Normális ha egy hónapban elmegy erre ennyi pénz? 100.000 forint?
-műkörmös
-pillás
-pipere cuccok (ezt csak pótlom, ami fogy)
-smink (szintén pótlom, néha veszem)
-ruhák (na igen, itt nem szabok határt, de nagyon hamar ráunok a ruháimra)
Akkor mi a kérdés? Neked jó így, ez a lényeg.
Persze hogy többet spórolsz, mert semmire nem kell költened. Mások nem költenek ennyit arra hogy jól nézzenek ki, max a jómódú, gazdag emberek, de ők nem is a szüleikkel tervezik leélni az életüket.
"Azért, mert nem keresek jól én is szeretnék úgy élni, mint mások."
Anyádék nem tanították meg, hogy csak addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér?
Mi lenne, ha ezt a sok fölösleges kiadást mind félre tennéd, hogy majd lakást tudj venni?
Vagy te a lakhatást hogyan képzeled? Nem maradhatsz örökké a szülői házban.
De ez a kérdés szerintem csak egy provokáció egy elkényeztetett kislánytól.
Igazából azért kérdeztem, hogy normális-e, mert szükségesnek érzem. Harisnyát napi szinten vehetek szinte, mert szakad, mint a szar (munkába kötelező), van külön munkaruhám, itthoni, meg kimenős a párommal, barátokkal. Arról nembeszélve, hogy a noname kínai pólók is már több ezer forintok. Hát ha valami jobbat akarok, vagy esetleg kabát kell... vagy cipő.
Köröm, szempilla, igaz, nem létszükséglet, de a töredezett lakk ronda, nincs idegzetem naponta lakkozni, a műszempilla... na jó, az tényleg luxus.
Pipere meg kell, mert vigyázok a bőrömre.
Nem minket kell győzködni. A te életed, a te pénzed. De hidd el, más is vigyáz a bőrére, aztán mégsem költ ennyit. Mióta vannak olcsón profi termékek, azóta bőven kevésből is ki lehet hozni. A körömnél pl vicces, hogy fel sem merül az egészséges, természetes ami mondjuk 0 Ft.
De amúgy szerintem is a ruhákra költhetsz aránytalanul sokat. Mert körme-pillája az átlag Tesco pénztárosnak is van, szóval az csak nem lehet olyan drága. Kizárárásos alapon marad a ruha ami így megdobhatja.
Arra gondolj, hogy ha egyedül maradnál akkor is össze kéne majd dobni egy lakásra valót. Vagy ne, és lesz ami lesz.
Igen, csak az a baj, hogy valóban nem veszek sokat. És én sem tudom hová röppen el a pénz. Most leírom, miket vettem a hónapban ruhaneműket:
-5db bugyicsomag h&m -6000 körül (ez kellett)
-2 tavaszi nadrág, about you -18.000 körül volt a kettő, akciósan -szintén kellett, szezonválatás
-1 tavaszi dzseki, mert a tavalyinak foszlik a nyaka- 16.000 -ez ugye megint kellett.
-akartam egy kis frissítést, vettem 3 felsőt, kb 15-20 körül lehetett ott is a végösszeg.
-ez volt csak a ruha.
Vannak opciók amikkel meg lehet fogni a kiadásokat.
Csináld magadnak a körmöd. Nekem anno a körmös cuccom volt megvéve 10 ezer lámpával meg lakkokkal együtt. 10 ezerből meg 5-6 alkalomra megvolt a körmöm. Igaz, én a lakkot Ebayről rendeltem. De egy lakk 700-800 Ft volt, de ha itthon akartam volna megvenni ugyanazt a márkát lett volna 3.500/db.
Ruhára szintén megoldás a használt, de jó állapotú ruha vásárlás. Nekem a kedvenc pulóverem újjonnan 12 ezer lett volna, de "használtan" megvettem 3 ezerért. Évek óta nyúzom, semmi baja.
Vagy ha mindenképp költeni akarsz vegyél minőségit. Ha veszel tavaszi dzsekit ne 2 évre költs 16 ezret, hanem inkább szánd rá a pénzt és vegyél drágán minőségit. Pl. NorthFace márkát. Anyukámnak már 10+ éve van olyan kabátja, egy cérna nem mozdult ki a helyéről. Nézegettem az oldalt, már 40 ezertől is vannak jók. De a Decathlon sem árul rossz termékeket.
Smink meg nem hiszem, hogy olyan sokat fogy. Ha igen akkor valamit rosszul csinálsz. Nem kenünk fel 20 réteg szempilla spirált, ha normális márkát használsz 2 rétegnek is van hatása. Palettából pigmentáltat válassz, nem kell annyi terméket felvinni az ecsetre.
Igen, a smink az nem fogy úgy, azt csak odaírtam. :) meg nem sminkelek sokat. Csak az alapozó, korrektor, pirosító, spirál, szemöldökpor a fogyótermék, de azok sokáig bírják.
A használtruha tök jó, de nálunk pl egy árva használtruha bolt sincs, ahol lehetne kapni valami. (Zala megyei kisváros)
Neten nézegetek csoportokban lányoktól, de ők is több ezerért akarnak túladni rajta. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!