Szilikonos, vagy szilikonmentes hajápolók? Kérdések lent!
Már egy ideje vacillálok rajta, hogy leváltsam a régi samponomat és balzsamomat szilikonmentesre, mert rengetegen mondják, hogy sokat javít a hajon. Sokat olvastam én is a szilikon káros hatásairól. Valaki tudna ebben tanácsot adni? És esetleg elérhető árú termékeket ajánlani? (többet is ki szeretnék próbálni)
Nagyon megköszönném a segítséget!
Én 1-2 évig használtam szilikonmentes termékeket, de tönkrement a hajam szinte...
Ugyanez történt velem is:
"Az egyik német fórumon olvastam egy lányt aki arról ír hogy, de nagy hülye volt amikor abbahagyta a szilikont,elolvastam és megértettem miért és IGAZA van!Ő is sok mindnet tesz a hajáért,natúr dolgok,rendszeresen vágatás ( 2havonta végéből) nem festi,csak jót tesz a hajával,8 HÓNAPJA állt át natúr dolgokra és szilikonmentesre,azóta a haja full tönkrement és 15 cm-t vágtak most a hajából mert kócós,törik,gubancolódik,száraz,fakó,élettelen...szegény lány ezt megunta,neki is teli lett a hócipője hogy 8 HÓNAP alatt tönkrement a haja pedig növesztené de igy nem lehet :S
Visszatért a szilikonos hajápóhoz és láss csodát a haja ismét egészséges,fényes és szépen növekszik.
Pár hónap után gondolt egyet és kiváncsi volt,elment egy helyre ahol mikroszkóppal nézik a haj állapotát és képzeljétek azt mondták neki hogy a haja a tövétől a hajvégéig full egészséges!!!!! pedig szilikont tett rá,amiről azt mondják hogy a védőréteg alatt a haj kiszárad,hát itt a példa hogy ez nem mindig igaz!!! Mert ha valaki jár fodrászhoz hogy a végéből mindig vágasson és közben szilikont használ akkor az a haj egészséges mert védve van a külső káros hatásoktól.
Írt is egy példát,pl.ha az arcunkon van pattanás,vagy májfolt vagy olyad dolog amit nem lehet eltűntetni véglegesen akkor arra is teszünk pl.púdert és máris szebbnek néz ki.
A lényeg az hogy nem mindenki haja szereti a szilikonmentes életet..."
Én is visszatértem a szilikonos termékekhez és így sokkal jobb. Samponból és balzsamból a Dulgon Kids-et, az Alverde és az Alterra termékeit használtam.
Én is próbáltam a szilikonos és szilikonmentes cuccokat egyaránt. Úgy 1 évig csak szilikonmenteset használtam, aztán ősz végén megint visszatértem a szilikonosra. Most megint a szilikonmentesre akarok áttérni. Nekem nagyon jól bevált a szilikonmentes ápolás, viszont az csak a haj olajozásával működik! Anélkül tényleg könnyebben kiszáradhat, ezért a legjobb vizesen olajozni, majd szárazon is, ha éppen szükséges.
Én azért tértem vissza a szilikonos ápolókhoz télen, mert sokkal olcsóbban meg tudom venni őket. A legjobb szilikonmentes balzsam a Fructis 3-as táplálás, de már egy 200 ml-es 950 Ft, az meg az én hajamra kb. 4-5 hajmosásra elég. Szilikonos meg mindig van vmi akcióban, ami jó. Viszont most jöttem rá, hogy mégsem sokkal olcsóbb, mert a szilikonos dolgok mellett folyamatosan kifésülő sprayket meg hajvégápolókat kell használnom, hogy puha legyen a hajam. A másik hátránya az SLS és SLES samponok használata, ami egyáltalán nem tesz jót a hajnak, de más nem szedi le a szilikont. Úgyhogy most visszaváltok szilikonmentesre.
http://www.youtube.com/watch?v=HSpiMgxRTzE
A csaj is azt mondja, hogy rövidtávon egészségesnek néz ki a haj a szilikonoktól, de hosszútávon kiszárad és törik tőle. Van, akinek igen, van, akinek nem.
Szerintem próbáld ki, aztán majd meglátod nálad milyen a hatás. De semmiképp ne felejts el olajozni mellé (kókuszolaj a legjobb, de pl. a videóban a csajszi mandulaolajat használ- nekem az túl sűrű).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!