9. -esek,10. -esek,11. -esek,12. -esek /középiskolások/, akkor most, hogy is van ez?
Én ugyan már nem vagyok gimis, de 2 éve még az voltam:D szval szerintem tudok választ adni a kérdésedre:)
hát azért olyan nagyon sokkal nem lesz kevesebb órád később sem, viszont ilyen tárgyak mint pl ének, rajz, biológia, kémia, (iskola válogatja, talán fizika is) már 11., 12-ben nem tarkítja az órarendedet... de akkor meg már lesz fakultáció, ugyebár ki kell választani 2 tárgyat, amivel majd tovább szeretnél menni egyetemre, fősulira, és azokat majd emelt óraszámban tanulod... vagy ha pl nyelvből 3-ban előrehozottan leérettségizel, akkor azzal sem kell már törődnöd 12-ben...
szval egyszóval igen, kevesebb órád lesz, viszont gyakori, hogy a fakultációk és csoportbontások miatt inkább több lyukasórával számolhatsz, mintsemhogy előbb haza is mehetnél, meghát persze az sem elhanyagolható, hogy bár kevesebb az óraszám, de azok azért nehezebbek, pl két óra matekfakt felér egy évnyi énekórával:D
Ha egyszerű gimiről van szó akkor valami fog csökkenni ezekből az óraszámokból. Én szakközépbe jártam nekem úgy volt hogy 9. be volt max 7 órám többi 6 volt és utána go haza. 10. be is hasonló volt de akkor volt már m8 órám is mivel több szakmai tárgyam lett ahogy 11. ben is. Majd 12.ben jobb esetben 1-2 tantárgyad nem lesz pl biosz, föci, kémia, fizika az legtöbb helyen 12 ig van. Persze sok óra szám nem fog csökkeni de meg eshet.
Sima gimiben ez úgy van hogy 9-10. ben több órád van de 11-12 ben már egyre kevesebb tudtommal akkor max 6-7 óráid lehetnek, de mivel ez iskola függő így csak azt írtam le hogy az én sulimban hogyan volt ez illetve hogy miről tudok még ami a hasznodra válhat.
Én szakközépiskolába járok, marketing szakra, 11-es vagyok.
Heti 35 órám van (Hétfő-8, kedd-7, szerda-7, csütörtök-7, péntek-6).
9-10-be volt, h csak 4 órám volt egy nap, a maximum 7 volt. 10-be volt kéthetente 8órám.
11.es vagyok, 2 faktra járok.
mindig 7 órám van, csütörtökön 8. engem is ezzel etettek anno, de felénk csak mese habbal. ugyan úgy van ének, fizika, etika, média és biosz is, bár a föci, kémia és rajz, infó kiment.
Hát nekem anno 9-10.-ben volt 6-7 órám, 9-10.-ben pedig gyakran 9. óra is. XD
Akkor jönnek a faktok, mivel azt máshogy nem tudták megszervezni, voltak lyukasórák, ami alatt nálunk legalábbis nem lehetett elhagyni a sulit.
Utána jönnek a különböző pluszórák esetleg, meg edzések, angol, hogy meglegyen a nyelvvizsga, stb.
És csak hogy jó legyen, 12.-ben ugye ott lesznek a táncpróbák is szallagavatóra, meg ruhapróbák, ilyen-olyan értekezletek.
Szóval akár kevesebb órád is lehet, ha nem veszel fel semmit faktra (szóval ha nincsenek továbbtanulási terveid - bár esetedben hoffman rózsa lehet tesz róla XD), de összességében több időt leszel suliban.
A koli meg nem olyan rossz dolog azért, gondolom még új vagy, meg kell szokni. De a legjobb barátságokat ott fogod megkötni! :D (na meg esetedben még ki tudja mit hoz HR egész napos iskola ötlete... részvétem! XD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!