Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan lehetne tovább szűrni?

Hogyan lehetne tovább szűrni?

Figyelt kérdés

Van egy kereső inputom,amin az első öt mező kitöltése kötelező,kerület az ötödik,működik is a rendszer ha csak azokat jelölöm be,de ha bejelölök további paramétereket akkor már vannak hibák az eredményben.Mi lehet a megoldás hogy a további szűrés is jól működjön?

Mellékelem a fotót: [link]

2018. máj. 17. 20:06
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Alapok hiányoznak, amiket nem tanultál meg. Ollózással nem leszel jó programozó.

Hogy miért nem segítek? Mert a logikára neked kell rá jönni. Ha nem megy, akkor keress más hobbit. Én iterálással oldanám meg a kérdést.

2018. máj. 22. 00:31
 22/30 anonim ***** válasza:
Mondjuk alapjáraton eltér a gondolkodásunk, én fele annyi sorral meg tudtam oldani. Azért sok sikert :)
2018. máj. 22. 00:34
 23/30 anonim ***** válasza:

Egyszerűen egyszerűbb és átláthatóbb lesz a kódod, ha nincs sok egymásbaágyazott bármi. Például nem azt rakod ifbe, ami valószínűleg megtörténik és arra megy tovább a gondolkodásod (arra van írva a több kód), hanem amikor hiba van, amikor nincs a submit elküldve, akkor írja ki a hibát.

- E helyett...

if($_POST["submit"]){

//Az egész kódod

}

else{

//ERROR

header("Location: form.html");

}

...így érdemes:

if(!_POST["submit"] || $_POST["submit"] != "Beküldés"){

//ERROR

header("Location: form.php?hiba=nosubmit");

}

// és ilyenkor a hibakódokat átadod és ott aszerint ki tudod írni, hogy mit rontott el a user. Így több hiakódot is lehet írni, például, ha ez egy egyszerű bejelentkezés lenne, akkor így nézne ki a hiba kezelése:

feldolgozo.php:

<?php

if(!$_POST["submit"] || $_POST["submit"] != "Bejelentkezés"){

header("Location: form.php?error=url_request");

exit();

}

if(!isset($_POST["username"]) || !isset($_POST["password"])){

header("Location: form.php?error=no_passoword_or_username");

}

if($_POST["username"] != "admin" || $_POST["password"] != "1248163264"){

header("Location: form.php?error=invalid_username_or_password");

}

//Az oldal többi része..

2018. máj. 22. 09:04
 24/30 A kérdező kommentje:
Tudom hogy egy profibb programozó fele ennyi sorból meg tudja írni,ez nem kérdés.És az sem zavar ha ránéz és azt mondja hogy te hülye nem így kell ezt,hanem így.Ezzel semmi probléma mert tanulok belőle.Nem ollózok,itt nem is lehetne mert annál már előrébb jár,nem működne máshogy szisztémában megírt kód.Próbálom magamtól megfejteni a dolgokat,nézek tutokat hogyan csinálják.
2018. máj. 22. 14:43
 25/30 A kérdező kommentje:

Egyenlőre azt tudom csinálni hogy csak az első öt keresőmező lesz kint(ár min max,négyzetméter min max,és kerület)és azokat kötelező kitölteni.Így 100-ban működni fog a keresés.

Gondoltam erre a "ha nincs kitöltve" dologra én is,például ha nincs kitöltve a építési mód,állapot,kilátás,egyébjellemző akkor csak a fűtés opciók közül jelölhetett be valamit.csak itt kérdés hogy végig kell e játszani ezt minden eshetőségre vagy van e sokkal egyszerűbb eljárás.mert így lenne elég sok sql parancs.

2018. máj. 22. 15:08
 26/30 A kérdező kommentje:
Az első öt keresőmezős dolog a legjobb itt szerintem egyenlőre,a találati listán meg úgyis a szeme elé fognak kerülni a további paraméterek mert ott kiiratom.
2018. máj. 22. 15:10
 27/30 anonim ***** válasza:

A !isset jó mert paramétert vársz.

De elő állíthatod a nézetből, akár aliasokkal. Én utóbbit javaslom, hogy a táblák neve ne legyen egyértelmű.

Én előtte azért fel szoktam venni a keresésben előforduló inputokat, majd iterálással össze állítom a lekérdezést. Igazából ennyi, lehet picit most zavaros ha nem érted írj és újra fogalmazom. Sietek mert 1 óra múlva nagy dolgozat :)

2018. máj. 22. 15:48
 28/30 anonim ***** válasza:
Dehát ha egy vicces kedvében lévő ember bele rak a nézetbe még egy checkboxot, aminek az nevét nem várod sehogyse, könnyen hibába botlik a program. Érdemes ellenőrizni előtte.
2018. máj. 22. 15:50
 29/30 A kérdező kommentje:
Igen,légyszíves majd részletezd a dolgot.
2018. máj. 22. 18:06
 30/30 anonim ***** válasza:
Ment pm.
2018. máj. 23. 01:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!