Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szilikonos/szilikonmentes. Mi...

Szilikonos/szilikonmentes. Mi a jó? Már végképp nemtudom.

Figyelt kérdés

Na de tényleg. Nem tudom már eldonteni.

Hallok jót és rosszat mindkettőről.

Szilikon mentes cuccokat használok már 2 hónapja, de annyi "rémhíret" halottam már hogy kezdek visszalépni.

szerintetek? valami arany középutat kéne találni...

2012. nov. 30. 10:08
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Szilikon?:o mibe és minek akarsz szilikont?:O
2012. nov. 30. 10:37
 2/7 anonim válasza:

Ha bevált Neked a szilikonmentes, akkor használd bátran. Ha meg úgy érzed, hogy a szilikonos sampon/hajápoló jobb volt, akkor térj vissza rá.

Nem egyforma a szervezetünk, a bőrünk, a hajunk, szóval ha valakinek beválik valami, akkor nem biztos, hogy másnak szintén.

2012. nov. 30. 11:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Én azért cseréltem le szilikonmentes termékekre az eddigi hajas cuccaimat, mert rájöttem ,hogy a szilikontól zsírosodik annyira hajam :/ találtam megfelelő szilikonmentes hajápolót, ami még jobb is, mint a korábbi, végre nem törik a hajam. Így én a szilikonmentes mellett raktam le a voksom. De csak mert határozottan érzem a különbséget. Ha bevált a szilikonos, akkor használd bátran.
2012. nov. 30. 11:17
 4/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat:) leginkább azér tnem tudom eldönteni mert mindkettőtöl ugyan azt a hatást kapom. kb. na jó, a szilikonostól sokkal "szállósabb" meg selymesebb.

egyébként azt halottam h akik sziikon mentes hajápolókat használtak, nagyon soka tkelett a hajukból vágni.

mivel én most növesztem a hajam, kicsit megíjedtem...

2012. nov. 30. 11:34
 5/7 anonim ***** válasza:
próbáld ki, egyénfüggő. Nekem rendezetté teszi a hajamat, nem fogom lecserélni szilikonmentesre.
2012. nov. 30. 12:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Mindenkinek más válik be, de alapjában jó és rossz is lehet a szilikon.

Előnye:

- egy réteget képez a hajon, ezáltal megvédi a sérüléstől

- csúszóssá teszi, ami miatt könnyebb fésülni, így ettől is kevésbé károsodik

- fényt ad a hajnak

- egészségesebbnek tűnik tőle a haj

- megvédi a hajat a kiszáradástól

Hátránya (ezek nem mindenkinél vannak így, csak előfordulhatnak):

- lapos, zsíros hatású lesz tőle a haj (könnyű a megoldás: szilikonmentes sampont kell használni, emellett a balzsam még lehet szilikonos, mert azt nem kenjük a fejbőrre)

- ha nagyon sok szilikont használsz, túl sok rakódhat le a hajon, amitől száraz és törékeny lesz (ez leginkább csak akkor fordul elő, ha a samponod szulfátmentes)

- a bevonat miatt az ápoló anyagok nem tudnak olyan könnyen behatolni a hajszál belsejébe (ez annak fontos, aki rendszeresen olajozza a haját)

2012. nov. 30. 13:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Én régebben áttérttem szilikonmentesre, de a hajam úgy nézett ki a mint a szénaboglya. Abból nem engedek, hogy a sampon szilikonmentes legyen, viszont a balzsamnál/pakolásnál nem érdekel. Mondjuk életem legjobb balzsama szilikonmentes, Balea fekete tubusosa, extra sérült hajra. Na az tényleg jó! Teli van argánolajjal, kb. ugyanolyan vagy nagyobb arányban mint ezek a mostanában divatos morrocan vagy milyen pakolások. És csak 500Ft-ba kerül. Javaslom, hogy próbáld ki, mert nagyon jó! Olyan selmyes és csillogó lesz tőle a haj mintha szilikonost használtál volna, az illata is mennyei :))
2012. nov. 30. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!