Van pár kamaszlány ismerősöm, de elég bágyadtak, kissé dagadtak, nincs energia igazán a szemükben, hangjukban, ha van már kötelező napi tesióra mitől ilyenek?
Na most elmondom, hogy nálunk milyen volt a tesi. Fiúk-lányok együtt, a tanár az alapvető biztonságról sem gondoskodott, rendszeresek voltak a sérülések. Volt egy srác, aki rendszeresen durvult, szinte mindenkivel előfordult, hogy miatta legalább egyszer megsérült. Volt, hogy ez a fiú, meg egy másik "judo órát" tartott az osztálynak, de úgy, hogy egyetlen szakképzett edző sem volt a közelben. Itt mentőt is kellett hívni.
Másrészt honnan tudod, hogy valaki miért nem boldog. "Lehet, hogy jövő hónapban kilakoltatnak minket, apám nem talál munkát, a nagymamám most halt meg, de kva jól vagyok, mert mehetek olyan tesire, ahol a tanár szrik bele abba, hogy a klikkesedett menők hogyan cseszegetik a nem menőket, mindenki durvul, stb"????
Hát de ez csak a sulik legalja 20%-a kb, ahol valaki megsérül és bekötött kézzel vagy lábbal megy órára és a tanárok nem kérdik meg mi baja, meg mentőt kell hívni és a testneveléstanárt nem hívja be az igazgató, nem?
A testedzés maga is enyhe stresszhatás, így jobban hozzászokik a szervezet és jobb a stressztűrőképessége az embernek, meg több a boldogsághormon benne. Én jártam csak ennyire jó általános meg középiskolába, hogy nálunk normálisan megvolt a tornaóra tartva?
Nem legalja iskola volt, egyszerűen nem volt pénz modern felszerelésre. Vagy szerinted ma Magyarországon olyan jól felszereltek az iskolák? Nem is csak testneveléssel kapcsolatban, hanem úgy általában. A tanár meg egy sportos, stram férfi volt, aki valami oknál fogva nem igazán értette, hogy vannak törékenyebb alkatú emberek.
De arra még mindig nem kaptam választ, hogy miért hiszed azt, hogy a tesi mindenre megoldás. Kicsit úgy tűnik nekem, hogy nem sok kapcsolatod van a mai kamasz lányokkal úgy általában, vagy nem a valóságban élsz. A testnevelés NEM old meg mindent. Te csak ítélkezel és okoskodsz, úgy, hogy nincs ezirányú képzettséged és egyértelműen butaságokat beszélsz.
Nem legalja suliról beszél a másik válaszoló, én elit suliba jártam, Mo. egyik legjobb sulijába (mindig az első 20-ban volt legalább), és a tanár figyelt is ránk, voltak is feladatok, de egyszerűen nem annyi, hogy attól bárki le tudjon fogyni, vagy ne hízzon el. És igen, általánosban meg tényleg az volt, hogy szinte semmit nem csináltunk, pedig tényleg jó általános volt. A tanár próbál figyelni sok mindenre, ha rendes, de a diákok átvágják, csinálnak 6 felülést, és bediktálnak 70-et, a lányok azt mondják, megjött nekik, a gyógytornáról meg azt ne hidd, hogy ott aztán minden van, 18 év alatt 7 helyre jártam gyógytornázni, na attól aztán senki nem fogyott le, pedig a legjobb szakemberek dolgoztak velem. Mondjuk az is igaz, hogy nekem súlyos a bajom, akinek kisebb baja van, azzal lehet, hogy más jellegű dolgokat csináltatnak. Naiv vagy kicsit, bocsi. Gondolod a kötelező úszás órán megtanulnak úszni?
21/L
Amúgy ha 8. órád tesi, akkor meg a tanár nem tud már mit kezdeni néhány leszívott agyú tizenévessel, aki úgyis az érettségi tárgyakon stresszel, szóval a tesi jegy amúgy sem érdekli, és 0. órától 8.-ig bent van.
Nálunk sokszor abból állt a dolog, hogy a fiúk fociztak, míg a lányok röpiztek, és a veszteni nem tudó idióta osztálytársam hisztirohamokat rendezett és leszidta a csapattársait.
Az ETREND sokkal többet szamit mint a mozgas.
Egy tesioran lemozog 200 kaloriat.
Megeszik egy darab csokit es vissza is szedte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!