Milyen előnyei vannak a csúnyaságnak?
Fu bmeg
Sajnálom hogy eddig bármit is írtam
Mindkettőben van igazság.
Szimetrikus arc az amit egy ember szépnek talál. Nőknél a kis orr a nagy szemek a szép száj az ovális vagy szívalakú arcforma a széles csípőt is kis derekat nagy mellett társítják a nőieséghez.
Attól függetlenül korunk ideáljai divatja is nagyban befolyásolják az emberek közízlését. Régebben is volt időszak, hogy a teltebb nők számítottak az ideálnak. Vagy a 2000es évek elején a nagyon vékony testalkat mindenki vékony akart lenni. Ma már homokóra alakot akar mindenki elérni edzéssel feszesebb popsit ránctalanítas szájfeltöltés("a"tökeletesre törekednek). És az is igaz hogy országok és kultúrák szerint is változó az ideál. Például korea.
Plusz érdekesség az ismerőshöz is jobban vonzódunk pl.: ha anyukánk szőke volt nagyobb az esélye hogy szőkét válaszunk partnerül. Vagy ha sötétebb börű vagy és olyan környezetben nőttél fel ahol környezetedben mindenki az volt akkor az az ismerős és jobban vonzódsz hozzá.
De!
Személytől is függ kit látsz szépnek. Lehetnek külön testrészek amikért oda lehet valaki de masnak nem tetszik annyira például hosszú láb vagy nagy fülek míg más a kicsi lányokat szereti és a kis füleket.
Meg a személyiség is nagyban befolyásolja hogyan látjuk a másikat. Ha valaki ellenszenves nekünk akkor az ergó vonzó sem lesz számunkra (legalábbis lánykent én így gondolom nem tudom fiúként mennyire basznátok meg:D).
Egy ruha vagy egy smink is sokat tud dobni valakin jó irányba.
De amúgy meg kár erről a témáról vitatkozni mert szépség mint maga fogalom komplex..
Van egy elképzelésünk a szép dolgokról, de ez is kultúrától környezettől és személytől és egyéntől függően változhat.
Kérdésre még válaszolva aztán nem írok többet.
Mindennap meglepődsz amikor a tükörbe nézel pl.: most jobban nézek ki mert nincs ott a karika óó most egész jól áll az elfeküdt haj. Vagy uhh többbet kéne innom nagyon vízhiányos a bőröm :D.
De viccen kívűl más előnyét így csúnyaként nem látom... több hátrány er mint előny ettől függetlenül elhiszem hogy a szép embereket is éri hátrány a külsejük miatt. Meg nehéz lehet szép embereknél eldönteni ismerkedésnél hogy most hozzád vonzódik vagy külsődhöz.
És szép embereket is csúfolnak például.
Csak a csúnyák ennek többszörösét kapják..
35ös ez egy érdekes koncepció, de kizártnak tartom hogy mindenki ugyanazt az egy embert válassza. Ha már egy egy embernek más jelent a szépség akkor butaság az egészet objektíven nézni. Még akkor is ha van egy elképzelésünk a szépségről. Valahol izgalmas valami teljesen másban meglátni a szépet.
Meg a hasonlóságokat kihagyjtam hogy olyan elmélet is van hogy hozzánk hasonló párt választunk magunk mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!