Mit szólnátok, ha kötelező lenne ilyen mikrochipet beültetni a kezetekbe?
Csak szerintem nem normális ez a dolog? Könnyebb azonosítás? Olyan nehéz előhúzni pár kártyát?
Szerintem is hasznos lenne. Agyamra megy már a sok jelszó, pin, felhasználónév, ügyfél azonosító meg mittoudomén mi.
Szerintem nagyon hasznos lenne egy egységes, egyedi azonosítási rendszer. Mondjuk a bankszámla hozzáférést továbbra is kóddal (+chippel) oldanám meg.
Aha, a könnyebb azonosítás... persze... aztán jön az, hogy "Minek bankkártya, csak egy chip, és nincs többé ellopott pénztárca!" - Komolyan van, aki azt hiszi, hogy csak azért akarnak mindent elektronikussá tenni, hogy a fogyasztónak könnyű legyen? Ugyan már. Azért, mert akkor mindenki rohadtul kiszolgáltatott lesz. (Bár már most is... Eszetekbe jutott már, hogy, ha minden atombombát beizzítana Putyin meg Obama, akkor...)Jók ezek a gépek, csak hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy nem maguktól működnek... Ez a jövő.(?)
U.i.: Az lesz. Először lehet, aztán ajánlott, aztán kötelező, aztán létfontosságú.
Szerintem is hasznos lenne, de én csak akkor mennék bele, ha megbizonyosodhatok afelől, hogy nincs benne semmi nyomkövető és egyéb.
Ha csak egy sima adathordozóról van szó, akkor szerintem rendben van a dolog.
én ezt preferálom:
egyik fülön elfér a személyi adatok, másikon meg a kocsid papírjai.
priusz mellé kolomp is jár.
komolyra fordítva:
sosem lesz kötelező demokratikus(!) országban, mert:
-sérti a szabadsági jogokat
-sérti az egészséghez való jogot
-biztos vannak emberek akik szervezete alkalmatlan is az implantálásra
mivel magyarországon diktatúra épül, itt is elképzelhető a jövőben.
izraelben már most kiiktatták a készpénzt, így könnyebb monitorozni az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!