Szeretnék műkörmöt építeni itthon, de nem kell nekem a drága tanfolyam. Hogyan álljak neki?
Bocs az értetlenkedésért, de mégis hogyan tudnám azt hasznosítani?
Igen, én leginkább csak festegetni szeretnék:) De éppen azért, mert ehhez nem értek (fogalmam sincs, hogy kell bánni egy akrilfestékkel, hacsak nem ugyanúgy, mint a vízalapúval), ezért örültem volna valami olyan tanár/csoport, ahol esetleg ezt tanítják. Vagy esetleg csak ilyesmiről szóló képzés, mondjuk magamfajta laikusoknak a témában, aki maximum a saját körmét szeretné megtanulni szépen elkészíteni.
szia!
szerintem is felesleges elvégezned tanfolyamot, még körmözéshez sem feltétlenül szükséges. A körömbetegségeket és egyéb problémákat a neten is meg tudod nézni,szóval ha valaki csak ezért ajánlja a tanfolyamot akkor ezt bukta. Mondjuk ki a tanfolyam csak pénzlehúzás. Mert bár elvégzed és otthagysz x tízezer forintot kitörölheted vele a legnemesebb testrészed, ha nem gyakorolsz! Ez a lényeg mindennek. Akár műkézen,akár modellen/barátnőn/anyán/apán stb. de gyakorolj. A köröm tartóssága pedig a jó előkészítésen és a jó alapanyagon múlik (no meg nem kevés pénzen) nem pedig azon ki milyen tanfit végzett el kedves Letti. Bármennyire fáj is.
Az ilyen gondolkodásúaknak felesleges magyarázni bármit is, ha tudtad volna értelmezni, amit írtam, tudnád, hogy nem csak a bőrbetegségeket tanítják tanfin. És nagyon nem mindegy, hogy elmegy valaki egy 20E Ft-os okleveles semmitérő "képzésre", vagy egy normál okj-re, ahol esetleg megtanítanak neki mindent, amire szüksége van, és ha jó tanfolyamot választ, akkor még a több tízezres továbbképzésre sem lesz szüksége.
És még valami: semmit sem ér a gyakorlás, ha rosszak a mozdulatok, az anyagfelhordás, rossz minőségűek az anyagok (honnan is tudná magától, hogy mire figyeljen), szétreszeli előkészítésnél a körmöt, mert pl. rossz reszelőt választ. De ha ezek után sem érted, akkor szerintem hagyjuk a témát.
kedves utolsó, attól hogy azt ÍRTA hogy magának vagy mükézen akar csinálni nem jelenti azt hogy így is van, még ha igyis lenne idő után tuti fog ismerősőknek is csinálni, és ha elcseszi másnak a körmét akkor akár egy jó bartáság is tönkremehetne. sokaknak nem jött be a szakma ez tény, és igaz párak kidobtak x ezret az ablakon, vannak olyanok akik pl a családi helyzet miatt nem tudja végezni a szakmát, pl 'baba', vagy pl csak mellékállásban csinálja, főállásban körmözéssel nagyon nagy vendégkörrel lehet csak megélni, de ugy ha minden napod szinte tele van, te is tudod jól vállalkozásokban is sok pénz van belefektetve. itt nem csak kft bt-ről van szó, hanem E.V. , most is elég sokminden változott az adórendszerben. Lettit meg békénhagyni.
de jólvan, hát mi szóltunk előre, hogy könnyen lehetnek gondok a megfelelő tudás/tapasztala hiányában, pl nem ismered fel a gombásodást, a körmön és arra raksz mükörmöt, hát khm. inkább nem mondom meg mi történhet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!