Tudtok olyan hajvégápolót, ami nem iszonyat drága, de szilikon mentes?
Az a helyzet a szilikonnal, hogy jó is meg rossz is. Kategorikusan egyiket sem lehet rá kijelenteni.
Jó, mert:
- megvédi a hajat a sérülésektől valamennyire
- nem engedi teljesen kiszáradni
- csúszóssá, selymessé teszi, tehát könnyebb lesz fésülni, a fésülés kevesebb kárt okoz a hajnak
- egészségesebbnek, fényesebbnek látszik tőle.
Rossz, mert:
- lezárja a hajat, így a hajmosások között ha pl. olajat teszel a hajadra, akkor az nem tud annyira beszívódni
- ha túl sok szilikonos cuccot használsz, egy idő után nagyobb mennyiségben a hajadra rakódik, amitől száraz és sprőd lesz (viszont egy sima szilikonmentes, szulfátos samponnal való mosás simán leviszi - de a szulfátok nem jók a hajnak)
- ha fejtetőn is használod az ilyen termékeket könnyebben zsírosodhat tőlük a haj.
Van még egy olyan hatása, hogy a göndör hajat egyenesebbé teheti, mert kicsit kihúzza a loknikat. Ez valakinek rossz, valakinek jó.
Én azt mondom, hogy ki kell próbálni szilikonmentesen, és meglátod milyen a hatás. Én 2 évig szilikonmentes cuccokat használtam. Ilyenkor mindig olajoztam a hajam. Összesen 2 db szilikonmentes balzsamot találtam a drogériákban, ami ér is valamit. Az egyik a Fructis 3 olajos, a másik az avokádós Garnier Natural. A Fructis kicsit talán jobb, de már kb. 900 Ft egy flakon sajnos. Tavaly ősszel visszatértem a szilikonokhoz, amitől jobb állapotba került a hajam, ritkábban kellett vágni, olcsóbban ki is jövök balzsamügyileg. Úgy egy hónapja vissza akartam térni a szilikonmentességre, ettől a hajam totál száraz lett, hiába olajoztam. Nehéz volt fésülni és teljesen begöndörödött. Úgyhogy most megint szilikonos termékeket használok, ez egy darabig így is fog maradni.
Tudok olyanról, aki fenék alá érő hajjal kipróbálta a szilikonmentes "létet", és 6 hónap múlva derékig érőre le kellett vágni a haját, úgy tönkre ment. Mások meg ódákat zengnek róla, hogy mennyivel jobb úgy a hajuknak...
Nekem is van ez a hajolajnak nem nevezhető Gliss kur, de nekem nem jött be annyira. A kérdésre is válaszolva, én még nem találkoztam szilikonmentes hajvégápolóval (a paraffin olaj alapú hajolajakat leszámítva), pedig mindig a drogériákat járom és szinte mindent kipróbálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!