Szeretnék műkörmöt építeni itthon, de nem kell nekem a drága tanfolyam. Hogyan álljak neki?
Kedves kérdező!
Én ugyan nem értek sokat a körmözéshez, körmöshöz se járok, nem szeretem, ha ki vannak festve a körmeim. De azt biztosan tudom, hogyha érdekelne a körmözés, akkor belevágnék otthon. Ez pont olyan, mintha minden sminkes fel lenne háborodva, hogy a sok tudatlan miért festegeti magát otthon, amikor nem is értenek hozzá igazán!
Én úgy vagyok vele, hogy ami jól esik, és megy egyedül is, azt csinálja az ember, minél több mindent tapasztal, annál könnyebben boldogul az életben. Én is belevágtam már sok mindenbe, bicikliket szereltem, szappant főztem, úgy hogy nem tanultam sehol. Persze benne van a pakliban, hogy nem úgy sülnek el a dolgok, de csak az élvezet miatt megéri szerintem, úgyhogy vágj bele, és ne törődj senki véleményével.
ilyent hogy fözés sütés, sminkelés ne hozzátok föl példának!!!
sminkelni pár év alatt minden lány megtanul alapszinten, szakmát meg akkor érdeems végezni ha később sminkeskétn akar elhelyezkedni, ugy mint a szakács stb., de ide ne vegyük a mükörmözést mert másnak esetleg saját körmünknek ártotok*ártunk, tudás tapasztalatlanság miatt, és gondolom nem akartok fizetni sok pénz később majd orvosnak pl, ami pl tb-ből jön le, vagy esetleg pénzért más szakembernél rendbehozatni. de hát ti tudjátok, ha a körmötök tönkremegy akkor ne sirjatok majd itt hogy mit csináljatok, a saját hülyeségetek miatt
Szia!
Én is körmös vagyok,ha ennyi a célod vele akkor neten vagy szakboltokban találsz gyakorló kezet,festéket,ecsetet stb,műköröm.hu-n már vannak rajzkészséget fejlesztő tanfolyamok,egyébként meg gyakorlás,és ha tényleg ennyit akarsz vele elérni akkor szerintem ez elég is és sok sikert kívánok.A tanfolyam ellenes,otthon csinálom témával kapcsolatban viszont annyi véleményem lenne,hogy a szalonban dolgozó körmösök,köztük én is,azért fújnak ennyire az ilyen lányokra,mert az addig oké hogy megcsináljátok magatoknak otthon valószínűleg rosszul,de sajnos megcsinálod a barátnőnek meg annak a barátnőjének is mondjuk anyagáron,lehet hogy agyonreszeled a körmöt vagy gombás lesz vagy bármi más de mondjuk 1500 Ft-ért kit érdekel,a barátnő is úgy lesz vele hogy egyszer megérte.Mi a szalonban dolgozunk mondjuk 4000 ft-tól,kinyögjük a helypénzt plusz rezsit,járulékokat,továbbképzésre megyünk,minőségi anyagot vásárolunk és minőségi munkát is adunk ki a kezünkből.Sokunknak ez a hivatása,tanultunk érte eleget,és iszonyatosan bosszantó hogy még nektek áll feljebb.Annyiban nem értek egyet Lettivel hogy nem feltétlenül luxus,de a minőségért elkérjük a pénzt.Hozzám egyébként hat hétre járnak töltésre,házi orvossal,bőrgyógyásszal,ortopédussal állok napi kapcsolatban mert ha elváltozást látok akkor elküldöm a vendéget,tudom mik a kizáró okok,és hogy kinek milyen technikát ajánlok.Majd ha ezt ti otthon megteszitek,akkor lehet hurrogni a képzett körmösöket,meg azt mondani hogy ez nem olyan húúúúú de nagy tudást igénylő szakma.
Kedves utolsó!
Köszönöm a normális hangnemet, üdítő volt:)
Köszönöm a tanácsokat is, bár rájöttem, hogy én valóban csak festegetni szeretnék, arra meg jó az olcsó ecset is (ameddig még ennyire kezdő vagyok, nem érdemes ezreket fizetnem egyetlen ecsetért, ha kapok érte készletet). Majd ha alakul, akkor beruházok egy minőségi vékony ecsetre.
Elhiszem, hogy idegesít az, hogy egyes ember másoknak károkat okozhatnak - de őszintén megmondom, kételkedem, hogy ez zavar a legjobban. Hiszem, hogy aki belevág, tudja, mert utánanéz annyira, hogy akár gombásodást is okozhat. S amint írtad, akinek megéri 2500.- a körme egészségét (ugye ennyivel kellene többet fizetnie neked a szalonban, ha valami nagyon alapot szeretne), az had csinálja. Az ő dolga, miben alkuszik meg.
Elhiszem, hogy dühítő, hogy van fix 130 ezres kiadásod, s megcsappan a vendégek száma azért, mert sokan körmözgetnek otthon. De ez nem ok arra, hogy itt, a fórumon rossz hírét keltsétek a szakmának. Mert őszintén megmondom, a legtöbb műkörmös iszonyatosan ellenszenves itt, s ettől nehéz elvonatkoztatni, ha az ember egyébként nem jár körmöshöz, de találkozik eggyel. Aki otthon akarja csinálni, félmilliós kiadás nélkül, úgyis megteszi, ez ellen hiába ágáltok. Nehéz felülemelkedni a gondolaton, hogy te pénztől esel el miatta (nem csak amiatt, hogy ő nem jár, hanem mert talán másnak is megcsinálja esetleg), de ha már ez nem megy, s segíteni nem tudtok, inkább maradjatok bölcsek, s hallgassatok.
Az csak dühöt és dacot szül, ha azonnal elkezditek bármelyik kérdezőt ócsárolni, gúnyolódni rajta. Ezzel csak azt éritek el, hogy dunszt se fog körmöshöz fordulni, még ha egyáltalán nem is megy neki.
De ez ugyebár csak egy kívülálló véleménye, rajtatok áll a dolog.
Letti88 válasza:
"...- nehezen megy a tanulás, ez nem biztos, hogy a te hibád, egyszerűen ilyen képességekkel áldott meg a sors, de így inkább olyan szakmát keress, ahol nem kell túl sokat tanulni "
A kérdező kommentje:
"Ez egy szakma, nekem pedig hivatásom van. Hogy mi az? Orvos vagyok..."
Én ezen akkorát röhögtem :D Jól beégtél Lettike,egy ócska műkörmös szakmával szóltál be egy egyetemet végzett orvosnak hogy nyilván nem megy neki a tanulás...ekkora öngólt! :D
Nagyjából végigolvastam a válaszokat -igen baromira unatkozom,és nem tudok aludni- és azt vettem észre hogy úgy mondod azt hogy te "körmös" vagy meg "rendes körmösök" mintha mi tudom én mekkora szó lenne ez...röhej komolyan.:)
Egyébként az egészről csak annyit hogy facebookon a lány ismerőseim durván fele otthon csinál magának és másoknak is műkörmöt,szoktam látni képeket és meg kell mondjam teljesen rendben vannak -tartósságról nem tudok nyilatkozni- de külsőre szépek,szóval abszolút semmi szükség százezreket kifizetni egy ilyen nevetséges "szakmára". Inkább menjetek el és tanuljatok valami rendes dolgot.Ez max hobbinak fogadható el.
Az, hogy te laikusként szépnek és jónak látod azokat a körmöket, még nem jelenti azt, hogy tényleg azok is.
Ha megfigyelted volna, láthattad, hogy a hozzászólások milyen sorrendben voltak (bár lehet, hogy olyan későn már összefolytak a sorok).
Ajj, úristen, ti komolyan nem fogjátok fel ennek a vitának a lényegét? Nektek az egészből annyi jön le, hogy a hivatásos körmösök lefikázzák a hobbistákat?
Már hogy a vérbe ne tiltakoznának szerencsétlen körmösök, amikor SOK pénzért (ha már egy orvos is drágállja...) elvégzik a különböző tanfolyamokat és továbbképzéseket, megveszik a MINŐSÉGI anyagokat, nyitnak egy szalont ahol fizetni kell a bérleti díjat, és vállalkozóként kb. a belüket is beadózzák, (na meg persze ők HÁLAPÉNZT sem kapnak :)) és erre jönnek az otthon "dolgozó", wannabe körmös libák, akikkel nem lehet felvenni a versenyt. Hogy miért? Mert az emberek többségének nincs sok pénze, (jóformán már az utolsó cigánynak is műkörme van, és nem baj, hogy hó végén zsíros kenyeret eszik, a lényeg, hogy a műköröm meglegyen) ezért leszarják a minőséget, a lényeg, hogy OLCSÓ legyen. És ugye az önjelölt körmösök nem adóznak ám egy fillért sem, meg az anyag is gagyibb, szóval megtehetik, hogy nem kérnek sokat... :)
A másik pedig, mi az, hogy hivatás? A körmös szakma talán nem lehet hivatás? Felhomályosítom a kedves doktornőt, hogy csak azért, mert orvosi egyetemet végzett, még semmivel nem több az "átlagembertől". Több orvos ismerősöm is van, és azt kell mondjam, hogy szar, sőt féreg emberek. Valamilyen rejtélyes oknál fogva mind felsőbbrendűnek hiszi magát, mind nagyon jól él, de a pénzéhségük a pofátlanság legfelső határait súrolja. Undorítóak.
Utolsónak valamilyen szinten igaza van. De egyben rá is tapintott a lényegre. Rohadtul nem éri meg körmösnek lenni, mert az embereknek nincs pénze. Hiába a minőség, hiába a tartósság (el tudom képzelni, hogy mennyivel jobb egy igazi körmös által készített köröm), de nem éri meg. Nagyon nagyon sok ember kínaiba, meg turkálóba jár, mert hiába jobb minőségű, finomabb anyagú egy márkás ruha, sajnos be kell érni a sz*rabbal, mert van sok más dolog, amire inkább költ az ember, mint az ilyen külcsínyekre. Nekem sincs pénzem sajnos körmösre.
Látom, hogy ezt páran nem értik meg, és azzal érvelnek, hogy milyen károkat lehet ezzel okozni. Elhiszem, de nekem így sem éri meg.
Egyébként meg nem hiszem, hogy van olyan munka, ami kevesebb szaktudást igényel, mint egy fél év alatt elvégezhető körmöstanfolyam. Nem akarok megbántani senkit, és nem csak a magam nemébe szólok, mert sajnos erről a dologról a társadalom nagy része így vélekedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!