Lányok! Ti mennyire vagytok szőrösek?
Összehasonlításképp szeretném kérdezni, hogy aki lehetőleg sötétebb hajú és fehér bőrű, annak mennyire szőrös a teste? Gondolok itt arra, hogy mely helyekről szedi a szőrt, ami nem megszokott? Pl oké, hogy lábról mindenki, de nekem tök sok helyen nő szőr, nem vészes mennyiség, de azért inkább leszedem, mert különben ronda lenne, pl hasamról, meg a mellemnél is nőnek szálak, és nem tudom, hogy ezzel kéne orvoshoz fordulni, vagy mivel sötét a hajam és nagyon sűrű, talán normális? A derekamnál is nő ilyen sötét pihe, ami borzasztóan zavar, más lányoknál nem látok ilyet.
És ti milyen gyakran szőrtelenítetek, pl ha epilátorral leszedtek mindent, akkor utána az hány napig marad sima? Mert nekem max 4-5 nap, aztán már érzem a kezemmel, ha végigsimítok rajta, hogy kezd visszanőni, és 1 hét után kezdhetem előröl. Pedig semmit nem borotválok.
Nem hinném, hogy orvoshoz kéne menni. Teljesen normálisak a szőrszálak a mellbimbóudvar körül. Ha túl sötétnek találod és zavar, akkor szedd le. Nekem pár sötétebb szál van, csipesszel szoktam kiszedni.
A hasamról én is le szoktam szedni, mert zavar.
Nincs ezzel semmi gond, sűrű a hajad, sötét, jobban látszik, mint másnak.
Cserébe viszont állítom nagyon király, sűrű, erős, szép, fényes hajad van. Valamit, valamiért :D
Ne aggódj :)
Nagyon, ráadásul hiperérzékeny bőröm van, kínszenvedés a szőrtelenítés - begyullad, kipattog - akárhogy próbálom.
Gesztenyebarna hajam van és hófehér bőröm.
Nekem is pihés a derekam, de csak strandszezonban foglalkozom vele. A hasamon szerencsére szőke és nem látszik. Bimbó körül is van (már ha hagyom). Karomat szoktam még.
Meddig marad sima?
Egy nap. :) Nem vicc (sajnos).
A lábam nyáron napi feladat (epilátor).
A karomon csak bizonyos "hossz" után ronda, így havi szinten szoktam.
Bimbó körül fürdés közben szoktam ellenőrizni, ahogy kibújik egy sötét csipeszt neki.
Egyedül hónaljban vagyok szerencsés, ott a sok-sok év epilálástól már sokkal ritkább. Amikor kórházban voltam egy hónapig, akkor se "brutál ciki" felemelni a karom.
Egyébként nálam ez a szőrösség normális. Én is aggódtam, de rendben van a hormonszintem.
Akinek sötét haja van majdnem fekete kb a szőrzete is az szinte mindenhol.
A volt barátnőm szőke hajú volt, és szinte alig volt rajta szőr, vagy is egyáltalán nem lehetett látni hogy hol szőrös még a lábát is nagyon ritkán borotválta, azon is csak akkor látott szőrt az ember ha épp olyan szögben érte a napfény vagy más fény, de egyébként nem lehetett látni.
A jelenlegi barátnőmnek majdnem fekete haja van és mindenhol látszik hogy szőrös, jó a hasánál nem annyira vészed szinte az semmi nem is borotválja, de a hónalja időnként nagyon beszőrösödik már akkor lehet látni amikor elkezd nőni neki, pár nappal borotválás után. A punciján csak fazon csík van azt rövidre szokta vágni de nem borotválja le teljesen csak a biki9nivonalat, de azt nagyon gyakran kell neki. Még szerencse hogy a bőre nem túl érzékeny mert bírja az ilyen fajta ingert de ha a karját szőrteleníti amit teljesen feleslegesnek tartok akkor az egész képes kipattogni neki, akár borotva, akár epilálás, és csak a karjánál, még a lába sem szőrösödik ki annyira, de az is bírja a borotválást. De majdnem mindenhol erős, vastag, sötét a szőrzete de ilyen genetikailag ezzel semmi baj nincs. Neki is időnként nőnek szőrszálak a mellénél, azokat csipesszel szokta kiszedni.
Kérdező, nálam ugyanaz a helyzet mint nálad!
Sötétbarna hajú vagyok, fehér bőrű, és sajnos nem tart hetekig az epilálás után (max 1 hét) :// Ráadásul érzékeny a bőröm és állandóan fertőtlenítem a bőrömet epilálás után, nehogy kipattogjon. Derekamnál, mellemnél is (nekem orvos mondta, hogy ez teljesen normális).
A hormonszintem teljesen normális, egészségesen élek, szóval nem hiszem, hogy lenne valami :D
Én is ilyen típus vagyok sajnos. A hajam dús, sötétbarna és göndör, a bőrszínem pedig világos, úgyhogy nekem is látszik szinte mindenhol. (Nyáron lebarnulva valamennyivel jobb volt a helyzet.) Voltam hormonvizsgálaton, semmi bajom, csak genetika... A lábamat, karomat, hasamat gyantázom, hónaljamat epilálom, szám fölött csipesszel szoktam szedni... Mennyivel könnyebb lenne, ha nem kellene ezekkel foglalkozni...
Annyi az előny, hogy a szemöldökömet nem kell rajzolgatni és, hogy szép a hajam. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!