Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Weblapkészítés után hogyan...

Weblapkészítés után hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy ha elsajátítottam a HTML5,CCS3,javascript,node.js,git,és jquery ismereteket,akkor utána mit lenne célszerű megtanulni?Igazság szerint pénzügyi szakon vagyok,ezekkel csak azért kezdtem el foglalkozni,mert nagyon érdekelt,viszont így az idő előrehaladtával megtetszett,és lehet,hogy inkább az informatika világában szeretnék dolgozni.Utánanéztem már pár dolognak a neten,de gondoltam itt is megkérdem.

Előre is köszi a válaszokat!:)

2017. szept. 6. 12:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

pl. PHP és MySQL -t is elkezdheted.

Akkor tudsz könnyedén dinamikus oldalakat is tervezni.

Hozzá pedig OOP és MVC szemléleti módot.

2017. szept. 6. 12:47
 2/5 anonim ***** válasza:
17%

Attól függ. Ha csak "piciben" akarod tolni, akkor jó lesz a PHP+ MySQL kombó, hobbiprojekteknek, tanulásra, meg még valamennyi pénzt is lehet vele keresni, de karrierszempontból nincs akkora perspektíva benne.

Ha komolyan gondolod, és tényleg érdekel a dolog, akkor érdemes belevágni valami sokkal komolyabb dologba. Én speciel az ASP.Net és MsSQL kombinációt javaslom, rengeteg .Net fejlesztőt keresnek, elég jó a learning curve (gyorsan lehet látványos dolgot fejleszteni, de az igazi finomságok később derülnek ki).

Nehezebb, de nem járhatatlan út a JAVA (Itt a webes technológiák miatt elsősorban a JSP-re gondolok), csak szerintem ott sokkal tovább tart, mire eladható tudásra tudsz szert tenni.

#2: OOP és MVC PHP-ban? Ugyan, ne szórakozzunk, még az MVC csak-csak, de OOP egy alapvetően funkcionális nyelvben? Már ne haragudj, de a PHP OOP támogatása finoman szólva sem szofisztikált.

2017. szept. 6. 13:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Látom még PHP 4 -nél tartasz. :-D

Már 7 -est szoktak használni. ;-)

2017. szept. 6. 13:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:))
2017. szept. 7. 08:22
 5/5 anonim ***** válasza:

#3: Ismerem a PHP 7 OO képességeit, láttam is, dolgoztam is vele, de nekem nagyon nem ízlik, ahogy a PHP ezt az egész OOP dolgot kezeli. Ráadásul az egész így most úgy ahogy van egy hibrid valami, félig ez, félig az, és tapasztalataim szerint az ilyesmiből nem szokott túl sok jó kisülni. Működik, ez tény, sőt, anno az OOP-t én is TP7-ben kezdtem, amiben meg aztán végképp gyerekcipőben járt még a dolog.

De leginkább OOP projekt esetén a PHP-ból nekem egy nyelvoi szintű modulrendszer hiányzik, valami az autolading fölött, hasonló módon, mint a Java-ban. (pl. import Php.Stuff.*, ami azt jelenthetné, hogy a PHP/Stuff könyvtárból mindent húzz be)

2017. szept. 11. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!