Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Sokan miért erőltetik itt,...

Sokan miért erőltetik itt, hogy a szépség szubjektív?

Figyelt kérdés
Holott könnyen bizonyítható, hogy objektív?
2022. jún. 30. 16:43
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
Na csak eljutottunk a BEAUTY IS IN THE EYE OF THE BEHOLDER-hez 🤣🤣🤣🥺 ezt még vártam
febr. 2. 23:06
 42/44 Mojjo ***** válasza:
@39: Ismételten: objektív tulandonságok nem függnek a megfigyelők ízlésétől. Nem tudom jobban elmagyarázni, vagy érted, vagy nem. Nyilván nem tudlak meggyőzni valami szubjektív voltáról, ha nem ismered a szó jelentését.
febr. 2. 23:09
 43/44 anonim ***** válasza:
0%

De a kimagasló a szépség az fixen létező tulajdonság én nem attól függ hogy Jóska mit lát

Szépség jellemzői ami belénk van táplálva:

Megfelelő ideális formájú arc, megfelelő helyen elhelyezkedő vonások

Minél szebb, ideálisabb arccsontozat

A vonások minél ideálisabb harmóniája.

Positive canthal tilt. Nézz utána cica.

Megfelelő méretű aranyos orr, ajkak

Megfelelő ideális szemtávolság

Minél díszesebb szem(forma, adott esetben szín)

Ezekből minél több az ideális, annál szebb lesz egy ember.

ENNYI

nem írok többet

Puszika

febr. 2. 23:11
 44/44 Mojjo ***** válasza:
100%

@43: "De a kimagasló a szépség az fixen létező tulajdonság én nem attól függ hogy Jóska mit lát"

Ha egy objektív tulajdonság a szépség, akkor bizony Jóska is ugyanazt látja. Pl Jóska tuti azt látja, hogy két keze van az emberünknek, feltéve, hogy Jóska nem a kisüsti törkölyre nyomta az acidot csavarlazító belélegzése közben. De az érzékszervei rendeltetésszerű működése alatt sem biztos, hogy szépnek látja. Vagy igen, vagy nem. Ez a különbség objektív és szubjektív tulajdonságok között.

Valójában ez elég egyszerű téma. A bonyoldalmat az esetedben a tárgyalt szavak jelentésének nem ismerete okozza.

febr. 2. 23:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!