ivásban is az élen jár. Ilyen önpusztító nép vagyunk, ez van. Ennek a nihilista szemléletmódnak nyilván köze van ahhoz, hogy a világ legboldogtalanabb országai között vagyunk, ellenben pl. az általad példaként felhozott Romániával. Hogy a fejlettebb nyugati országokról ne is beszéljünk. Szóval ez nem a tinédzserek hibája.

Hogy gyakorlatiasan nézzük, ha valakinek dolgozik mindkét szülője, akkor bizony nem lesz otthon egészséges főtt étel.(A menzáról inkább ne beszéljünk.) Ellenben boldognak-boldogtalannak osztogatják az Erzsébet utalványt, azt a legtöbb gyorskajálda elfogadja, és napi 500 Forintnyi utalványból le van tudva az ebéd. Az átlag magyarnak nincs ideje főzni, inkább mirelitet eszik, vagy max. főz egy kis tésztát. És ezt is leginkább este, mert mikor máskor. Reggelizni nem szokás, nincs rá idő. Napközben max egy szendvics a büféből. A rohanó világ nem nagyon kedvez az egészséges táplálkozásnak.

Az átlagembernek nincs ideje, se pénze sportolni, pláne a dolgozó felnőtteknek. A tinédzsereket meg inkább az önpusztítás érdekli. Ez egyfajta lelki reakció arra, hogy semmi kilátásuk a jövőre nézve. Minél inkább biztonságban érzi magát valaki, annál boldogabb, és annál motiváltabb az egészsége megőrzésére. Az, hogy a magyar ennyire szarik bele az egészségébe, elég jó képet ad az általános közhangulatról. És ezen nem fog változtatni egy olyan nevetséges, átgondolatlan, kivitelezhetetlen törvény, mint a napi tesi.

A nők körében mindenhol magasabb az elhízottak aránya, de ez nem azért van, mert a férfiak annyival fittebbek, hanem mert egy nő sokkal könnyebben hízik, a két nem között lévő biológiai különbségek miatt. Szóval ez nem a férfiak érdeme, hanem a természeté.

2014. dec. 30. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!