Lányok! Nektek ricinusolaj használata közben mennyi idő után volt észrevehető a hajnövekedés?
12-es:
Kérlek te pedig művelődj, mielőtt beszólsz egy helyesbítésre.
A magyar szó helyes írásmódja a HUMBUG, csehül és más szláv nyelveken humbuk (de még véletlenül sem két k-val). A "humbukk" vagy "humbuk" egy helytelen tájnyelvi forma, Kelet-Magyarországon használatos. A szó eredeti formája is "humbug" az angol "hum" és "bug" szavak összetétele.
A humbuk-humbug hiba hasonlatos a szerbusz-szervusz problematikájához, ahol egy eredeti alakban átvett szót kiejtés miatti félreértés következtében helytelenül kezdenek írni, használni bizonyos területeken. Tájnyelvi közegben a humbuk és a szerbusz is elfogadott, de hivatalosan a humbug és a szervusz az illendő, használatos.
Humbukk viszont nem létezik, ez egy teljesen helytelen alak.
Filológusként végeztem, zavarja a szememet a helytelen nyelvhasználat.
Egyszeri hibákra nem szoktam javítgatni, de ha már több embernél látom visszatérni, nem bírom megállni, ugyanis szerintem elég negatív tendencia amikor a rossz példát lesik el egymástól az emberek. A kritikát pedig el kellene fogadnod, mert attól még hogy sokakat nem zavar a hibás beszéd/írás, nem lesz helyes vagy helytálló. A lepontozásodtól pedig nem lesz kevésbé igaz az, amit írtam.
utolsónak :)
"akinek meg nem válik elképzelhető hogy azért mert szilikonos sampont/balzsamot használ ami elzárja a fejbőrt és a hajhagymákat és nem jut tápanyagokhoz. és ez igaz hogy egy használat után ne várjon mindenki csodát, bár nekem 1 használat is csodát tesz! :)
"
2 éve nem használok szilikont, több hónap után úgy döntöttem feladom a ricinus próbálgatását :D
Nem általánosítok elhiszem, hogy van akinek használt :D De akkor te se általánosíts, hogy akinek nem használt az meg az ő hibájából van :D
Már ne is haragudjatok meg, de a nyelvtan hogy a fenébe jön a ricinusolajhoz?
Az ilyeneket nem itt illene megbeszélni, legalább veszekedjetek privátba.
Bocsi, hogy beleszóltam, csak olvasgatom a hozzászólásokat, mert engem is érdekel a ricinusolaj, hiába is nem használom, de én is szeretnék hosszú hajat, és csak azt látom, hogy egy szón vitáztok, aminek igazából semmi értelme, mert mindenki a magáét hajtja.
Szerintem a google-ban is teljes mértékben felesleges dolog volt rákeresni! Ha így hallotta a szót, akkor így. Hülyeségen ne zördüljetek össze szerintem.
Még egyszer bocsi.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!